BREAKING NEWS! Organizatorii unui party organizat sub birourile procurorilor din Palatul Dicasterial, care au avut aprobarea primarului Nicolae Robu sa inchida o strada pietonala, au fost invitati la Protectia Consumatorilor Timis     Nicolae Robu a explicat de ce a retras de pe Facebook un sondaj defavorabil PNL: "Mintile incetosate au inceput sa posteze in stilul consacrat, incompatibil cu prezenta pe o pagina de inalta tinuta"    Directorul pietelor din Timisoara, Ionut Nasleu, a reusit sa recupereze de la comercianti, in doar 10 zile, datorii istorice de peste 230.000 de lei; nu se stie daca a folosit metode interlope sau doar persuasiune manageriala    Casele de pariuri au schimbat cotele partidelor la alegerile europarlamentare, PSD (1,50%) luand locul PNL (2,40%)    Bilantul furtunii violente care s-a abatut asupra Timisoarei, duminica seara: peste 3000 de consumatori fara electricitate, 5 masini distruse de copaci, acoperisuri luate de vand, 14 misiuni de interventie a ISU Timis    Fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a fost extradat de Madagascar si va fi adus in tara cu o aeronava, luni seara, la ora 21

EXCLUSIV! Presedinta PMP Timis, Roxana Iliescu, risca suspendarea din profesia de avocat! VEZI motivul pentru care reprezentanta tandemului politic Elena Udrea – Traian Basescu in Timis poate fi sanctionata profesional! UPDATE! “Nu stiu cum am aparut pe lista restantierilor! Sunt cu taxele la zi!”

Roxana_Iliescu

Abia realeasa in functia de presedinte al PMP Timis din postura de unic candidat, avocata Roxana Iliescu pare ca-si neglijeaza profesia in favoarea politicii, intrucat a ajuns la un pas de primirea unei sanctiuni grave din partea conducerii Baroului Timis.

Mai exact, reprezentanta tandemului politic Elena Udrea – Traian Basescu in Timis risca suspendarea din profesie, in conditiile in care nu si-a achitat cotele financiare catre barou timp de mai multe luni. Astfel, Roxana Iliescu apare cu restante la plata darilor catre barou si Casa de Asigurari a Avocatilor pe lunile noiembrie, decembrie 2014, dar si ianuarie – februarie 2014, alaturi de alti membri ai Baroului Timis, respectiv Camelia Zancu, Mihai Per, Gabriel Olteanu, Cristina Mezei, Adorian Laiu Despau, Robert Ernst, Catalin Carausu, Andreea Badarca, Marian Ardelean si Simona Croitoru.

In ciuda faptului ca Legea 51/1995 a profesiei de avocat si Statutul avocatilor stipuleaza clar ca “in caz de neplata totala sau partiala a taxelor si a contributiilor profesionale catre barou, catre U.N.B.R. si catre sistemul propriu de asigurari sociale, timp de 3 luni de la scadenta acestora si pana la lichidarea integrala a datoriilor” calitatea de avocat este suspendata, conducerea Baroului Timis dovedeste o anumita toleranta, in conditiile in care, recent, doar i-a invitat pe restantieri sa-si achite darile, altfel “se vor aplica sanctiunile legale”.

Chestionata asupra acestei tolerante fata de rau platnici, avocata Carmen Obirsanu, membra in Consiliul de administratie al Casei de Asigurari a Avocatilor Timis, spune ca trebuie sa existe o anumita solidaritate de breasla.

“In fiecare profesie exista o anumita solidaritate de breasla! Noi, avocatii, de ce nu am fi solidari, de ce sa nu dovedim ca intelegem problemele colegilor nostri? Nu am propus suspendarea restantierilor intrucat avem convingerea ca acele cote restante vor fi platite cat de curand!”, spune Carmen Obirsanu.

Pe de alta parte, exista si avocati nemultumiti de aceasta toleranta fata de restantieri.

“Amanarea luarii masurilor legale in cazul celor care intarzie sa-si achite taxele profesionale nu este corecta fata de ceilalti colegi! Sunt avocati care o duc greu, care nu au clientela, dar se imprumuta pentru a fi cu taxele la zi, in timp ce altii, chiar si dupa patru luni de neplata, beneficiaza de clementa conducerii baroului! Aceasta atitudine trebuie corectata, altfel ne vom trezi ca tot mai multi colegi vor amana plata cotelor profesionale”,

recomanda Florin Kovacs, care, luna de luna, achita catre barou, impreuna cu sotia, Gabriela Kovacs, peste 1.500 de lei. (G.I.)

UPDATE! Roxana Iliescu s-a adresat redactiei Impact Press pentru a ne transmite punctul sau de vedere in privinta restantelor de la Barou: “Nu stiu de ce am aparut pe lista restantierilor, in conditiile in care – in prezent – sunt la zi cu taxele catre barou si Casa de Asigurari a Avocatilor. Chiar am rugat contabila sa verifice! Este posibil ca administratorii paginii de internet nu facut modificarile de rigoare la timp, in conditiile in care baroul nu-si permite sa aiba un administrator la dispozitie, zi de zi. Pe de alta parte, Legea avocaturii permite intarzieri de pana la 90 de zile, insa niciodata nu am ajuns la limita, de fiecare data mi-am calculat incasarile in asa fel incat sa-mi platesc la timp taxele! De cand am intrat in politica, am remarcat un interes crescut al presei, si nu numai, pentru persoana mea si nu inteleg de ce!”, a precizat presedinta PMP Timis. De remarcat ca, dupa aparitia articolului, lista restantierilor a disparut de pe site-ul Baroului Timis. E un pas inainte… (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: