A 10-a editie a Rovinhud Wine Show va avea loc in perioada 7 – 8 noiembrie, la Convention Center – Hotel Timisoara si va gazdui un salon de vinuri cu 21 de crame de top din tara, Ungaria, Republica Moldova si importatori, precum si 6 masterclass-uri pentru cei care doresc sa inteleaga si mai bine vinul.
Duminica, 9 noiembrie, va fi o zi intreaga dedicata asocierii mancarii cu vinul.
In cei 10 ani, Rovinhud a reusit sa stranga peste 600.000 euro, pe care i-a folosit in sprijinul persoanelor cu dizabilitati, organizatiilor destinate sprijinirii acestora precum si copiilor si adultilor cu diferite nevoi speciale (tratamente, operatii, echipamente medicale sau servicii care sa le imbunatateasca calitatea vietii). Numai anul trecut Fundatia Rovinhud a reusit sa stranga 53.000 de euro care au fost folositi pentru terapiile a 35 de copii cu dizabilitati din judetul Timis.
“In 2014 am revolutionat conceptul de targ de vinuri din Romania. Am selectat expozantii in functie de calitatea vinurilor, am organizat masterclassuri cu experti internationali si tot profitul l-am folosit in sprijinul persoanelor cu dizabilitati. Toate acestea cu 100% voluntariat. Editia a 10-a aduce pe langa degustarea traditionala din sala expo si masterclass-urile pentru aprofundarea cunostintelor in domeniu, o zi intreaga dedicata asocierilor mancarii cu vinul, in trei restaurante de top din Timisoara”, declara Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.
Ca si pana acum, la parter, in sala expo se vor putea degusta peste 200 de vinuri oferite de producatori si importatori, participantii putand degusta si cel mai dulce vin care a fost vreodata la Rovinhud Wine Show: Esszencia cu 476 g/l rest de zahar.
In sala masterclass, la etaj, a 10-a editie se aniverseaza cu Champagne atat vineri, cat si sambata sub indrumarea celor doi experti din Romania: Ciprian Gal DipWSET si Előd Ádám.
18 Fetesti negre vor fi in lumina reflectoarelor si opinia celor trei doamne vinificatoare de la pupitru: Betty Darabont, Clara Kardos si Nora Iriarte.
Skin, Orange, Amber va aduce in atentie vinuri un pic altfel, iesite din tipar, prezentate de vechiul prieten al Rovinhud si al persoanelor cu dizabilitati. Robert Joseph, consultant, jurnalist, oenolog si expert international ne va introduce in secretele cupajarii/asamblarii prezentandu-ne vinuri create de el din Franta si Georgia, locul unde s-a nascut vinul.
Editia din acest an se va incheia la fel de spectaculos cum se deschide, cu un masterclass sustinut de presedintele Institute of Masters of Wine, Rod Smith MW, care ne va prezenta poate cea mai renumita zona a lumii, Bordeaux, cu o linie extraordinara.
Duminica, se focuseaza pe asocierea mancarii cu spumantele si vinurile linistite din Romania in cadrul unui Brunch si a unui Lunch, iar ziua se incheie cu o cina acompaniata de vinuri din lumea noua, prezentate de australianul Hartley Smithers alaturi de Nora Iriarte din Spania.
Ca in fiecare editie, toti expertii care sustin masterclass-uri si cei peste 50 de organizatori participa 100% voluntar, iar intreg profitul obtinut in urma evenimentului este destinat terapiilor pentru copiii cu dizabilitati care au nevoie de sprijin financiar.
Programul de acces in sala expo la care se pot degusta din cele peste 200 de vinuri este: vineri intre orele 16 – 22 si sambata intre orele 13 – 22.
Ca in anii anteriori sunt apreciati eroii de zi cu zi care doneaza sange. Astfel ca donatorii de sange pot alege ziua in care au acces gratuit la Rovinhud Wine Show, sala expo. Trebuie doar sa prezinte adeverinta pentru angajator. (Rovinhud, Comunicat)






