SEXGATE! Fostul director de la APIS Timis, scos “basma curata” dupa acuzatia de hartuire sexuala a unei angajate! “Vom face plangere penala impotriva procurorului!”

gh_manolache

Fostul director executiv al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Timis, Gheorghe Manolache, a fost scos “basma curata” de organele de ancheta dupa uriasul scandal de anul trecut, cand una dintre subalternele sale l-a acuzat de hartuire sexuala, purtare abuziva si santaj.


Tanara care a decis sa rupa tacerea, in martie, anul trecut, a fost nevoita sa suporte, cateva luni, avansurile explicite, amenintarile si abuzurile unui sef de institutie obsedat sexual. Cazul a ajuns in atentia Centrului Anti-Mobbing Timisoara, care i-a acordat protectie institutionalizata si juridica tinerei abuzate sexual, in paralel cu mediatizarea unor inregistrari audio, din care reiesea santajul sexual la care a fost supusa reclamanta.

„Esti de neinteles! Ți-am spus foarte clar: te doresc, te vreau si asta… sa te las sa te mai gandesti… Te las! Ca nu te simti bine…Sa te las ca esti uda, sa te las ca esti nelinistita. Sa te las ca nu stiu ce… Ti-am zis, daca erai fata mare as fi inteles ca nu vrei. Dar… Daca ai fi fost fara servici, fara astea, iti spun eu, oriunde te-ai fi dus sa te angajezi te-ar fi fu…t un director ca sa te angajeze! Nu te angajeaza nimeni pe ochi frumosi, s-au dus vremurile alea pe relatii, pe alea, pe alea, toata lumea e cu interesul in brate! Si vezi, ca asta ti-am spus, ca am niste sentimente pentru tine, si imi doresc, ti-am spus ca sunt obsedat de tine! Te vreau, te vreau, te doresc… Ce doresc eu si ce vreau eu si ce simt eu… cu forta, nu… cu forta niciodata n-am sa-ti fac asta… ca nu suntem de la… Puteam sa te abuzez, ca… nu-mi sta bine, ca eu nu sunt omul sa faca abuz! Ma sperii, sincer, la ce aud ca-mi spui… Eh, te sperii! Pai, ce te sperii? Parca n-ai mai auzit de fu…t, n-ai mai auzit, n-ai, cum sa zic, nu te-ai fi fu…t niciodata, nu ai fi facut-o niciodata!”, ii spune directorul Gheorghe Manolache subalternei sale, avertizand-o ca a doua zi trec cele doua saptamani in care i-a permis sa se linisteasca si ca trebuie sa-i dea un raspuns.

In ciuda acestor stenograme depuse la dosar, in care hartuirea este mai mult decat evidenta, procurorul de caz a ajuns la concluzia ca faptele reclamate nu intrunesc elementele constitutive ale vreunei infractiuni, nu sunt prevazute de legea penala, astfel ca a decis clasarea dosarului.

“Avand in vedere relatiile de serviciu (verticale) dintre persoana vatamata si numitul Manolache Gheorghe, faptele cercetate in cauza nu intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de hartuire sexuala in forma prevazuta de NCP, urmand a se dispune clasarea sub aspectul acestei infractiuni. Analizand faptele sub aspectul trasaturii tipicitatii infractiunii de folosire abuziva a functiei in scop sexual, se constata ca din probele administrate, inclusiv inregistrarea audio, nu rezulta ca actele de pretindere a unor favoruri sexuale de catre numitul Manolache Gheorghe ar fi fost savarsite prin constrangeri sau amenintari, inscrisurile depuse la dosarul cauzei de catre numitul Manolache Gheorghe sugerand chiar existenta unor relatii apropietae intre cei doi, anterioare derularii relatiilor de serviciu dintre acestia. Sub aspectul infractiunilor de purtare abuziva si santaj, aratam ca din probatoriul cauzei nu rezulta intrebuintarea de expresii jignitoare, amenintari sau violente in timpul exercitarii atributiilor de serviciu de catre numitul Manolache Gheorghe si nici savarsirea vreunui act de constrangere in scopul obtinerii unui folos injust”, isi motiveaza procurorul Dana Nicoleta Gitan, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, solutia de clasare a cauzei privind savarsirea infractiunilor de folosire abuziva a functiei in scop sexual, hartuire sexuala, abuz in serviciu, purtare abuziva si santaj.

clasare

 

Solutia procurorului are la baza referatul cu propunere de clasare a comisarului sef Dutu Iliescu, ofiter de politie judiciara in cadrul IPJ Timis, care a stabilit ca Manolache Gheorghe, conform declaratiei sale, intretinea relatii intime cu reclamanta in mod frecvent, chiar inainte de a fi director la Timisoara.

“Acesta declara ca inca din perioada iulie 2013 – martie 2014, a intretinut relatii intime cu reclamanta, cu acordul acesteia, avand in vedere ca, din anul 2009, aceasta era divortata, iar el, la acea data, era separat de sotia sa. Mai mult, in acea perioada aceasta nu-I era subordonata, el desfasurandu-si activitatea in cadrul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Mehedinti, iar ea in cadrul AJPIS Timis, deci nu a constrans-o pe aceasta in actiunile ei”, mentioneaza ofiterul care s-a ocupat de acest dosar.

Solutia Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara l-a revoltat de-a binelea pe avocatul Florin Kovacs, aparatorul femeii abuzate, cu atat mai mult cu cat ancheta a fost supravegheata de o doamna procuror, care ar trebui sa descurajeze actele de hartuire sexuala.

relatii_intime

“Ne-a fost foarte greu sa o convingem pe tanara functionar public sa lupte pentru drepturile sale! A acceptat doar in momentul in care directorul Gheorghe Manolache a emis un preaviz de concediere si urma sa o dea afara! Acest aspect a fost ignorat de procuror, amenintarea cu concedierea, plus alte documente depuse la dosar in timpul a efectuarii anchetei, din care reiese faptul ca in trei evaluari succesive facute de seful de serviciu Gheorghe Manolache, clienta noastra a fost notata cu calificativul satisfacator. Nu este posibil ca toate dovezile noastre in sprijinul acuzatiilor de hartuire sexuala, abuz in serviciu, santaj sa fie desfiintate de o simpla declaratie a lui Gheorghe Manolache, care pretinde ca a avut relatii intime cu reclamanta in perioada premergatoare numirii in functia de director executiv la Timisoara! Chiar si din stenograme se poate deduce ca tanara a refuzat mereu avansurile agresive ale directorului”, ne-a declarat Florin Kovacs, care a decis sa depuna la procurorul general o plangere impotriva solutiei de casare, dupa care sa sezizeze DNA asupra unei posibile infractiuni de abuz in serviciu.

“Consideram ca procurorul de caz a ignorat cu buna stiinta probele din dosar si a emis o ordonanta de casare profund nedreapta pentru drama unei femei! Nu asa se pot descuraja actele de hartuire sexuala atat de prezente in institutiile publice, prin iertarea obsedatilor sexual, intrucat clementa organelor de urmarire penala poate duce la descurajarea femeilor de mai reclama acest tip de fapte antisociale”, a mai precizat aparatorul tinerei abuzate la AJPIS Timis, care tocmai a aflat ca, de fapt, a confundat hartuirea sexuala cu niste banale relatii de serviciu absolut firesti si ca, probabil, ca sa aiba dovezi irefutabile, ar fi trebuit sa treaca macar printr-un viol… (G.I.)

 

24 thoughts on “SEXGATE! Fostul director de la APIS Timis, scos “basma curata” dupa acuzatia de hartuire sexuala a unei angajate! “Vom face plangere penala impotriva procurorului!”

 1. Lasati prostiile astea! La dosar a fost depusa corespondenta dintre domnul director si doamna jurista din perioada in care acestia erau amanti. Asemenea imagini, clip-uri cu barbati si femei nud, care au fost trimise de catre jurista domnului director credeti ca reprezinta dovada unei moralitati impecabile a unei mame responsabile? Florine uita-te mai bine in dosar si nu incerca sa iti maresti clienteala si onorariile pe seama unor familii care nu au nici o vina. Trezeste-te la realitate. In fond toata afacerea a fost una simpla. O jurista care a plecat la Bucuresti cu directorul si a dormit cu acesta in acelasi pat si acum vine cu gura mare ca este fecioara neprihanita.

 2. Carmen, ma impresionezi până la lacrimi! Nu pot sa cred ca tu poti avea o aseamenea gândire?! Daca nepoata era abuzata de un nemernic tot asa ai fi reactionat??? Înregistrarea. audio dovedeste faptul ca fata aceasta nu a avut niciodată nimic cu derbedeul asta obsedat!Te asigur de un lucru: voi lupta cu toata forta mea ca acest client al tau sa răspundă în fata legii!! În rest, bati câmpii cu gratie! Te pup

 3. Gigi ai facut 2 greseli:ordonanta nu este de casare ci de clasare si a doua consta in faptul ca ai fost partinitor dind numele doar a unei parti si protejind-o pe a doua ;mai mult nu ai cerut si opinia partii pe care o reprezint eu
  Oare sa mai am incredere in profesionalismul si buna ta credinta ?????

 4. Florine, doresti o batistuta? Ce legatura este intre dl Moldovan din Asociatia in care activezi (finul tau) si conducerea actuala a Agentiei. Nu cumva actuala conducere a agentiei a apelat la finul tau care prin voi sa-l dea la o parte pe vechiul director???

 5. Clientul tau a fabricat niste e mailuri! Eu am o înregistrare audio pe care clientul tau si o asumă in totalitate!!!

 6. Gresesti Florine. Exista un mesaj si de la tatal juristei trimis clientului meu. Toate sint depuse la dosar De ce nu le-ai atacat ca fiind false?

 7. Florine pe cine crezi tu ca vanezi ? Apropo te mai ocupi cu distractia asta criminala?(vanatoarea) Iar te trag de urechi! Vezi nu avem timp sa vorbim in Dicasterial!

 8. 3 ore ti-a luat ca sa descoperi ca am mincat o litera ? La miezul noptii sincera sa fiu mi-a fost foame.Si tu vorbeai de ciocolata!!!

 9. Doi titani ai baroului si-au incrucisat elocintele pe Impact Press? Nu pot decat sa ma bucur de aceasta credibilizare si, cu siguranta, vom urmari acest caz pana la capat

 10. Care titani? Titan e masculin. Nu exista titan la feminin. Pe d-na n-o includeti, va rog, ca stricati sensul cuvantului. Dumneaei nu e titan. Mai are de invatat.

 11. Din amuzament vreau sa dau o replica pentru “cititor”. Titan se asociaza conform unuia dintre intelesuri substantivului OM. Nici acest cuvint OM nu are genul feminin. In asemenea situatie titan defineste un om cu puteri gigantice indiferent ca este barbat sau femeie.
  Cred ca “cititor”este un barbat cam misogin si care nu prea citeste literatura.Asa ca nu ma supar pentru comentariul rautacios.
  Ca sa nu iasa comentarii semnez cu numele real.

 12. Doamna Carmen, pai va comparati cu titanul Kovacs? Sunteti o zdreanță pe lângă el;))).nimeni nu va bagă în seama!@

Leave a Reply