BREAKING NEWS! Liderul PSD Liviu Dragnea va afla in 27 mai, la o zi dupa alegerile europarlamentare, daca va mai conduce partidul sau va pleaca la inchisoare    Sorin Susanu, comisarul sef al Protectiei Consumatorilor Timis, spuna ca petrecerea organizata, sambata, sub geamul procurorilor din Palatul Dicasterial Timisoara a fost ilegala, iar ANAF ar trebui sa confiste veniturile     Nicolae Robu i-a declarat razboi deschis comisarului sef al CRPC Timis, Sorin Susanu: "A inceput sa faca plangeri la toate organele impotriva mea!"    Alpinistul timisorean Horia Colibasanu a esuat in tentativa de a deschide o noua ruta catre varful Dhaulagiri, din Himalaya, la 8.167 de metri, din cauza vremii nefavorabile     Baroul Timis anunta decesul avocatului pensionar Ilie Aspru, inmormantarea urmand sa aiba loc, miercuri, ora 14, la Cimitirul din Calea Sagului    Restrictiile introduse de Ungaria cu privire la achizitionarea de terenuri arabile de catre cetateni ai statelor din UE incalca legislatia europeana, a decis, marti, Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Ipoteza socanta! Miza anchetei in cazul clinicilor private Selfmed, functia de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara?

ion brasoveanu-cristian lazar

Unda de soc a anchetei demarate de Parchetul General in cazul clinicilor Selfmed – in care fostul sef al Directiei Regionale de Control, Monitorizare si Antifrauda Timisoara, Cristian Careba, a fost arestat deja – este la un pas de a cuprinde si varful Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, in conditiile in care numele unui procuror de la aceasta unitate a Ministerului Public apare in stenogramele convorbirilor telefonice aflate la dosar.

Pornind de la aceasta informatie, surse din Palatul Dicasterial au lansat ipoteza ca adevarata miza a dosarului Selfmed n-ar fi, asa cum se tot zvoneste, europarlamentarul Cristian Busoi, fostul sef al lui Cristian Careba la Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate si cel care a semnat numirea sa in fruntea Directiei Regionale de Control, Monitorizare si Antifrauda Timisoara, ci… functia de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

Balan Ionela 111“In momentul in care doamna procuror Ionela Balan a fost detasata de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost intrebata de catre procurorul general Ion Brasoveanu ce dosare isi ia la Bucuresti, pentru ca lucrarile ramase sa fie repartizate altor procurori. Ionela Balan a raspus ca-si va lua in capitala, pentru a se ocupa in continuare de ancheta, doar dosarul spitalului privat Athena Timisoara. Ulterior, s-a dovedit ca doamna procuror a transferat la Parchetul General, pentru a duce ancheta mai departe, si dosarul clinicilor Selfmed, in care erau interceptate si inregistrate toate convorbirile telefonice ale inculpatului Cristian Careba. Paradoxal, printre persoanele cu care se conversa, deseori, Careba era si procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Ion Brasoveanu”, ne-a dezvaluit un justitiar aflat la curent cu culisele dosarului Selfmed.

In aceste conditii, spun specialistii in Drept, este foarte posibil ca in momentul in care ancheta va fi finalizata, iar inculpatii trimisi in judecata, procurorul de caz, invocand relatia de amicitie dintre inculpatul Careba si procurorul Brasoveanu, sa solicite Curtii Supreme stramutarea dosarului la alta instanta din tara, egala in grad cu cea de la Timisoara.

interceptari 2

“Daca se merge pe acest scenariu, atunci, cu siguranta, la cererea de stramutare vor fi anexate, ca proba, stenogramele convorbirilor dintre Careba si Brasoveanu! Sefii de la Bucuresti n-o sa agreeze aparitia numelui procurorului general de la Timisoara, tangential, intr-un dosar instrumentat de Parchetul General, chiar si fara sa fi influentat in vreun fel mersul anchetei, astfel ca s-ar putea decide o eventuala rocada la varful Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara: procurorul Cristian Aurel Lazar, seful Sectiei urmarire penala, in locul lui Ion Brasoveanu, in timp ce actualul procuror general poate fi mutat pe o alta functie”, previzioneaza sursa noastra din Palatul Dicasterial.

Deocamdata, acest eventual efect al dosarului Selfmed se afla doar in faza de scenariu, insa nu este exclus ca procuroarea Ionela Balan – extrem de intransigenta in anchetele sale, asa cum este recunoscuta – sa mearga pana la capat in acest dosar, chiar cu pretul vulnerabilizarii fostului sau sef. Sa ne amintim ca, in urma cu cativa ani, pentru a explica numarul redus al dosarelor de coruptie instrumentate la Timisoara, procurorul Ion Brasoveanu acuza slaba colaborare cu ofiterii de informatii.

„Nu avem mai multe dosare de coruptie pentru ca nu avem informatii de la DGA si SRI”, spunea Brasoveanu, sustinut si de Vasile Bac, pe atunci procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara. „Daca nu are informatii si date bune, procurorul nu are ce sa faca! Informatiile nu au fost operative, nu au fost de o reala valoare, fiind primite după comiterea unei fapte, pentru probarea careia nu s-au putut strange probe. Informatiile primite de parchete nu au fost exacte si precise, pentru ca sa reusim prin intermediul lor obtinerea de probe materiale”, spunea si procurorul general despre colaborarea cu SRI.

Pe de alta parte, inca din 2010, discutand cu elevii veniti in vizita la Parchet cu ocazia Zilelor Portilor Deschise, Cristian Lazar avertiza asupra anumitor privatiuni impuse de profesia de procuror.

“Un viitor procuror trebuie sa stie ca de multe ori familia ramane pe planul doi, iar relatiile trebuie foarte atent gestionate. Nu mai poti iesi cu oricine, imprieteni cu oricine sau bea cafea cu oricine!”…

Gh. Ilas

2 Responses to Ipoteza socanta! Miza anchetei in cazul clinicilor private Selfmed, functia de procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara?

  1. Surse says:

    O analiza excelenta dar foarte putin probabila, asa ca cine asteapta ca Brasoveanu sa plece mai are de stat. Dar sint multe dosare care stau “in asteptare” in sertare la Timisoara si care o sa produca mari surprize daca pleaca Brasoveanu.

  2. Carmen Obirsanu says:

    Sa lase Brasoveanu prostiile ca nu ar avea posibilitatea de a obtine informatii de la SRI si DGA. SRI si DGA nu poate asculta telefoanele fara ca procurorii sa obtina autorizatii de ascultare. In opinia lui Brasoveanu SRI si DGA asculta telefoanele si apoi comunica procurorului informatiile.
    Brasovene nu ne considera prosti ca nu sintem Tu ca procuror trebuie sa ceri agentului ce sa asculte sau pe cine sa asculte nu agentul asculta de capul lui si iti da tie informatia.
    Mai bine Brasoveanu sa spuna de ce a inchis dosarele bastanilor din centru??? Si alte dosare asemanatoare.

Leave a Reply

%d bloggers like this: