RALIUL LICITATIILOR! Pilotul Ionut Rudeanu a castigat aproape toate “sprinturile” catre licitatiile Directiei de Drumuri si Poduri Timisoara! AXIS-ul condus cu maiestrie de ginerele lui Vasile Blaga a castigat contracte de paza de peste 1,5 milioane de euro

ionut_rudeanu_impact

Ginerele senatorului de Timis Vasile Blaga, pilotul de curse Ionut Rudeanu, a fost retinut pentru 24 de ore de catre procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu de peste 600.000 de euro.


Acesta fusese saltat inca de joi dimineata si adus in fata anchetatorilor, dupa perchezitii minutioase la cinci firme de paza si protectie din Bucuresti si Hunedoara. Printre acestea s-a aflat si Axis Corporate Security, din Deva, specializata in prestari de servicii de paza, ai carei reprezentanti, printre care si Ionut Rudeanu, ar fi creat un circuit infractional format din mai multe societati comerciale, prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive.

“Nu am vorbit cu ginerele meu, dar am spus, inca de ani buni, ca sunt deranjat ca numele meu sa fie legat de afacerile acestuia. Daca cineva a gresit trebuie sa raspunda in fata legii, indiferent de cine este. Niciodata nu am intervenit pentru a favoriza un contract. Nu ma bucur, e sotul fiicei mele, tatal nepotului meu”, a spus Vasile Blaga la B1 TV.

Intrebat daca Ionut Rudeanu ar fi intrat in posesia contractelor cu statul fara ajutorul sau, Blaga a dezvaluit ca nu ar fi intervenit niciodata la premier.

“Ma vedeati pe mine in stare sa intervin la Ponta? Ma vedeti in stare sa intervin sa ii rog? Tocmai asta ma deranjeaza pe mine: ca nimeni nu crede, din pacate, ca nu am intervenit niciodata in favoarea lui. Asta i-am zis acum un an: imi pare rau de tine, esti parte din familie, dar gandeste-te ce prejudiciu imi aduci tu mie”, a mai adaugat copresedintele.

In ciuda acestor declaratii de circumstanta, memoria peliculei retine ca, in data de 31 martie 2010, Vasile Blaga pleda pentru inlocuirea jandarmilor cu firme de paza.

“Statul roman castiga enorm daca locul jandarmilor de la unele obiective – eu nu discut de toate – va fi luat de catre firme de paza, care sunt asigurate si, daca undeva se inregistreaza o paguba, asiguratorii platesc”, spunea Blaga.

Ca o simpla coincidenta, la data de 23 aprilie 2009, tocmai se infiintase Axis Corporate Security, care-i avea ca actionari, cu cate 50%, pe Rudeanu Ioan Andrei si Rudeanu Aurora Mariana. Paradoxal, la nici 9 luni de la infiintare, la data de 31 decembrie 2009, firma de paza a lui Rudeanu, medic stomatolog de meserie, este declarata castigatoare unui contract in valoare de 2,518,675 lei, avand ca obiect “servicii de asigurare paza, securitate si protectie pentru obiectivele din cadrul DRDP Timisoara”. Ulterior, aceasta firma extrem de capabila, si-a mai adjudecat cateva contracte la Timisoara, mai cu seama dupa ce directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri, Ioan Ambrus, s-a dovedit omul potrivit la locul potrivit pentru ginerele lui Vasile Blaga.

rudeanu

 

Astel, in aprilie 2012, Axis Corporate Security a castigat o licitatie in valoare de 2.622.551,04 lei, fara TVA, iar in 4  iunie 2013 s-a mai dat de lucru paznicilor lui Ionut Rudeanu, adica un contract de 747.187,2 lei, plus TVA. Totusi, aceste contracte de la Timisoara pot fi considerate mici ciupeli in comparatie cu cel adjudecat, tot in urma unei licitatii, bineinteles, la data de 14 aprilie 2010. Atunci, Axis, in asociere cu alte doua firme, a castiga un contract fabulos la CNH Petrosani, in valoare de nu mai putin de 36.000.000 de lei.

In ciuda acestor lovituri financiare, pilotul de curse Ionut Rudeanu, se plangea, in 2014, ca nu a fost prezent la nici o competie din strainatate din cauza costurilor mari si a faptului ca nu gaseste sponsori. Totusi, campionul Hunedoarei la raliu conducea o masina extrem de puternica si scumpa, un Mitsubishi Lancer Evo 9, a carei pret, chiar si nedotata pentru curse, sare de 25.000 de euro. Astazi, Ionut Rudeanu urmeaza sa fie prezentat judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva. (V.E.)
UPDATE! Judecatorii au admis propunerea procurorilor si au emis un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile!

2 thoughts on “RALIUL LICITATIILOR! Pilotul Ionut Rudeanu a castigat aproape toate “sprinturile” catre licitatiile Directiei de Drumuri si Poduri Timisoara! AXIS-ul condus cu maiestrie de ginerele lui Vasile Blaga a castigat contracte de paza de peste 1,5 milioane de euro

  1. Sa-l intrebati pe Ambrus despre licitatile castigate de ginerica la influenta catelusului BULDOG.

  2. toti cei care stiau ca Ambrus e instrumentul de castigat licitatii pentru Buldog si n-au spus trebuie sa se autodenunte! inainte sa fie acuzati de tainuire

Leave a Reply