BREAKING NEWS! PSD a convocat, astazi, Comitetul Executiv, unde se va stabili daca Liviu Dragnea mai poate ramane in fruntea partidului dupa condamnarea la 3 ani si jumtatate de inchisoare cu executare    Cucsa, Gavrilita, Pau, Simonis si Suciu sunt parlamentarii de Timis care au votat modificarile la Codul Penal care transforma Romania intr-un rai al borfasilor     Cornel Samartinean, liderul PMP Timis exclude posibilitatea ca mandatul de consilier judetean pierdut de Roxana Iliescu sa fie preluat de vreun popular racordat la interesele altui partid    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis ca familia santajata si amenintata de interlopul Bogdan Tirca sa fie protejata de Politie    Mai multi angajati ai Filarmonicii Timisoara au avut castig de cauza, la Judecatoria Timisoara, in dosare care au avut ca obiect litigii de munca     Autoritatile din Columbia au confiscat 14 replici ale tricourilor selectionatei nationale de fotbal, participanta la Cupa Mondială 2018, care erau impregnate cu 5 kilograme de cocaina si urmau sa fie trimise in Olanda

CULISELE dosarului Crima de la SRI Timis! Au existat presiuni asupra avocatilor apararii, dupa audierea in calitate de martor a adjunctului sefului SRI Timis, col. Mircea Samfirescu?

sri

Curtea Militara de Apel Bucuresti a fixat un nou termen in dosarul crimei de la SRI Timis, dupa ce la ultima sedinta de judecata, cea din 11 februarie, apelanta lt.col. rez. Camelia Toman nu s-a prezentat in fata judecatorilor militari.

Dezbaterile au fost amanate pentru data de 8 aprilie 2015, cand instanta militara urmeaza sa asculte pledoaria avocatului Pavel Abraham referitoare la rolul Cameliei Toman in incidentul din toamna anului 2011, cand trei caporali apartinand UM 0667 Timisoara au ucis in bataie un om al strazii.

In conditiile in care toti trei militari au declarat procurorilor ca ordinul de agresare a victimei l-au primit de la Camelia Toman, generalul Pavel Abraham pare sa aiba o misiune grea in tentativa de a desfiinta probele din dosar. De altfel, prima incercare de a infirma, partial, ancheta procurorilor militari apartine avocatului Florin Kovacs, primul aparator ales al Cameliei Toman, care a cerut instantei audierea, in calitate de martor, al adjunctului sefului SRI Timis, col. Mircea samfirescu, care in noaptea incidentului era la comanda unitatii.

Florin _Kovacs

“Instanta a admis cererea noastra de audiere a adjunctului SRI Timis, Mircea Samfirescu, astfel ca ofiterul s-a prezentat in calitate de martor la Tribunalul Militar Bucuresti. Aproape patru ore a durat audierea, iar pana la urma Samfirescu a recunoscut ca i-a transmis Cameliei Toman ca boschetarii prinsi in cladirea SRI din Calea Lipovei sa fie scuturati bine, sa li se dea doua suturi in cur si sa fie scosi afara din interiorul obiectivului militar. Dupa audieri, am avut surpriza sa constatam ca in procesul verbal de sedinta era taiat peste expresia <ordin ilegal> si era mentionat, cu pixul, ca n-a fost vorba despre vreun ordin, ci de despre recomandarea unei proceduri. Am intentionat o schimbare de strategie a apararii, in semsul de a face o plangere penala impotriva colonelului Mircea Samfirescu pentru abuz in serviciu, insa clienta mea, lt. col. rez. Camelia Toman, s-a opus acestei variante de lucru. In conditiile in care aveam viziuni diferite asupra modului in care trebuia facuta apararea, am renuntat la dosar”, ne-a explicat avocatul Florin Kovacs motivele care au stat la baza disparitiei sale din dosarul Crima de la SRI Timis.

Pe de alta parte, persoane din anturajul fostului ofiter al SRI Timis, Camelia Toman, spun ca dupa aducerea la bara a lui Mircea Samfirescu si audierea sa timp de aproape patru ore, prestatia avocatului Florin Kovacs a scazut in intensitate, suspectandu-se faptul ca ar fi aparut vreo timorare care sa aiba legatura cu SRI.

“Nu este adevarat, n-a aparut niciun fel de timorare, pentru ca nu sunt vulnerabil la presiuni. Daca acestea ar fi fost! Singurul motiv pentru care m-am retras dina cest dosar, dupa ce am asigurat apararea Cameliei Toman chiar si in timpul urmaririi penale, a fost diferenta de viziune in ceea ce priveste strategia apararii. Pentru ca, daca am fi facut o plangere penala impotriva lui Samfirescu, am fi avut surpriza, poate, sa aflam ca ordinul de agresare a boschetarilor a venit de la seful SRI, col. Cristi Daescu, care in acele zile era in vizita in China, dar i se raportase situatia de la Timisoara”, a precizat Florin Kovacs. (V.E.)

 

 

 

One Response to CULISELE dosarului Crima de la SRI Timis! Au existat presiuni asupra avocatilor apararii, dupa audierea in calitate de martor a adjunctului sefului SRI Timis, col. Mircea Samfirescu?

Leave a Reply

%d bloggers like this: