CONTESTATIE! Procurorii DNA Timisoara considera nelegala hotararea ca fostul judecator Catalin Serban sa paraseasca inchisoarea cu un rest de pedeapsa de peste 800 de zile

catalin serban

Procurorii DNA Timisoara nu sunt de acord cu liberarea conditionata a fostului vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, Catalin Serban, si, in consecinta, au atacat in apel hotararea nr. 106/22.01.2015 a Judecatoriei Timisoara prin care fostul magistrat a primit permisiunea de a pleca acasa, chiar daca mai are de executat aproape 800 de zile de inchisoare.


Contestatia procurorilor impotriva liberarii conditionate a fostului judecator va fi solutionata de Tribunalul Timis peste cateva zile, respectiv la teremenul din 23 februarie, data la care Catalin Serban va afla daca isi va recastiga libertatea.

Pana atunci, in conditiile in care apelul este suspensiv de executare, adica, in acest caz, nu ingadiue punerea in executare a hotararii primei instante pana la solutionarea contestatiei procurorilor, fostul vicepresedinte al Curtii va astepta in Penitenciarul Timisoara pana la obtinerea unei hotarari definitive.

Reamintim ca fostul magistrat a fost trimis in judecata de DNA, in aprilie 2012, pentru ca, in calitate de judecator, cu functia de vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, a pretins de la doi cetateni sarbi, prin intermediul altor inculpati din dosar, suma de 60.000 euro, iar, in data de 14 martie 2012, a primit cu ajutorul acestora suma de 50.000 euro. Banii au fost pretinsi si primiti de judecatorul Serban care a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor ce aveau spre solutionare doua dosare aflate in faza recursului pe rolul CA Timisoara, pentru a-i determina sa respinga caile de atac formulate. In urma condamnarii la cinci ani de inchisoare, Catalin Serban a fost exclus din magistratura. (V.E.)

Leave a Reply