Impozite si taxe de peste 200 milioane de lei incasate de Directia Fiscala a Municipiului Timisoara, in primul trimestru din 2023. Plati online, 33% dintre contribuabili

Timisorenii care au achitat integral impozitul anual pe proprietatile de care dispun, – imobile sau autoturisme – pana la finalul primului trimestru, au beneficiat de o bonificatie de 10% din suma.


Pana la data de 31 martie 2023, peste 130.000 de contribuabili, persoane fizice, si-au achitat impozitul, majoritatea optand pentru varianta platii integrale, beneficiind astfel de reducerea aferenta. Din numarul total al persoanelor juridice care au platit impozitul pana la finalul lunii martie, aproape 80% au preferat varianta achitarii sumei pentru intregul an.

33% dintre contribuabilii persoane fizice au achitat impozitul online, in crestere cu 10% fata de procentul de utilizare a serviciilor online pentru perioada de referinta a anului 2022. La persoane juridice, 35% au achitat online si 39% prin virament bancar. Ceilalti contribuabililor au platit impozitele la casieriile Directia Fiscala a Municipiului Timisoara si la oficiile postale.

Impozitul pe cladiri, terenuri si autoturisme se plateste anual, fie integral pana la 31 martie, cu bonificatie de 10%, fie in doua rate egale, pana la datele de 31 martie si 30 septembrie, inclusiv.

In primele trei luni ale anului, Directia Fiscala a Municipiului Timisoara a inregistrat incasari de peste 200 de milioane de lei, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand sumele provenite din achitarea impozitelor au totalizat aproximativ 180 de milioane de lei.

Primaria Timisoara, prin Directia Fiscala, pune la dispozitia contribuabililor mai multe modalitati pentru achitarea taxelor si impozitelor locale: plata cu numerar la ghiseu sau la oficiile postale, prin ordin de plata sau online. Plata online se poate realiza extrem de simplu, prin inscrierea pe platforma Atlas a DFMT, care permite utilizatorilor inregistrati in sistem sa vizualizeze si sa acceseze toate serviciile oferite in sistem online de administratia fiscala a municipiului. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply