DOSARUL POLI! Fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a fost chemat la DNA pentru a da explicatii despre cele 2 milioane de euro virate in conturile afaceristului Marian Iancu

ostaficiuc_DNA

Decizia magistratilor Curtii de Apel Timisoara, pronuntata in urma cu cateva zile, prin care s-a consfintit faptul ca finantarea echipei de fotbal Politehnica Timisoara din bani publici a fost ilegala, pare sa fi dinamizat ancheta procurorilor DNA in acest dosar, in care cercetarile au fost demarate in urma cu cativa ani.


Astfel, in aceasta dimineata, a fost citat la parchet, pentru audieri, fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, care va trebui sa explice anchetatorilor de ce a autorizat o serie de viramente bancare in conturile afaceristul Marian Iancu, in conditiile in care a fost avertizat de numerori specialisti in Drept ca finantarea unei echipe de fotbal private din bani publici este ilegala.

Suma totala cu care a contribuit Consiliul Judetean Timis la “tunul” fotbalistic a lui Marian Iancu la Timisoara, conform auditorilor de la Curtea de Conturi, se ridica la 9,5 milioane de lei, adica 2 doua milioane de euro. Acestea se adauga altor 8 milioane de euro incasate de Iancu de la Primaria Timisoara, tot pentru finantarea lui Poli, in conditiile in care reprezentantii municipalitatii in Consiliul de Administratie al clubului nu controlau in niciun fel achizitiile si vanzarile de jucatori.

Conform unor surse judiciare, zilele viitoare vor fi citati la DNA, pentru a se prezenta in fata procurorului de caz Ciprian Dorobantu, atat fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, cat si fostul secretar al CJT, Petrisor Nadastean, si actualul secretar al Primariei, Ioan Cojocari.

In conditiile in care procurorii DNA au demarat campania denunturilor de primavara, nu este exclus ca Marian Iancu, in tentativa unei liberari cat mai grabnice din arest, sa inceapa sa scrie povestea financiara din ultimii ani a celui mai finantat club de fotbal din Banat… (G.I.)

6 thoughts on “DOSARUL POLI! Fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a fost chemat la DNA pentru a da explicatii despre cele 2 milioane de euro virate in conturile afaceristului Marian Iancu

  1. Aici multa lume e bagata. Fotbalul a inghitit multi bani negri. Nu e strain nici Robu cu toata gasca de la primarie in frunte cu eminenta cenusie incompatibilul Viceprimar Diaconu. Robu este poate mai vinovat ca in continuare afirma ca legea este proasta si ca toti au fost de buna credinta. Nimic mai fals robule.

  2. Poza spune mai mult decât 1001 de cuvinte. Se citeşte o fericirea triumvirală pe chipurile celor cu capetele sucite nefiresc către un bine comun. În schimb, Lae Robu e mai analitic în fizionomie, mai introvertit, poate chiar gândeşte, are o moacă relativ stresată, chiar marţială, probabil că Marean Iancu a acaparat discuţie, că e la fel de logoreic ca şi Marele Edil, are acelaşi talent impecabil de a vorbi mult şi de a nu spune rien. Dl. fost vicepriar Adrian Romiţă Orza ce face: se scobeşte-n dinţi sau vorbeşte-n pumni, cu el însuşi?

  3. cred ca Romita e introspectiv, se gandeste cu teama la momentul cand toate manariile vor fi iesite la iveala! nu-l vad pe Iancu respectand omerta cand are de stat in puscarie 12 ani, iar o inteklegere cu procurorii i-ar scurta supliciul

  4. Robu a ciupit si el niste bani negri pentru campania electorala a PNL, de aia a facut presiuni ca ai lui din CL sa voteze asocierea cu Iancu! toti la puscarie! Iancu, da drumu la denunturi

Leave a Reply