BREAKING NEWS! Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au votat pentru continuarea protestului impotriva OUG 7, urmand ca in 18 martie, ora 16, sa iasa, din nou, pe treptele Palatului Dicasterial     In aceasta seara, de la ora 19, la emisiunea Bursa afacerilor, de la TV Europa Nova (telenova.ro), vor fi prezenti organizatorii si partenerii Telemaratorului Sperantei, eveniment caritabil care va avea loc in 12 si 13 aprilie, la Casa Tineretului din Timisoara    Grupuri de voluntari de la mai multe institutii si societati comerciale din Timisoara au plantat, sambata, pe dealul de la Cralovat, in Timis, 17.000 de puieti forestieri     Propunere legislativa inedita a senatorului Alexandru Baisanu: soferii contravenienti pot alege cand sa predea carnetul, oricand in urmatoarele 12 luni de la savarsirea contraventiei    Laura Codruta Kovesi a refuzat sa comenteze speculatiile privind motivele care l-ar fi determinat pe fostul sef al DNA Timisoara sa se sinucida     Sindicalistii solicita Nestle Timisoara compensatii pentru inchiderea fabricii, respectiv 50 de salarii compensatorii, iar pentru angajatii cu varsta de peste 55 de ani - o pensie viagera reprezentant 80% din salariul brut

TALHAR IN TAXI! Talharul care a terorizat taximetristii din Timisoara, ziua si noaptea, a fost trimis dupa gratii! Individul a deposedat un taximetrist de masina, dupa ce l-a amenintat cu un cutit de bucatarie!

rista_darius

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Rista Darius, acesta fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de talharie, furt calificat si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.

La data de 20.05.2015 inculpatul a fost prezentat judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Timisoara cu propunere de arestare preventiva, pe o perioada de 30 de zile, cerere admisa de instanta de judecata. Din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, rezulta ca in noaptea de 16/17.05.2015, inculpatul Rista Darius, dupa ce i-a solicitat persoanei vatamate G.I., taximetrist, sa-l transporte in mai multe locatii, la un moment dat, cand persoana vatamata a refuzat sa-l duca pe acesta in localitatea Sinmihaiu Roman, inculpatul a scos din buzunarul pantalonilor un cutit de bucatarie si i-a cerut persoanei vatamate sa coboare din autovehicul, ceea ce s-a si intamplat.

Ulterior, inculpatul Rista Darius, desi nu este posesor de permis de conducere, a urcat la volanul autoturismului si l-a condus pe drumurile publice, oprindu-se pe raza localitatii Peciu Nou unde a abandonat taxiul, nu inainte de a sustrage din interiorul acestuia o tableta, precum si suma de 234 lei din portofelul persoanei vatamate, portofel pe care ulterior l-a aruncat. Acest talhar este arestat preventiv si intr-un alt dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, dosar in care este cercetat pentru savarsirea infractiunii de talharie, fapta comisa la data de 08.05.2015.

In dosarul respectiv s-a retinut ca la data de 08.05.2015, in jurul orelor 14, in timp ce-si desfasura serviciul in calitate de taximetrist, persoana vatamata S.A. i-a preluat pe inculpatul Rista Darius si pe un alt tanar, pentru a-i transporta intr-o locatie din Timisoara. Pe parcursul deplasarii, dupa ce in prealabil au purtat o discutie prin care au hotarat sa-l deposedeze pe sofer de portmoneul ce se afla pe bordul masinii, cei doi i-au solicitat persoanei vatamate sa parcheze autovehiculul in spatele unui imobil, langa un teren viran, sub pretextul ca asteapta un prieten care va calatori alaturi de ei. Dupa o perioada, inculpatul Rista Darius i-a pulverizat persoanei vatamate un jet de spray iritant lacrimogen in zona fetei si i-a sustras portmoneul ce continea suma de 600 lei si acte de identitate, ulterior parasind in graba locul faptei impreuna cu tanarul care il insotea.

Ulterior s-a reusit identificarea persoanei care a participat impreuna cu inculpatul Rista Darius la comiterea acestei fapte, in persoana numitului Varga Petrica Ion, iar la data de 20.05.2015 procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Varga Petrica Ion sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la talharie, prev. de art. 48 C.pen. rap. la art. 233-art. 234 al. 1 lit.a C.pen., la aceeasi data inculpatul fiind prezentat judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Timisoara cu propunere de arestare preventiva, pe o perioada de 30 de zile, cerere care a fost admisa de instanta de judecata.

“Facem precizarea ca punerea in mişcare a acţiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situaţie sa infranga principiul prezumţiei de nevinovaţie”, ne-a atentionat prim procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: