BREAKING NEWS! Liderul PMP Timis, Cornel Samartinean, cere demisia sefului administratiei judetene, Calin Dobra, dupa ce functia de vicepresedinte al CJ Timis a fost oferita UNPR     Societatea de Transport Public va incasa 2,1 milioane de euro in urmatorii 5 ani pentru intretinerea serviciului de iluminat public din Timisoara     Romanii care calatoresc in Grecia cu masina pot fi sanctionati drastic pentru abateri minore, dupa ce Codul Rutier grecesc a devenit cel mai dur din Europa    Un medic de familie din Timis a incasat peste 10.000 de euro intr-o luna, doar din garzi, dupa ce s-a pontat ca lucreaza concomitent la 7 centre de permanenta     Comisarul sef Alin Petecel a castigat concursul organizat de IGPR pentru functia de inspector sef al Politiei Timis    Regie Autonoma „Administratia Canalului Bega” va fi condusa, in calitate de director, de Gheorghe Tatar, fostul director al Directiei Judetene de Drumuri Timis

PUCI CAMERAL! Arestarea omului de afaceri Georgica Cornu ar putea duce la debarcarea sa din fruntea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis! Membrii fondatori pregatesc in secret un plan de preluare a puterii!

georgica_cornu

Arestarea la domiciliu a milionarului Georgica Cornu in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani instrumentat de DIICOT Mehedinti a readus in discutie, la nivelul  membrilor fondatori ai Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, ca imaginea organizatiei sa nu mai fie legata de problemele penale ale presedintelui.

In acest sens, miercuri seara, imediat dupa ce s-a anuntat decizia instantei de judecata la cererea procurorilor de arestare preventiva, respectiv arestul la domiciliu, un grup de membri fondatori si alte persoane din conducerea CCIA Timis s-au intalnit, conspirativ, la domiciliul avocatului Tiberiu Muia, unde s-au schitat primii pasi in planul de debarcare a lui Georgica Cornu de la conducerea Camerei.

In conditiile in care, preventiv, inainte de alegerile generale din 2014, Cornu a modificat statutul organizatiei si a stipulat faptul ca nu poate fi dat jos din functie decat dupa o eventuala condamnare definitiva si irevocabila, pucistii au decis convocarea unei adunari extraordinare a membrilor CCIAT, in care sa se supuna la vot schimbarea statutului.

„Nu stiam ca exista aceasta modificare in statut, respectiv faptul ca presedintele nu poate fi demis din functie decat dupa o eventuala condamnare definitiva si irevocabila! Probabil ca domnul presedinte Cornu si-a luat masuri de siguranta, cunoscand ce probleme penale are. De aceea, am decis ca acest compromis nu mai poate continua. Dupa ce ani de zile am avut un presedinte urmarit penal, acuma avem unul arestat la domiciliu. Pentru a proteja imaginea celei mai importante organizatii a oamenilor de afaceri din Timis am luat hotararea de a convoca Adunarea Generala Extraordinara a membrilor CCIAT, unde sa propunem si sa supunem la vot modificarea statutului in sensul ca un presedinte aflat sub mandatul anumite masuri preventive dispuse de judecatori, sa poate fi demis din functie! Dupa modificarea statutului, vom putea sa revocam mandatul domnului Georgica Cornu, daca pana atunci nu-si depune, eventual, demisia”, ne-a declarat, confidential, unul dintre membrii fondatori.

Reamintim ca Georgica Cornu a fost ales in fruntea CCIAT in 2006 si, chiar din primul an de mandat a dat afara din organizatie peste 200 de firme care nu-si platisera cotizatia. Ulterior, a fost reales in 2010 si 2014, beneficiind de schimbari din mers ale statutului. In ultimii ani, dupa inceperea problemelor penale, s-a confruntat cu opozitii fatise la nivelul unora dintre membrii importanti ai Camerei, dar de fiecare data a reusit sa astupe glasurile care-i cereau demisia.

„Consider ca nu putem face diferenta intre Georgica Cornu – omul de afaceri si Georgica Cornu – preşedintele CCIAT, intrucat a obtinut aceasta functie tocmai pe considerentul ca este om de afaceri si afacerile pe care le are il reprezinta”, spunea omul de afaceri Gheorghe Bradea, anul trecut, intr-o scrisoare adresata Consiliului Director al CCIAT, in care cerea destituirea lui Georgica Cornu.

Inainte, contestatari pe fata a sefului mediului de afaceri timisean a fost europarlamentarul Maria Grapini si omul de afaceri Radu Dimeca… (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: