BREAKING NEWS! Judecatoria Timisoara a dispus ca procurorii sa reia ancheta in dosarul sotilor Vasile si Felicia Barbut, din Calea Lipovei, batuti cu bestialitate de agresori care purtau cagule     Un nou protest la Timisoara, duminica, de la ora 19, in Piata Victoriei, la care pot participa toti cei care cred ca, pana la urma, "Coruptia poate fi invinsa!"     Politia Locala din Timisoara a demolat colibele improvizate din zona cartierului Ronat, in care locuiau 18 oameni fara adapost     Proiectul ecologic de protejare a naturii, "Dealul lui Cireasa", implementat de fostul comisar de politie Doinel Malcoci, langa Banloc, aproape de finalizare    Calin Popescu Tariceanu, atac virulent la Procurorul General, dupa delegarea Laurei Codruta Covesi la PICCJ: Este un gest de aroganta, de sfidare, nu intelege ce inseamna statul de drept     67 de persoane s-au prezentat Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babes” din Timisoara, in primele 14 zile din iulie, dupa ce au fost muscate de capuse

Săptămâna patimilor pentru ASU Poli. O nouă amenințare îi paște pe cei de la echipa suporterilor

asu.poli.lorenafinala (29)ASU Poli a trăit recent satisfacția câștigării fazei județene a Cupei României, iar acum, jucătorii și antrenorul Paul Codrea sunt într-o scurtă vacanță înaintea reluării pregătirilor. Luna iulie pare să aducă nori negri de furtună pentru fanii echipei alb-violete, care va fi din nou târâtă la comisii și prin sălile de tribunal. De data aceasta, nu va mai fi vorba de holurile de la AJF Timiș pentru a merge la baraj în detrimentul Ghirodei, ci de holurile FRF, iar adversarul e Marian Iancu.

Fostul finanțator al lui Poli nu a uitat de momentul în care fanii au întors armele asupra sa, când Poli a retrogradat în Liga a II-a după licența pierdută cu cântec. Galeria l-a făcut atunci ”țigan” și i-a transmis să plece de la echipă. Peste trei ani, Iancu are ocazia să le întoarcă tratamentul de atunci celor care între timp s-au refugiat în ligile inferioare, sătui de scandaluri. Inițial, Iancu a dat în judecată FRF, AJF timiș și ASU Poli chiar la TAS, într-o acțiune menită să producă un șoc în Banat. Fostul finanțator din vreme lui Bucur, Goga sau Zicu reclama că echipa suporterilor folosește abuziv numele de ”Poli” și culorile alb și violet. Însă elvețienii i-au transmis să se judece mai întâi în țară, deoarece Tribunalul de Arbitraj Sportiv nu poate avea calitate de primă instanță.

Iar lucrurile la FRF s-au aliniat cât se poate de favorabil lui Iancu, după ce Răzvan Burleanu a bătut palma cu Chivorchian, care a devenit secretar general la FRF, în locul dușmanului numărul unu a lui Iancu, Adalbert Kassai. În aceste condiții, FRF s-a sesizat ”din oficiu” în reclamația lui Iancu, și le-a chemat pe AJF Timiș și ASU Poli să dea cu subsemnatul. Iar suma pe care o vrea Iancu nu este deloc mică, 983.000  de euro. Teoretic, finanțatorul cere banii deoarece Curtea de Conturi i-a cerut să valorifice și palmaresul, în condițiile în care SC Politehnica SA se află în insolvență.

Practic, revenirea lui Iancu în fotbal pare tot mai aproape, deși la început părea doar un bluf. Fără Mircea Sandu, bucureșteanul spune că adevărata Poli revine în Liga a II-a vara viitoare, și desigur, nu vor putea exista trei echipe cu același nume. Cum ACS Poli se îngroapă singură, cu retrogradarea și atitudinea lui Bojin, care bate în retragere cu finanțarea, de ASU Poli se ocupă Iancu și FRF, for pentru care fostul patron viola nu mai este persona non-grata. Termenul de înfățișare e programat pentru mijlocul săptămânii viitoare, după ce săptămâna aceasta a fost amânat, iar repercusiunile pot fi cel puțin interesante în cazul echipei susținute de galeria CVUCS, care ar putea fi forțați să îi facă pe plac lui Iancu.

Leave a Reply

%d bloggers like this: