Exclusiv! Convorbirile fostului secretar de stat Viorel Oancea, interceptate in timp ce ameninta, injura si revendica spatii comerciale pe Aeroportul International Timisoara!

samartinean - oancea1

Dupa ce presa a dezvaluit ca aproape toate spatiile comerciale din Aeroportul International “Traian Vuia” Timisoara sunt controlate de fostul deputat Viorel Oancea, prin firma fiicei sale SC “Building Developers” SRL Dumbravita, procurorii DNA care verifica legalitatea licitatiilor aflate la baza contractelor de inchiriere de pe aeroport au avut o mare surpriza!


Cine s-ar fi asteptat ca insusi secretarul de stat Viorel Oancea, in perioada in care era mana dreapta a ministrului Apararii Nationale, Gabriel Oprea, sa “pice” pe tehnica operativa a SRI in timp ce face presiuni violente asupra conducerii aeroportului pentru a pune mana pe cat mai multe spatii comerciale, fara nici un fel de licitatie?

Astfel, in stenogramele inregistrarilor aflate la dosarul DNA referitor la adjudecarea spatiilor comerciale de pe AIT apar mai multe discutii telefonice in care directorul aeroportului din acea vreme, Cornel Samartinean, este amenintat de Oancea cu demiterea daca nu-i pune la dispozitie anumite spatii cu vad la pasageri sau nu este de acord cu anumite rocade imobiliare in aerogara.

Viorel-Oancea-2“Sunt amenintari de maidan, care nu fac cinste unui demnitar al Romaniei! Viorel Oancea este extrem de violent in limbaj, spune ca el nu participa la licitatii, iar daca nu i se vor da ce spatii doreste va discuta cu prim-ministrul din acea vreme, Emil Boc, pentru ca Samartinean sa fie dat afara din partid si de la aeroport! Toate astea apar in inregistrarile aflate la dosar, iar procurorul care se ocupa de acest dosar ne-a confirmat faptul ca este posibil ca ancheta sa fie extinsa si asupra fostului secretar de stat”, spune avocatul Florin Kovacs.

Presiunile facute de Viorel Oancea pentru preluarea in administrare a cat mai multe spatii comerciale de pe aeroport au fost confirmate si de deputatul Cornel Samartinean. Domnia sa a dezvaluit ca, in timpul mandatului sau, a fost sunat de mai multe ori de fostul primar al Timisoarei, Viorel Oancea, care l-a amenintat cu demiterea daca nu-i pune la dispozitie, imediat si fara licitatie, orice spatiu doreste. Procedura licitatiilor legale nu era agreata de Viorel Oancea.

“Aceste contracte nu pot fi puse la dispozitia presei din motive obiective, fiind documente folosite de organele de cercetare penala intr-un dosar penal deschis impotriva fostei conduceri a Aeroportului Internalional Timisoara”, ne-a transmis directorul Daniel Idolu in urma unei cereri de informatii in baza Legii 544 privind liberul acces la informatiile de interes public.

In aceste conditii, in care “Building Developers” SRL Dumbravita detine in administrare peste 60% din spatiile comerciale din AIT, unele adjudecate la preturi de dumping, se pune intrebarea fireasca: de ce procurorii DNA Timisoara sunt interesati doar de “povestea” spatiului preluat in chirie de firma “Trinvest Bakery” SRL, unde asociat este Cristian Iga, varul deputatului Alin Popoviciu, si de ce nu manifesta acelasi interes profesional fata de modul flexibil si pretul la care au fost inchiriate celelalte spatii?

Poate actualul director Daniel Idolu ar trebui sa dezlege pentru procurori misterul favorurilor de care se bucura Viorel Oancea pe Aeroportul International Timisoara, daca in spatele acestor flexibilitati contractuale se afla relatia de cavalerism cu eurodeputatul Cristian Busoi si daca modul tolerant de lucru cu SC “Building Developers” SRL Dumbravita reprezinta, fara echivoc, o chestiune de siguranta nationala…

Gh. Ilas

 

 

 

12 thoughts on “Exclusiv! Convorbirile fostului secretar de stat Viorel Oancea, interceptate in timp ce ameninta, injura si revendica spatii comerciale pe Aeroportul International Timisoara!

  1. Oancea Viorel e un porc ordinar! Nu gasesc ceva mai bland care sa-i caracterizeze caracterul. Fost surprins de revolutionari in preajma casei (in cewntrul orasului), a fost urcat la balconul Operei. Era kkt pe el de frica si s-a dat de partea celor nemultumiti de regimul pe care-l servea. A ajuns seful meu (seful Politiei) fara sa stie cu ce se mananca activitatea asta. Era penibil! In campania electorala din 2008 m-a tot curtat sa fiu candidatul partidului lui (cel al lui Stolojan – dracu-l stie cum se mai numea). Am refuzat. In ultima zi cand campania se incheiase, pe timp de noapte a organizat distribuirea de pliante cu caracter denigrator la adresa mea, in fiecare casa din localitatile apartinatoare. La fel a procedat si in alte localitati ale judetului. Pai asta-i om?! Jigodie ordinara si profitor al regimurilor ce au urmat dupa ’89!

  2. Recunosc,nu cunosc detaliile,dar nu scrie “zeci de spatii”(in total,nu sunt …zeci) ci 60%.Sunt intru totul de acord cu parerea despre Alin Popoviciu(face de ras Timisoara-dupa mine),dar nu pot fi de acord ca nora lui Oancea este mai putin “importanta” decat varul lui Popoviciu(despre care am inteles ca are si dosar deja).

  3. Recunosc,nu cunosc detaliile,dar nu scrie “zeci de spatii”(in total,nu sunt …zeci) ci 60%.Sunt intru totul de acord cu parerea despre Alin Popoviciu(face de ras Timisoara-dupa mine),dar nu pot fi de acord ca nora lui Oancea este mai putin “importanta” decat varul lui Popoviciu(despre care am inteles ca are si dosar deja).

  4. Deputatul Samartinean Cornel Mircea era pe laba cu toti care ofereau spaga,aveau influenta politica de orice culoare,ii venea manusa postul,era numai in castig.De-ar stii Costi cati euro nu declara chilotarul din spagi,si-ar schimba parerea despre nea Mircea spionul !!!

  5. Slabi astia de la DNA,au pe tava dosarele deputatului de ocazie,redistribuit,retusat,orice numai sa-i puna catusele,dar poate asteapta sa mai vomeze si pe altii…mai cunoastem noi cativa din gasca lui papuc!!!La puscarie Samartinene,a treia vizita la DNA,va fi ultima ,vei pleca cu duba !!!Toata ziua,deputatul,deputatul,a furat,a falsificat,la bulau cu hotul,toata ziua schimba avocatii,numai,si numai sa scape de parnaie !!!Drum bun !!!

Leave a Reply