Teapa de peste 15.000 de euro la un restaurant din Timisoara! Fostul administrator a “uitat” sa-si plateasca chiria si angajatii

Restaurantul Caprice din Timisoara, una dintre cele mai vechi unitati din industria ospitalitatii locale, apare, de cateva zile, intr-o serie de plangeri depuse la Parchet si ANAF, dupa ce fostul administrator, Mihai Ungureanu (foto 2), a decis sa nu-si mai plateasca angajatii, dar nici redeventa lunara datorata proprietarului.

Datoriile se ridica la peste 15.000 de euro, motiv pentru care Adrian Suciu (foto 3), proprietarul restaurantului, a decis sa-l evacueze, dupa o notificare in care l-a instiintat ca are un termen de 3 luni pentru a preda cheile.

In cele trei luni, de la trimiterea notificarii prin avocat, administratorul Mihai Ungureanu a incercat sa castige cat mai mult. Bucatarii nu au mai fost platiti, si-a adus rudele pentru a servi la mese, renuntand la ospatari, iar pentru mesele organizate in saloanele restaurantului a incasat doar plati cash.

Nu a emis facturi, lucru pe care o sa-l probam in fata organelor de control. Sunt angajati care au ramas cu 3-4 salarii restante, carora le-a tot promis ca le da banii, dar fara sa se tina de cuvant, iar la chirie a ramas dator cu 12.000 de euro. Mi-a spus sa nu fac reclamatii, pentru ca se va duce in Germania la lucru si o sa-mi dea banii. Am si esalonat datoria in cateva rate, insa de atunci nu l-am mai vazut”, ne-a declarat intreprinzatorul Adi Suciu.

Supararea sa este cu atat mai mare, cu cat, in ultimele luni, Mihai Ungureanu i-a cumparat sotiei sale – pe care a cunoscut-o la Caprice, fiind fata de la salate – un BMW de aproape 10.000 de euro.

Pentru a incerca o repunere in circuitul gastronomic a restaurantului Caprice, proprietarul a semnat un contract cu noul administrator, Vlad Sarca, un tanar care pare sa lucreze serios pentru a readuce in prezent faima localului de altadata.

Intre timp, au fost demarate mai multe actiuni pentru recuperarea banilor si atentionarea altor posibili colaboratori de-ai administratorului „tepar” sa nu pice in aceeasi capcana a pretinsei seriozitati.

„Mi-am dedicat peste 20 de ani domeniului horeca, perioada in care am avut ocazia sa intalnesc oameni si oameni mari! Daca esti deschis intotdeauna ai de aratat si… tot mai multe de invatat”, se caracterizeaza Mihai Ungureanu pe pagina sa de LinkedIn.

Deocamdata, nu am reusit sa aflam opinia fostului administrator despre „teapa” de la Caprice, insa o vom publica imediat dupa ce Mihai Ungureanu ne va raspunde la telefoane pentru a-si spune parerea. (V.E.)

Leave a Reply