Primarul orasului Recas, Pavel Teodor, sanctionat doar disciplinar dupa ce instantele de judecata l-au gasit vinovat de conflict de interese

Pavel Teodor (PSD), primarul orasului Recas, va pierde 10% din indemnizatia pe urmatoarele sase luni, potrivit unui ordin semnat vineri, 3 martie, de prefectul Mihai Ritivoiu, coleg de partid cu primul. In 2019, Agentia Nationala de Integritate (ANI) constatase ca acesta semnase, din calitatea de primar, un contract de inchiriere cu firma sotiei sale, lucru care constituie conflict de interese.


Teodor atacase raportul in instanta, dar a pierdut definitiv procesul, motiv pentru care a fost penalizat de prefect.

„Prefectul judetului Timis, Mihai Ritivoiu, a emis astazi ordinul privind sanctionarea disciplinara de diminuare a indemnizatiei cu 10% pe o perioada de 6 luni a primarului orasului Recas, Pavel Teodor, ca urmare a ramanerii definitive in instanta a raportului ANI privind incalcarea regimului juridic al conflictului de interese”, a anuntat, azi, reprezentantii prefecturii.

„In exercitarea mandatului de primar (2016 – 2020) a semnat un contract de inchiriere teren, precum si documente ce au stat la baza incheierii acestui contract, in baza caruia SC Belis Construct SRL, societate al carui asociat unic si administrator era sotia sa, a inchiriat fara licitatie publica de la Primaria Orasului Recas un teren in suprafata de 150 mp. Astfel, persoana evaluata a incalcat dispozitiile art. 70 si art. 76 alin. (1) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozitiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”, scria ANI, intr-un comunicat de presa din 4 decembrie 2018.

Potrivit prefecturii, in cazul de fata se aplica prevederile articolului 228 din Codul Administrativ (OUG 57/2019). (Mara Ion)

Leave a Reply