Anchetele DNA fac ravagii in PSD Timis! Liderul organizatiei, Titu Bojin, si presedintele executiv, Adam Craciunescu, au demisionat din toate functiile detinute in partid!

bojin si craciunescu

Procurorii DNA au deschis o adevarata Cutie a Pandorei in PSD Timis, dupa ce au inceput urmarirea penala impotriva mai multor lideri marcanti ai organizatiei. Aflat de sase ani la conducerea filialei banatene, Titu Bojin a decis sa-si dea demisia din toate functiile detinute in partid, atat la nivel judetean, cat si national, ca urmare a cercetarii sale sub control judiciar intr-un dosar in care este suspectat de luare de mita si abuz in serviciu.


Mai exact, folosindu-se de functia de presedinte al CJ Timis si de pozitia de lider al filialei judetene a PSD, ar fi identificat primarii din Timis, conduse de alesi locali din PSD, cu care George Didila, prin SC Ecomet West SRL, a incheiat contracte de achizitii publice, cu atribuire directa. in acest demers, Didila ar fi fost sprijinit atat de Titu Bojin, cat si de Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis.

Anchetatorii au mai stabilit ca, in cazul in care primariile care au incheiat contracte cu SC Ecomet West SRL tergiversau plata contractelor incheiate, George Didila apela tot la Titu Bojin pentru a determina primarii sa plateasca, cu celeritate, aceste contracte.

grindeanuu

Gestul sau a fost urmat si de presedintele executiv, Adam Craciunescu, actualul director al Romsilva, care a renuntat la toate functiile detinute in cadrul partidului, dupa ce procurorii au inceput urmarirea penala in dosarul retrocedarilor de paduri, unde prejudiciul depaseste 300 milioane de euro. Conform comunicatului DNA, incepand cu 2013, inculpatul Craciunescu Adam a raspuns solicitarilor nelegale formulate de catre inculpatul Hrebenciuc Viorel, prin intermediul suspectului Sirbu Ilie, referitoare la modul in care RNP Romsilva trebuie sa se comporte in legatura cu punerea in posesie, eliberarea titlului de proprietate si litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra suprafetei de padure de peste 40.000 de hectare.

gheorghe-ciobanu

In consecinta, inculpatul Craciunescu Adam a luat masuri impotriva intereselor RNP Romsilva, in sensul ca a sicanat efectuarea de actiuni in justitie impotriva intereselor avute de grupul infractional organizat format din inculpatii Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan si alte persoane interesate in obtinerea terenurilor mentionate. In acest dosar, Craciunescu Adam, director general al RNP Romsilva, este urmarit penal pentru infractiunile de abuz in serviciu si sprijinirea unui grup infractional organizat. in timp ce Sarbu Ilie, senator in Parlamentul Romaniei, este cercetat penal pentru infractiunile de folosire a influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si sprijinirea unui grup infractional organizat.

Chiar daca Ilie Sarbu inca nu a dat semne ca ar intentiona sa urmeze exemplul colegilor de la Timis si sa demisioneze din functiile detinute la partid, fiind stiut ca, de fapt, el este liderul din umbra al PSD Timis, excluderea sa din partid a fost ceruta vehement de senatorul Nicolae Serban.

 

“Locul lui Ioan Rus si al lui Ilie Sarbu nu e in Partidul Social Democrat. Ei nu sunt de stanga si nu pot reprezenta vreodata social-democratia transilvaneana. In fapt niste impostori fara legatura cu social-democratia autentica, ei s-au facut remarcati, poate chiar temuti, prin sforarii, prin atacuri la adresa unor colegi, prin goana rapace dupa functii si demnitati, prin aroganta si dispret. Nu o data v-am auzit avand aceeasi opinie cu a mea, dezavuand asemenea comportamente si delimitandu-va de acestia. Asta nu e social-democratie”, se arata intr-o scrisoarea deschisa trimisa de Nicolae Serban social-democratilor din Transilvania.

Cu siguranta, Comitetul Executiv National, care se va intruni duminica, va stabili un presedinte interimar al PSD Timis, care sa conduca filiala pana la organizarea alegerilor. Prima sansa o are deputatul Sorin Grindeanu, bun amic cu premierul Victor Ponta, insa nu e de neglijat nici pozitia puternica in partid a deputatului Gheorghe Ciobanu, care, in momentul sosirii in PSD, via PDL, a fost primit cu mare bucurie si recunostinta de acelasi Victor Ponta…

Gabriela Gaspar

 

One thought on “Anchetele DNA fac ravagii in PSD Timis! Liderul organizatiei, Titu Bojin, si presedintele executiv, Adam Craciunescu, au demisionat din toate functiile detinute in partid!

  1. Grindeanu nu are sanse, cu toate legaturile infractionale . DNA o sa aiba grija de el, si prietenii lui gen “heroina” si ppdd. Cel mai indicat ar fi Raducanu.

Leave a Reply