BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

DOSARUL POLITIEI TIMIS! DNA a respins cererea fostului inspector sef Sorin Muntean de a se intoarce la serviciu! Procurorii continua sa audieze martori de lux, printre care primarul localitatii Dumbravita, Victor Malac, medicul Jenel Patrascu sau jurnalista Lia Lucia Epure

Sorin-Munteanu-impact

DNA Timisoara a solutionat, astazi, cererea fostului sef al Politiei Timis, comisarul sef Sorin Muntean, de modificare a masurii controlului judiciar, in sensul de inlaturare a unor interdicitii, in dosarul in care este cercetat pentru mutarea abuziva a unui agent de politie de la Recas la Lugoj.

Procurorul de caz, Lavinia Macovei, a analizat cu atentie solicitarea inculpatului si a admis-o partial, in sensul ca Sorin Muntean nu va mai avea interdictia de a parasi judetul Timis, ci i s-a fixat ca limita pe care sa nu o depaseasca teritoriul Romaniei. In schimb, nu a fost de acord cu reintoarcerea la serviciu a fostului inspector sef, in ciuda faptului ca ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a incuviintat acest lucru.

“Inculpatul Sorin Muntean, prin aparator ales Kovacs Florin, a solicitat sa i se modifice controlul judiciar in sensul de inlaturare a interdictiei <sa nu exercite profesia, meseria si sa nu desfasoare activitatea de politist, in exercitarea careia a savarsit faptele>. Se constata ca aceasta cerere nu este intemeiata, motiv pentru care, dupa audierea inculpatului Muntean Petru Sorin, in prezenta aparatorului sau, se va dispune respingerea acesteia, deoarece este motivata de faptul ca urmarirea penala este in plina desfasurare si mai urmeaza sa fie audiati martori. Prin inlaturarea acestei interdicti, inculpatul are posibilitatea sa se foloseasca de functia detinuta anterior, de relatiile avute cu martorii inainte de inceperea anchetei,  pentru a influenta declaratiile acestora, pentru a preconstitui probe si inscrisuri care sa influenteze aflarea adevarului”, si-a motivat Lavinia Macovei refuzul de a-i permite fostului inspector sef sa revina la IPJ Timis, pe o functie administrativa.

Printre martorii care urmeaza sa fie audiati se regasesc politisti, politicieni, medici, oameni de afaceri si chiar jurnalisti. Astfel, in perioada urmatoare, printre altii, vor face drumuri la DNA primarul comunei Dumbravita, Petru Malac, jurnalistii Lia Lucia Epure si Tiberiu Kiss, medicul ortoped Jenel Patrascu, patronul firmei Gauss, Mircea Stoian, agentii de politie Radu Bandula, Ioan Luput, Razvan Toia si Dorin Petruse, generalul de brigada (r) Gheorghe Simina, fostul comandant al Brigazii 18 “Banat”, comisarul sef Serban Pittner, cadristul Politiei Timis, dar si Nicoleta Micu, psiholoaga Politiei Timis.

kovacs

 

“Mi se pare aberant ca procurorul sa-ti dea voie sa te plimbi prin toata tara, dar sa nu fie de acord sa te intorci la locul de munca, pe o functie administrativa. Stiti de ce mi se pare ciudat? Pentru ca primarul Recasului, Pavel Teodor, cercetat in acelasi dosar, tot pentru abuz in serviciu, s-a intors la lucru, bine merci, si conduce orasul! Asadar, nu exista o egalitate de tratament din partea procurorului, chiar daca vorbim despre functii elective sau functii ocupate prin concurs. Sper ca acest dosar sa ajunga cat mai repede in instanta, pentru a demonstra nevinovatia fostului inspector sef Sorin Muntean”, ne-a declarat avocatul Florin Kovacs. (G.I.)

Foto: www.timisoarastiri.ro

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: