BREAKING NEWS! Procurorii din Timisoara protesteaza, astazi, de la ora 16, in fata Palatului Dicasterial, impotriva modificarilor aduse, recent, legilor justitiei     Malin Bot a pierdut definitiv procesul cu antenistii Mircea Badea, Radu Tudor si Mugur Ciuvica, fiind obligat sa le plateasca suma de 4.522 lei cu titlu de cheltuieli de judecata     Secretatul executiv al PSD Timis il ironizeaza pe deputatul Adrian Pau, trecut la Pro Romania: "Este de neinteles panica unei mirese ce alearga despuiata prin judet in cautare de mire"    Politistii din Oradea cerceteaza o femeie de 39 de ani, care in ultimii doi ani a realizat mai multe interventii estetice faciale prin injectare de acid hialuronic, fara a avea calitatea de medic    Realizatorul TV Dragos Patraru vine cu emisiunea Starea Natiei, astazi, de la ora 18, la Casa Tineretului din Timisoara    Lucian Boncu, patronul unei firme de paza si protectie din Timisoara, va fi cercetat pentru omor din culpa, dupa ce o femeie pe care a lovit-o cu masina a decedat

Avocatura clandestina! Procurorii DIICOT Timisoara au decis ca avocatii “constitutionali” din Baroul Bota nu sunt constituiti intr-un grup infractional organizat!

avocati penali

O plangere penala mai veche a Baroului Timis impotriva avocatilor “constitutionali” din Baroul Bota a fost solutionata, in urma cu cateva zile, de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Timisoara (DIICOT), anchetatorii stabilind ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale vreunei infractiuni.

“Din analiza plangerii depuse, asa cum in mod corect a retinut procurorul in solutia atacata, este indubitabil ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat sau aderarea ori sprijinirea unui astfel de grup”, precizeaza procurorul sef Mircea Andres intr-o Ordonanta de neurmarire penala dispusa la sfarsitul lunii trecute.

Ulterior, Tribunalul Timis a respins definitiv plangerea Baroului Timis impotriva ordonantelor de neurmarire dispuse de DIICOT Timisoara. Ancheta procurorilor a inceput la sfarsitul anului 2009, dupa ce Curtea de Apel Timisoara a sesizat Baroul Timis ca reprezentantii baroului paralel au depus la instante un tabloul al avocatilor “constitutionali”, motiv pentru care a fost sesizat DIICOT cu o plangere de constituire a unui grup infractional organizat.

“In fapt, se sustine ca prin comunicarea nr. 625/A din 12 martie 2009, conducerea Curtii de Apel Timisoara si cea a Judecatoriei Timisoara au sesizat reclamantul despre faptul ca la data de 10 martie 2009, numitul Gentimir Sabin Marius s-a autointitulat decan al Baroului Timis si a depus la cabinetul presedintilor celor doua instante Tabloul anual al avocatilor definitivi si stagiari din Baroul Timis cuprinzand un numar de 76 de persoane despre care se afirma ca sunt avocati si detin ‘cabinete de avocat’, stagiari si definitivi in cadrul autointitulatului ‘Barou Timis’ care exista paralel cu baroul legal. Acelasi Gentimir Sabin Marius a depus o lista identica inregistrata sub nr. 1465/A din 7 mai 2010 si la Tribunalul Timis cuprinzand un numar de 56 de persoane. Examinand continutul plangerii constat ca din datele prezentate rezulta in mod indubitabil ca nu sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunii de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat sau aderarea ori sprijinirea unui astfel de grup, fapta prevazuta de art. 7 alin. (1) din Legea nr. 39/2003 privind combaterea criminalitatii organizate. Pe de alta parte, persoanele incriminate care se considera in legitimitate referitor la calitatea de avocat nu sunt constituiti intr-un grup infractional specific crimei organizate, ci intr-o forma de asociere profesionala cu un statut discutabil raportat la prevederile Legii nr. 51/1995 republicata, respectiv ale Deciziei in interesul legii nr. 26XX din 16 aprilie 2007 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, spune procurorul Floare Hodor in referatul de neicepere a urmaririi penale fata de avocatii “constitutionali”.

valeriu_rauta

Sa mai spunem ca, in ultima vreme, ca urmare a slefuirii legislatiei avocaturii, membrii Baroului Bota au renuntat la riscul de a mai aparea in instanta, cu exceptia lui Sabin Gentimir.

“Instantele din Timis nu mai permit avocatilor din Baroul Bota sa-si mai desfasoare activitatea in salile de judecata. Dupa stiinta mea, in prezent, un singur avocat clandestin mai inceaca sa puna concluzii in dosarele aflate pe rolul instantelor din Timis, ceilalti – impotriva carora, de-a lungul timpului, am depus plangeri penale – fiind audiati la Parchet si avertizati sa nu mai incalce legea penala”, ne-a declarat decanul Baroului Timis. Valeriu Rauta.

Gh. Ilas

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: