BREAKING NEWS! Liderul PMP Timis, Cornel Samartinean, cere demisia sefului administratiei judetene, Calin Dobra, dupa ce functia de vicepresedinte al CJ Timis a fost oferita UNPR     Societatea de Transport Public va incasa 2,1 milioane de euro in urmatorii 5 ani pentru intretinerea serviciului de iluminat public din Timisoara     Romanii care calatoresc in Grecia cu masina pot fi sanctionati drastic pentru abateri minore, dupa ce Codul Rutier grecesc a devenit cel mai dur din Europa    Un medic de familie din Timis a incasat peste 10.000 de euro intr-o luna, doar din garzi, dupa ce s-a pontat ca lucreaza concomitent la 7 centre de permanenta     Comisarul sef Alin Petecel a castigat concursul organizat de IGPR pentru functia de inspector sef al Politiei Timis    Regie Autonoma „Administratia Canalului Bega” va fi condusa, in calitate de director, de Gheorghe Tatar, fostul director al Directiei Judetene de Drumuri Timis

CONFORT DUPA GRATII! Celulele Arestului Politiei Timis vor fi dotate cu aer conditionat, sistem audio in camerele de vizitare, echipament de gimnastica si sisteme de securitate si supraveghere video!

arest-IPJ Timis

Dupa mai multe reclamatii ce vizeaza conditiile de detentie din centrele de arest ale Politiei Romane, ultimele fiind legate de starea celulelor in care sunt detinute fostele ministrese Elena Udrea si Monica Iacob Ritzi, oficialii Ministerului de Interne au luat decizia de a aduce centrele de arest la standarde europene.

Astfel, prin intermediul proiectului intitulat “Servicii corectionale, inclusiv sanctiuni non-privative de libertate”, toate cele 52 de centre de arest ale Politiei Romane, cu o capacitate de 2.220 de locuri, inclusiv cel al Inspectoratului de Politiei al Judetului Timis, vor fi modernizate si dotate cu aparatura moderna.

Se are in vedere zugravirea punctelor de acces, a camerelor destinate vizitatorilor si a camerelor de grefa, dotarea acestora cu echipamente de gimnastica, sisteme de aer conditionat, sisteme de securitate si supraveghere video, intrerupatoare electrice cu potentiometru, sistem audio pentru camere de vizitare, instalatii de aer conditionat pentru autospecialele de transport si altele.

Proiectul este finantat in cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, partener fiind Consiliul Europei, si are un buget de 1,28 milioane de euro, din care 0,9 milioane de euro reprezinta finantarea externa. La sfarsitul anului trecut, gradul de ocupare a centrelor de arest era de 58 la suta. (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: