BREAKING NEWS! PSD Timis a decis, prin vot deschis in CEJ, sa se alature reformistilor din partid si sa sustina schimbarea liderului maxim Liviu Dragnea    Avocatul politistului Gheorghe Jurca a contestat abuziv componenta completului de judecata de la Curtea de Apel Timisoara, din care facea parte si sotia sefului DIICOT, care a fost investit sa solutioneze recursul intr-un dosar de presa     Directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Garboni a convocat o sedinta de urgenta cu angajatii institutiei, in tentativa de a-i opri de la declansarea grevei generale    Profesorul Francisc Szabo, de la Liceul Teoretic "Bartok Bella" Timisoara, spune ca profesorii din ciclul gimnazial au acceptat umilinta Ordonantei 9/2018 si au decis sa intre si ca "necalificati" la orele de limba romana     Doi tineri din Arad au fost prinsi in flagrant de ofiterii de la Combaterea Crimei Organizate in timp ce vindeau cannabis in Timisoara     Un agent de la Politia Rutiera Craiova a ajuns la spital, dupa ce a fost batut cu telefonul mobil de un sofer nervos, oprit pe strada cu focuri de arma

EXCLUSIV! Episcopul vicar Paisie Lugojanu ar putea fi trimis sa slujeasca la Biserica Ortodoxa Romana din Vrset, pentru aplanarea tensiunilor din sanul Arhiepiscopiei Timisoarei

ps-paisie-lugojanul

Abia intronizat in functia bisericeasca de Mitropolit al Banatului, Inaltpreasfintitul Ioan Selejan incearca sa aduca pacea printre enoriasii Arhiepiscopiei Timisoara, care, de aproape doi ani, de la declansarea scandalului deturnarii de fonduri in proiectul “Reteaua interregionala de centre educationale”, cer demisia episcopului vicar Paisie Lugojanul.

Acesta, alaturi de preotii Alin Cuza, Cristian Pavel si contabila Mihaela Zarie, au fost cercetati de procurorii DNA pentru santaj si fals in inscrisuri oficiale, dupa ce au fost acuzati ca-i obliga pe angajatii a cinci centre educationale finantate din bani europeni sa doneze “la negru”, din salarii, bani pentru Biserica.

DNA si-a declinat competenta catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, procurorii continuaand sa ancheteze imprejurarile in care celor de 22 de angajati ai centrelor educationale li s-a impus sa “doneze” catre Biserica, lunar, pe nume fictive, sume cuprinse intre 300 si 500 de lei. In acest context, pentru a mai estompa scandalul care planeaza deasupra Arhiepiscopiei Timisoara, IPS Ioan Selejan se pregateste sa faca anumite schimbari.

Biserica-Ortodoxa-Romana-Varset

“Imediat dupa intronizare, noul mitropolit a decis sa-i retraga o parte din prerogativele episcopului vicar Paisie Lugojanul si a dispus ca cele doua maici aduse de la Manastirea Sag sa fie trimise inapoi. S-a discuta despre iminenta trimiterii episcopului vicar la Biserica Ortodoxa Romana din Vrset, care anul trecut a aniversat implinirea a 100 de ani, insa aceasta intentie s-a lovit de refuzul romanilor din Banatul Sarbesc, care au spus raspicat ca nu-l doresc pe IP Paisie Lugojanu in mijlocul lor. Se cauta solutii pentru impacarea enoriasilor Arhiepiscopiei Timisoara, iar cea mai discutata masura, in aceste zile, este legata de schimbarea episcopului vicar”, ne-a dezvaluit un preot de la Mitropolia Banatului.

Ramane de vazut daca noul Mitropolit isi va duce gandul pana la capat, pentru a pune capat starii de tensiune din Arhiepiscopia Timisoara, sau va astepta decizia procurorilor in dosarul deturnarii de fonduri de la centrele educationale.

“Doamne, da-mi cheile acestui sfant tezaur al Bisericii si al neamului nostru din Banat si ajuta-ma ca, impreuna cu cinstitul cler si cu bunii credinciosi, sa-l pastram in sfintenie si sa mai adaugam la el lacrimile credintei si ale pocaintei noastre! In Sfanta Biserica Il vom cunoaste pe Dumnezeu Tatal, vom trai viata in Hristos si vom dobandi pe Duhul Sfant”, a spus IPS Ioan Selejan in cuvantul sau la intronizarea ca Mitropolit al Banatului si, dupa cum se poate vedea, si-a anuntat inca de atunci dorinta de a colabora doar cu “cinstitul cler si bunii credinciosi”… (V.E.)

 

 

 

One Response to EXCLUSIV! Episcopul vicar Paisie Lugojanu ar putea fi trimis sa slujeasca la Biserica Ortodoxa Romana din Vrset, pentru aplanarea tensiunilor din sanul Arhiepiscopiei Timisoarei

  1. ion says:

    n-au cum sa-l primeasca sarbii

Leave a Reply

%d bloggers like this: