Exclusiv! Fostul prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, Ionela Balan, a fost repartizata la DIICOT! Numirea sa ar putea fi contestata!

Balan Ionela 111

La nici doua luni dupa ce a fost numita, cu delegatie, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ionela Balan, fost prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, se intoarce acasa.


Revenirea sa in orasul de pe Baga nu mai are nici o legatura cu functia detinuta anterior delegarii la Bucuresti, cea de prim procuror, intrucat mandatul sau a incetat in aceasta luna, ci cu preluarea unei noi functii in justitia banateana.

Conform surselor noastre din Palatul Dicasterial, fosta sefa a procurorilor de la parchetul local urmeaza, in viitorul apropiat, sa se dedice luptei impotriva criminalitatii organizate si terorismului din postura de procuror al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Cu alte cuvinte, Ionela Balan a fost repartizata la DIICOT Timisoara si urmeaza ca, in cateva zile, sa-si prea functia in echipa condusa de procurorul sef Mircea Andres. Vestea sosirii Ionelei Balan inapoi, la Timisoara, a starnit unele discutii printre procurorii DIICOT si nu este exclus ca unii sa faca opozitie la aceasta numire, reclamandu-se stilul “isteric” de colaborare si convietuire intr-un colectiv al fostului prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

“Da, doamna Ionela Balan urmeaza sa fie colega cu noi!”, ne-a confirmat procurorul DIICOT Carmen Martinov, fara sa ne dea niciun fel de detalii despre data de la care se va intampla acest lucru.

In cazul in care ideea opozitiei se va concretiza si in plan institutional, sefa DIICOT, Alina Bica, urmeaza sa ia o decizie finala in privinta acceptarii in structura de combatere a criminalitatii si terorismului a Ionelei Balan. Sa mai spunem ca, din luna aprilie, postul lasat liber de Ionela Balan a fost ocupat cu delegatie, pana la organizarea unui concurs, de Irina Claudia Chivu, fost prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Caransebes.

“In data de 25 iulie va fi concurs pentru ocuparea functiei si vom vedea cine va castiga!”, a anuntat prim procurorul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Ioan Brasoveanu.

6 thoughts on “Exclusiv! Fostul prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, Ionela Balan, a fost repartizata la DIICOT! Numirea sa ar putea fi contestata!

  1. Ionela Balan este un procuror foarte bun, a facut treaba excelenta la Parchetul de la Timisoara! Sigur va face fata si la DIICOT, degeaba vorbim despre vreo opozitie

  2. Daca tinem cont ca Ionela Balan a instrumentat cele mai multe dosare penale in ultimii ani la Judecatoria Timisoara avansarea ei mi se pare meritorie si oportuna! Va fi greu sa faca tandem cu Martinov sau Sandor dar nu imposibil!

  3. ne putem gandi ca Ionela Balan a fost trimisa cu misiunea de a-i lua locul lui Mircea Andres? ne putem gandi ca agentii de influenta din presa nu vor mai avea liber pe la DIICOT? nu se vor mai da inregistrari la presa inaintea avocatilor? asteptam sa vedem

  4. Madam Balan va continua sa fie o a doua Monica Macovei. Are tupeu, nesimtire si profita defunctie. Judecatorii ca sa scape de gura ei dau solutii prin care ii confirma propunerile. O asemenea procuroare ar trebui intai sa-si faca un examen psihiatric si abia apoi sa intre in dosare. Aviz CSM-ului.
    In urma cu doi-trei ani pe motivul manifestarilor de isterie CSM-ul i-a respins cererea de intrare in corpul judecatorilor.

  5. care e spaima celor de la DIICOT? ca le va strica jocurile?
    doamna Balan este un procuror foarte drept, pentru ca nu ancheteaza cu patima! nu cred ca a dat vreun 19 indice 1, dar mai are timp sa afle ca procurorul e dator sa afle si sa administreze si probe care sustin nevinovatia unui suspect!

Leave a Reply