FIRUL ROSU! Care sunt legaturile generalului Florian Coldea cu Banatul si cum ar putea influenta directorul SRI lupta pentru sefia DNA Timisoara

florian_coldea_impact

Cea mai mediatizata personalitate publica din aceasta perioada, directorul interimar al SRI, generalul Florian Coldea, acuzat de Elena Udrea ca s-ar fi implicat activ in finantarea postului de televiziune Romania TV, a fost propulsat la varful celui mai important serviciu secret din Romania pe filiera politica a PDL Arad, respectiv cu concursul primarului municipiului Arad, Gheorghe Falca, si a socrului acestuia, Gheorghe Seculici. la data promovarii lui Coldea in fruntea SRI.


La data promovarii lui Coldea in fruntea SRI, primarul Gheorghe Falca era secretar executiv national al PDL si se afla in relatii apropiate cu presedintele Traian Basescu, care i-a fost nas de casatorie, precum si nas de botez al unicului sau copil. Gheorghe Seculici era vicepremier si ministru al Economiei in Guvernul Tariceanu I.

Aceasta dezvaluire, si altele, apar intr-o fulminanta declaratie politica facuta de senatorul Valer Marian, in sedinta Senatului din 22.05.2013, dupa o vizita de documentare la domiciliul parintilor lui Florian Coldea, in localitatea Tarnova, judetul Arad.

“Florian Coldea a absolvit un liceu industrial din municipiul Arad si a studiat un an si jumatate la Institutul Politehnic din Timisoara, unde studia si Gheorghe Falca. A renuntat la Institutul Politehnic dupa ce a cazut mai multe examene si a urmat Facultatea de Psihosociologie din cadrul Academiei Nationale de Informatii, pe care a absolvit-o in anul 1996, dar nu a obtinut note de trecere la examenul de licenta, pe care l-a trecut doar anul urmator. Din caracterizarile facute de fosti colegi de academie reiese ca era o persoana aroganta, introvertita, interesata mai mult de imaginea si pozitia sa, fara prea multe relatii de prietenie, tipul carieristului”, mentioneaza Valer Marian in declaratia politica.

falca_seculici

Cei doi grei ai politicii romanesti, Falca si Seculici, l-au sustinut pe Coldea in fata presedintelui Basescu, care, in primavara anului 2005, cand avea gradul de maior in SRI si activa in Inspectoratul pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului, l-a folosit in operatiunea de salvare prin rascumparare a celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak. Dupa eliberarea ziaristilor, Basescu l-a promovat, la varsta de 34 de ani, in functia de prim-adjunct al directorului SRI, cu rang de secretar de stat, si l-a avansat ulterior pana la gradul de general cu o stea. In 2012 presedintele Basescu l-a avansat pe Coldea general cu doua stele.

“In termeni extrem de juridici, ce vreau sa spun este ca niciun material de la nivelul SRI, pentru o astfel de solicitare, nu pleaca decat dupa o temeinica evaluare juridica, existand Departament Juridic la nivelul institutiei noastre, atat la nivel local, al sectiilor judetene de informatii, cat si la nivel central. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, procurorii sau organele de aplicare a legii, la randul lor, au autorizatii, care tot sunt aprobate de judecator, pentru interceptarea comunicatiilor. Deci, mandatele pentru interceptarea comunicatiilor nu pot fi obtinute decat dupa o evaluare facuta de catre un judecator competent”, a raspuns Coldea unei intrebari ce viza interceptarile telefonice, intr-o emisiune realizata de Victor Ciutacu.

In aceste conditii – cand stim ca generalul Florian Coldea este originar din Arad si, conform dezvaluiriloe facute in ultima vreme de fosta sefa DIICOT, Alina Bica, si de Elena Udrea, ar fi un apropiat al procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi – s-ar putea trage concluzia ca procurorul anticoruptie de la DNA Timisoara, originar din Arad, care si-a anuntat intentia de a-si depune candidatura la conducerea institutiei, in aprilie, cand expira mandatul lui Tamas Schiffbeck, porneste cu prima sansa… (V.E.)

 

 

 

5 thoughts on “FIRUL ROSU! Care sunt legaturile generalului Florian Coldea cu Banatul si cum ar putea influenta directorul SRI lupta pentru sefia DNA Timisoara

  1. Io cred ca despre Dolcu e vorba! Da io zic ca ie un băiat competent si bun la suflet, daia cred ca. o sa iasă sef!

  2. cu asemenea sustinere, Dolcu n-are cum sa rateze functia! daca si Coldea, si Kovesi raman pana in aprilie, Dolcu va fi sef

  3. Ceea ce am citit…sunt doar speculatii….nu cred ca DNA sau SRI- ul isi fac jocurile unul altuia…dar e normal sa colaboreze..atat.

  4. cred ca tu nu te uiti la stiri in perioada asta! pai mai vasiloni ce acuza bica si udrea? crezi ca le pune cineca sa faca valuri? basescu, maior, tender, dolcu?

Leave a Reply