BREAKING NEWS! Liderul PMP Timis, Cornel Samartinean, cere demisia sefului administratiei judetene, Calin Dobra, dupa ce functia de vicepresedinte al CJ Timis a fost oferita UNPR     Societatea de Transport Public va incasa 2,1 milioane de euro in urmatorii 5 ani pentru intretinerea serviciului de iluminat public din Timisoara     Romanii care calatoresc in Grecia cu masina pot fi sanctionati drastic pentru abateri minore, dupa ce Codul Rutier grecesc a devenit cel mai dur din Europa    Un medic de familie din Timis a incasat peste 10.000 de euro intr-o luna, doar din garzi, dupa ce s-a pontat ca lucreaza concomitent la 7 centre de permanenta     Comisarul sef Alin Petecel a castigat concursul organizat de IGPR pentru functia de inspector sef al Politiei Timis    Regie Autonoma „Administratia Canalului Bega” va fi condusa, in calitate de director, de Gheorghe Tatar, fostul director al Directiei Judetene de Drumuri Timis

MILITIE FINANCIARA! Fostul sef al ANAF, Sebastia Bodu, ii invata pe comercianti cum sa lupte impotriva inspectorilor Antifrauda! “Disciplina financiara este o chestiune comunista!”

sebastian_bodu

Fostul presedinte al ANAF, Sebastian Bodu, a sesizat Avocatul Poporului asupra descinderilor nelegale ale comisarilor de la Antifrauda Fiscala, acuzand faptul ca acestea sunt practici de tip comunist.

In opinia sa, OUG 28/1991 a fost modificata si s-au introdus prevederi neconstitutionale, care le permit finantistilor sa suspende activitatea firmelor depistate cu plusuri sau minusuri in casa.

“Au modificat OUG 28/1999 si au introdus unele prevederi neconstituţionale. Fiscul nu poate sanctiona un agent economic pentru ca are 3 lei sau 5 lei in plus sau in minus pe casa. Nu este o chestiune care sa modifice baza de impozitare. Este problema patronului si a gestionarului. Fiscul trebuie sa se ocupe de buna colectare a taxelor si impozitelor, nu sa-1 invete pe gestionar sa faca calculele. Disciplina financiara este o chestiune comunista, care tinea in trecut de militia financiara. Lucrurile erau justificate atunci fiindcă toate firmele erau de stat. Acum ANAF nu are nici o treaba cu banii din casa unei firme private. Nu te pot sanctiona fiindca banuiesc ca nu ai eliberat bon fiscal. Trebuie să dovedeasca acest lucru.Este ca si cum Politia, fara radar, te-ar amenda fiindcă ai ajuns mai repede de la Bucuresti la Pitesti si se prezuma ca ai depasit viteza legala”, a precizat Sebastian Bodu intr-un interviu acordat ziarului Romania libera.

Cu aceasta ocazie, fostul presedinte al ANAF a anuntat ca pe blogul sau a postat modelul de cerere care poate fi utilizat de orice companie care se judeca cu Fiscul. .”Atunci cand cer in instanta anularea procesului-verbal, trebuie sa ridice exceptia de neconstitutionalitate”, le recomanda Bodu celor ce vor ataca in instanta sanctiunile primite de la Fisc. (M.I.)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: