BREAKING NEWS! Un maior din cadrul SRI Arad, arestat preventiv intr-un dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DIICOT    Directorul Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan, care cumuleaza salariul de functionar public cu pensia MAI, a avut anul trecut venituri de aproape 150.000 de lei     Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare pe 30 de zile pentru Vajna Franz, acuzat de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis cercetarea in libertate a lui Fercovici Ciprian, acuzat de comiterea a doua fapte de violare de domiciliu    Pasagerul cu numarul 1.000.000, primit cu sampanie pe Aeroportul International Timisoara    Atentate teroriste soldate cu morti si raniti in Spania, Rusia, Finlanda si Australia, agresorii folosind masini sau arme albe

LEGE SI TOCMEALA! Inchisoare cu suspendare pentru cel mai important finantator al sportului din Timisoara! Intelegerea cu procurorii nu l-a salvat de la condamnare

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

dan-dinu-impact1

Finantatorul echipei de rugby Timisoara Saracens, milionarul Dan Dinu, a iesit destul de “sifonat” din scandalul provocat, in aprilie 2015, pe o sosea din judetul Arad, dupa ce a fost oprit in trafic de un echipaj de politie rutiera.

Desi a fost aparat de avocatul Dan Ungureanu, fostul prefect al Aradului, care s-a laudat cu o oarecare trecere la anchetatori, omul de afaceri nu a reusit sa obtina clement instantei de judecata, astfel ca a fost condamnat la 1 an si patru luni de inchisoare, pedeapsa a carei executare a fost amanata pe un termen de incercare de doi ani.

Judecatoria Ineu a admis, pana la urma, acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Ineu cu inculpatul Dan Dinu, desi, initial, in toamna anului trecut, au respins o prima intelegere de acest fel.

“Respinge acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de Parchetul de pe langa Judecatoria Ineu cu inculpatul Dinu Dan Corneliu, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de ultraj si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, obiect al cauzei penale 162/P/2015, si trimite dosarul procurorului in vederea continuarii urmaririi penale”, au decis, la vremea respectiva, judecatorii Judecatoriei Ineu, sanctionand, probabil, termenii prea blanzi ai intelegerii cu procurorii.

Pe durata termenului de supraveghere, Dan Dinu are mai multe obligatii, printre care prezenta la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Arad la datele fixate de acesta, primirea vizitelor consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea si anuntarea oricarei deplasari care depaseste 5 zile.

Reamintim ca incidentul s-a petrecut in aprilie 2015, pe o strada din orasul  Pancota, in timp ce Dan Dinu se indrepta catre Timisoara, dupa o intalnire de afaceri. Fostul rugbist de performanta a fost oprit in trafic de un echipaj de la Politia Rutiera si, sub pretextul unui control de rutina, a fost somat sa prezinte actele si sa sufle in fiola. Convins ca a fost urmarit si vanat inca de la plecarea spre Timisoara, Dan Dinu le-a reprosat oamenilor legii, pe un ton violent, ca operatiunile de “vanatoare” in trafic sunt specifice politistilor corupti si, pornind de la aceasta idee, le-a tinut un intreg curs despre lege, cinste si onoare, pigmentat cu imprecatii si amenintari discrete. Totodata, a refuzat sa fie condus la spital pentru prelevarea de probe bilogice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Spre ghinionul sau, toata discutia a fost inregistrata de unul dintre agentii de politie, Zoltan Kati, care, ulterior, jignit in amorul profesional, s-a adresat procurorilor cu o plangere penala pentru ultraj. (V.E.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: