DNA face ravagii in Politia Timis! Inspectorul sef Sorin Muntean si adjunctul sau, Florin Bolbos, au primit ordonante de retinere pe 24 de ore si au fost trimisi in Arestul Politiei Arad

dna muntean

Procurorii DNA care coordoneaza ancheta in dosarul de coruptie de la Inspectoratul Judetean de Politie Timis, Lucian Dolcu si Adrian Golban, au decis sa emita ordonante de retinere pentru 24 de ore pe numele mai multor ofiteri acuzati de savarsirea unor fapte penale.


Este vorba despre inspectorul sef Sorin Muntean si adjunctul sau, Florin Bolbos, acuzati de abuz in serviciu, Marcel Craciunescu, seful Serviciului Politiei Rutiere, acuzat de musamalizerea unui incident rutier in care a fost implicat jeep-ul de serviciu al presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, dar si de Cosmin Bledea si Vasilica Garbaci, ofiteri de la Rutiera care, spun procurorii, au dat mita pentru a avansa in functii. Deocamdata, nu a fost facuta publica numele persoanei care a incasat mita, insa nu e greu de intuit…

Audierile au continuat toata noaptea, iar alaturi de politistii timisoreni au mai fost trimisi in arest primarul orasului Recas, Pavel Teodor, dar si seful Politiei Recas, Marian Temu, si seful Politiei Locale Recas, Doru Berzescu, suspectati ca au dat ordin ca, pe toata perioada campaniei electorale pentru prezidentiale, agentii de politie sa nu aplice amenzi “electoratului” surprins ca incalca legislatia rutiera.

Tarziu in noapte, la sediul DNA a fost adus si fostul secretar executiv al PSD Timis, Eugen Milutinovici, fiind posibila si audierea prefectului Eugen Dogariu.

“DNA a devenit o institutie de forta pe care nu o mai poate controla nimeni! E trist ca oameni importanti din judet sunt ridicati cu mascati si dusi la sediul DNA ca ultimii infractori, fara sa se tina cont de protejarea dreptului la imagine si respectarea prezumtiei de nevinovatie. Aceste excese ale procurorilor denota faptul ca in Romania persista, inca, modelul de justitie de tip sovietic”, a declarat avocatul Florin Kovacs la un post local de stiri, inainte de a afla ca inspectorul sef Sorin Muntean, pe care-l reprezinta in fata organelor de ancheta, a fost retinut pentru 24 de ore.

Toate persoanele retinute vor fi prezentate, astazi, magistratilor Curtii de Apel Timisoara cu propunere de arestare preventiva, fiind de asteptat ca instanta sa aiba in vedere ca trimiterea suspectilor dupra gratii trebuie sa reprezinte o masura exceptionala. Sa mai spunem ca, pentru a evita trimiterea sefilor IPJ Timis in arestul institutiei cazone pe care, pana ieri, au condus-o, procurorii DNA au dispus ca Sorin Muntean si Florin Bolbos sa-si petreaca noaptea in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Arad. (V.E.)

 

 

 

 

6 thoughts on “DNA face ravagii in Politia Timis! Inspectorul sef Sorin Muntean si adjunctul sau, Florin Bolbos, au primit ordonante de retinere pe 24 de ore si au fost trimisi in Arestul Politiei Arad

  1. Kovacs e oleaca prost. Legea e egala pentru toti si nu ar trebui sa tina cont de dreptul nimanui la imagine. In plus nu stiu cine din Timisoara se indoieste de vinovatia celor retinuti 🙂

  2. Alex esti un mare dobitoc, vorbesti ca sa te afli in treaba jigodie! Păcat că măta a ratat un prost ca tine;)

  3. Circ la televizor pentru 4 cauciucuri si 1gk de carnati. Asta da lucrare, pentru ce tot acest circ de doi bani? Asta nu e tara in care vreau sa traiesc. Vanatoarea si circul este regula de baza mai rau ca in padure.Oare in tara asta nu exista normalitate? Asta a cerut presedintele Iohannis.

  4. Kovacs are dreptate! Unde este prezumtia de nevinovatie? Daca unul dintre cei retinuti si plimbati ca sfintele moaste prin fata intregului popor nu este vinovat? Ce se intampla? Ii repara Dolcu imaginea?

  5. De ce are nevoie Munteanu de avocat cind el a fost seful cercetarilor penale ani buni?Pentru ca e greu sa transformi un fizician peste noapte intr-un bun jurist.Doar la revolutie sediul politiei judetene a mai fost asediat!Demisia de ONOARE se impunea din momentul retinerii.Gainarilor de doi lei ,pacat ca a iesit Dinca la pensie ca va dadea de nu puteati duce!

Leave a Reply