Cristi Pustai principal la ACS Poli Timisoara? Alexa ramane secund si jucator!

pustai01n-gspProaspat demis de la Pandurii Targu Jiu, Cristian Pustai pare a fi solutia ideala pentru prim divizionara ACS Poli Timisoara in sezonul viitor. Tehnicianul care si-a facut un nume la Gaz Metan Medias a fost deja contactat de conducerea alb-negrilor pentru a revitaliza si spala imaginea unei echipe politice construite pe Bega doar din orgoliul primarului Nicolae Robu. Pustai nu a dat inca un raspuns asteptand sa vada daca echipa se va mentine pe prima scena a fotbalului romanesc.


Surse din cadrul clubului spun ca imediat dupa terminarea campionatului Pustai va fi uns la ACS Poli Timisoara, urmand ca actualul principal, Dan Alexa sa ocupa in paralel functia de secund si jucator.

Cine este Cristian Pustai?

In 2007, profesorul de matematica, a devenit antrenorul celor de la Gaz Metan Medias. Cele mai rasunatoare succese ale lui Pustai la conducerea lotului Gaz Metan au fost: promovarea în Liga I in sezonul 2007–2008 si calificarea in Europa League in 2011, dupa ce sezonul 2010-2011 l-a terminat pe locul 7. Calificarea in cupele europene a fost asigurata de retrogradarea vice-campioanei FC Politehnica Timisoara.

In Europa League, cu Pustai la timona, Medias a reusit sa elimine pe Mainz, dar a fost eliminata de Austria Viena. La inceputul anilor ’90, a absolvit Facultatea de Matematica. Printre pasiunile sale se mai numara istoria, literatura universala, poezia, muzica si calatoriile.

Cunoscut ca un descoperitor de talente

Pe langa faptul ca e un tehnician cu rezultate, Pustai se poate mandri ca spre deosebire de alti tehnicieni a avut curajul sa promoveze jucatori fara nume la Gaz Metan Medias, fotbalisti care mai apoi au adus clubului ardelean sute de mii de euro in cont.

Asta este si motivul pentru care ACS Poli il vrea pe matematician, urmand ca din vara lotul alb-negru sa sufere o remaniere considerabila. Probabil cel mai rasunator nume promovat de Pustai este Eric, brazilian care ar putea pe viitor reprezenta chiar nationala Romaniei. Alte nume promovate de Pustai sunt Munteanu, Zaharia, Pirvulescu de la Steaua, Cristian Bud sau Alexandru Curtean.

[poll id=”3″]

Leave a Reply