EXCLUSIV! Care a fost rolul prefectului Eugen Dogariu in scandalul de coruptie care a dus la arestarea sefilor Politiei Timis? Ce-au descoperit procurorii DNA?

eugen dogariu

Desi s-a aratat surprins de ancheta DNA in dosarul de coruptie de la Politia Timis, spunand ca a aflat din presa despre descinderile si perchezitiile procurorilor, prefectul Eugen Dogariu si-a adus o contributie importanta la incercarea de reducere la tacere a agentului sef Dumitru Duma, de la Politia Oras Recas.


Conform datelor din ancheta DNA, prefectul si-a ignorat statutul de persoana apolitica si nu a ezitat sa dea o mana de ajutor colegilor de partid in tentativa de rezolvare a tensiunilor de la Recas, unde primarul Pavel Teodor avea un target de 51 la suta din voturi in favoarea lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale.

In acest context, edilul exercita presiuni si acte de imixiune asupra comenzii IPJ Timis si a Politiei Recas, in vederea determinarii agentilor sa nu-si indeplineasca atributiile de serviciu pe linia constatarii contraventiilor si infractiunilor la regimul rutier. Agentul sef Dumitru Duma a refuzat constant sa nu-si indeplineasca sarcinile de serviciu la comanda politicului, motiv pentru care a inceput sa fie “vanat” de superiori si sefii politici ai judetului.

„Acuma, eu zic ca totusi, cale de intoarcere exista si din punctul tau de vedere, ce vreau eu sa spun? Nu are rost, noi, sa ne punem cu astia, ca pana una alta astia conduc. Politicul!”, il sfatuia comisarul sef Marian Dorinel Temu, seful Politiei Recas, pe agentul rebel.

Pentru a urgenta rezolvarea problemei, mai cu seama ca alegerile prezidentiale bateau la usa, primarul Pavel Teodor a intervenit la Gelu Milutinovici, persoana cu un puternic ascendent in PSD si care executa lucrari platite la Primaria Recas.

Milutinovici

Potrivit anchetei, in data de 18 octombrie 2014, Gelu Milutinovici l-a sunat pe Sorin Muntean, inspectorul sef al Politiei Timis, caruia i-a relatat ca a aflat de la primarul Pavel Teodor despre problemele pe care le-ar avea acesta cu agentul Dumitru Duma, solicitandu-i sa gaseasca urgent o solutie.

“Nu a fost de acord cu ce s-a spus!”, i-a raportat Muntean lui Milutinovici, in sensul ca Duma a refuzat sa nu-si mai indeplineasca atributiile de serviciu si sa serveasca interesele primarului. “O sa mutam functia cu totul si la revedere!”, i-a promis seful Politiei Timis omului de afaceri, in sensul ca urma sa reorganizeze posturile si sa radieze functia agentului Duma. In acest context, Milutinovici Gelu Milutinovici a insistat ca inspectorul sef sa  puna cat mai urgent in aplicare aceasta masura, afirmand

„Muta-l, te rog! Eu am, acuma ma-ntalnesc si cu Eugen. Stii tu care Eugen. Da? Sorine, te rog eu ia problema serios in mana! Saptamana viitoare rezolv-o, bine?”

Pentru a sustine moral decizia inspectorului sef cu privire la masurile abuzive ce urmau sa fie luate fata de agentul Duma, Gelu Milutinovici i-a transmis inspectorului sef  ca in aceeasi problema va discuta cu un coleg de partid, numitul “Eugen”. La finalul convorbirii, Milutinovici nu s-a mai ferit si a afirmat in mod neechivoc ca tocmai este sunat de prefect:

„Uite chiar acum ma suna prefectul. Stau de vorba si cu el si te rog impreuna cu el, ca-ti acorda si el sprijin. Bine?”

Dupa cum consemneaza procurorii, ulterior acestei convorbiri, intre Milutinovici si primarul Pavel Teodor a avut loc o convorbire telefonica in care s-a stabiit ca vor merge impreuna, la ora 13, la prefectul Eugen Dogariu. Aceasta intalnire a avut loc in sediul Consiliului Judetean Timis si, ca urmare a acestei a celor discutate de acesti decidenti politici, la cateva minute, presedintele CJT, Titu Bojin, l-a sunat pe inspectorul sef Sorin Muntean pentru a-i cere urgentarea rezolvarii problemei de la Recas.

prefectura-timis-sigla

“Ca urmare a discutiilor purtate cu primarul din Recas, in data de 20 octombrie 2014,  Bojin Titu l-a contactat telefonic pe cms.sef Muntean Sorin, caruia i-a spus doar ca doreste sa discute in legatura cu situatia de la Recas, fara a mai apuca sa faca alte precizari, deoarece a fost intrerupt de catre inspectorul sef Muntean, care i-a prezentat un „raport” complet, grabindu-se sa-l linisteasca pe decidentul politic, caruia i-a relatat cu obedienta ca va solutiona aceasta solicitare avand un caracter personal si ca va dispune masuri administrative fata de agentul de politie Duma Dumitru”, mentioneaza procurorii in referatul prin care s-a solicitat instantelor de judecata arestarea preventiva a persoanelor implicate in terorizarea politistului din Recas.

Dupa lecturarea acestor inregistrari, se pune intrebarea fireasca daca atitudinea prefectului este una de persoana apolitica si daca aparitia sa in acest scandal, cu influenta reprezentantului Guvernului in teritoriu, nu a pus si mai multa presiune pe agentul care refuza sa devina un instrument al PSD.

Cu siguranta, daca rezultatul alegerilor era altul, asa cum se asteptau toti participantii la aceasta incercare de subordonare a unei institutii intereselor de partid, cazul de coruptie de la varful Politiei Timis nu ar mai fi fost devoalat niciodata. Reamintim ca, deocamdata, in acest dosar, sunt arestati preventiv Sorin Muntean, fostul sef al IPJ Timis, Florin Bolbos, adjunctul acestuia, Pavel Teodor, primarul Orasului Recas, Marcel Craciunescu, fostul sef al Serviciului Politiei Rutiere, iar Eugen Milutinovici va fi cercetat sub control judiciar. (V.E.)

 

4 thoughts on “EXCLUSIV! Care a fost rolul prefectului Eugen Dogariu in scandalul de coruptie care a dus la arestarea sefilor Politiei Timis? Ce-au descoperit procurorii DNA?

  1. Claudiu…nu forta nota…si eu pot sa spun la telefon cuiva ca am vorbit cu Ilas sa rezolvam o problema…tb sa existe probe de…actiune…prefectul nu intra in jocuri de genul asta…fi obiectiv si lasa patima.
    .nu e corect ceea ce faci.

  2. Apreciez atitudinea bărbătească a DOMNULUI agent DUMA. Așa ar trebui să procedeze orice angajat care slujește interesele oamenilor de rând și nu clientela ……

  3. Il cunosc pe domnul Dogaru, nu e tipul de persoana publica vulnerabila la coruptie! Daca s-a intalnit cu Milu si Bojin, a facut-o doar din solidaritate de partid, nicidecum pentru a pune o presiune suplimentara pe Duma! daca-l aveau cu ceva la mana, Dolcu si Golban nu ezitau sa-l ridice

Leave a Reply