EXPLOZIV! Afaceristul Georgica Cornu a descoperit filiera prin care aproape 3 milioane de euro de la SC Confort SA Timisoara au „plecat” spre grupul de interese din jurul tandemului Basescu – Udrea! Plangerea penala depusa la DNA in 2014 sta in nelucrare din ratiuni de partid si de stat!

cornu_impact

Cercetat penal in mai multe dosare cu prejudicii de milioane de euro, omul de afaceri Georgica Cornu, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, continua sa reziste in disputa cu procurorii, desi oamenii legii au cerut in repetate randuri ca mandatele de arestare sa fie executate dupa gratii si nu la domiciliu.


De fiecare data, judecatorii au considerat ca Georgica Cornu nu reprezinta vreun pericol social atat de mare incat sa fie inchis si, in consecinta, au dispus ca arestul sa fie executat la domiciliu sau sa fie inlocuit cu controlul judiciar, asa cum s-a intamplat si zilele trecute, intr-un nou dosar intrumentat de DIICOT Mehedinti. In conditiile in care procurorii nu renunta la ideea de a-l arunca dupa gratii pe „regele asfaltului” din Banat, apare intrebarea fireasca – de ce atata efort pentru arestarea si izolarea omului de afaceri?

Raspunsul nu e greu de intuit, daca luam in considerare faptul ca Georgica Cornu a fost numit administrator special la SC Confort SA Timisoara, firma aflata in insolventa din 20.09.2012, si a inceput sa-si bage nasul prin tranzactiile si platile efectuate de societatea condusa de fostul sau partener, Lucian Caraiman, in calitate de presedinte al Consiliului de Administratie, in perioada 2008 – 2012.

„Am devenit incomod in momentul in care am inceput sa descopar actele contabile a unor plati de milioane de euro catre firme care n-au prestat niciun fel de serviciu pentru Confort”,

spune Georgica Cornu, dand ca exemplu SC Atlas Capital SRL Bucuresti, firma catre care s-au facut plati de nu mai putin de 12.167.633,04 lei. Adica, aproape 3 milioane de euro! O suma impresionanta pentru un inceput de criza economica, cum a fost momentul cand s-a incheiat contractul, respectiv 25.05.2009, mai cu seama ca nu se achizitionau cine stie ce materiale strategice pentru salvarea Confort, ci doar… servicii de consultanta financiara si bancara. Asadar, in schimbul celor aproape 3 milioane de euro, bucurestenii de la SC Atlas Capital SRL se obligau sa ofere servicii de consultanta financiara pentru „relationarea cu bancile”, „obtinerea de finantari in cele mai bune termene si conditii”, „sa obtina facilitati de credit de la oricare dintre bancile agretate de client”, „sa consilieze clientul asupra documentatiei solicitata de banca in vederea acordarii facilitatii de credit”, dar si „optimizarea portofoliului de credite fata de bancile existente”.

Ulterior incheierii acestui contract, au fost intocmite alte 10 acte aditionale, in baza carora specialistii in credite din Bucuresti se obligau sa presteze aceleasi servicii pentru toate firmele din grupul Izometal-Confort, inclusiv pentru firma de turism „Manon Lescaut”. Institutiile de credit si leasing pe langa care SC Atlas Capital SRL Bucuresti urma sa faca lobby in favoarea firmelor din Timisoara erau BCR, Alpha Bank, Bancpost, Banca Romanesca, CEC, Exim Bank, Volksbank, Raiffeisen Bank, Unicredit si Piraeus Bank. Asadar, cu exceptia BRD, aproape toate bancile importante din Romania. In ciuda acestor angajamente cu greutate, bucurestenii n-au obtinut nici un euro in plus pentru Confort, fata de creditele pe care societatile patronate de Cornu si Caraiman le aveau in derulare.

plangere_cornu1

„Toate creditele si liniile de credit au fost obtinute de Confort SA datorita rezultatelor previzionate si documentelor transmise institutiilor bancare, nicidecum datorita facilitatilor create de SC Atlas capital SRL. Toate contractele bancare au fost incheiate in conditii avantajoase exclusiv pentru banci si in special pentru firmele de leasing si totalmente dezavantajoase pentru SC Confort SA. Nu inteleg in ce a constat facilitatea sau prestarea efectuata de aceasta societate. Se poate trage concluzia ca prin incheierea contractului nr. 1 din 25.06.2009 nu s-a urmarit desfasurarea de catre SC Atlas Capital SRL a activitatilor la care s-a obligat, ci prejudicierea Confort SA prin scoaterea din patrimoniul acesteia a unor sume foarte mari de bani, operatiuni efectuate si cu concursul unor persoane din conducerea SC Confort SA”, reclama Georgica Cornu, fara a da vreun nume, lasand aceasta sarcina in seama procurorilor.

Ba mai mult, omul de afaceri spune ca suspecteaza faptul ca semnatura sa a fost falsificata pe mai multe ordine de plata din acest contract si-i acuza pe angajatii BCR ca sunt complici la derularea afacerii, in conditiile in care aveau obligatia sa compare specimenul de semnatura din banca cu cel de pe ordinul de plata si apoi sa autorizeze decontarile. Considerand ca patrimoniul SC Confort SA a fost devalizat prin incheierea acestui contract, Georgica Cornu a decis sa se adreseze Justitiei. Astfel, in plangerea penala nr. 1575, din 23.04.2014, inregistrata la DNA, omul de afaceri a cerut tragerea la raspundere a tuturor persoanelor ce se fac vinovate de prejudicierea Confort prin comiterea mai multor infractiuni, respectiv trafic de influenta, cumparare de influenta, fals si uy de fals, inselaciune si delapidare, toate cu consecinte deosebit de grave.

„A trecut un an de zile de la inregistrarea acestei plangeri penale si, deocamdata, nu s-a intamplat nimic! Nu inteleg de ce DNA este pasiva in fata acestui caz clar de coruptie, de devalizare a patrimoniului Confort prin interpunerea unei firme de consultanta care nu a prestat niciun serviciu”,

bogdan_ dragoispune Georgica Cornu, lasand sa se inteleaga ca misterioasa SC Atlas Capital SRL Bucuresti s-ar afla in sfera de influenta a lui Bogdan Dragoi, fostul consilier al presedintelui Traian Basescu si cel mai tanar ministru de Finante din istoria Romaniei, dar si in cea al lui Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea. Sa mai spunem ca tatal lui Bogdan Dragoi, generalul (r) Dan Dragoi, a fost secretar de stat in guvernele Roman si Stolojan. Din guvern, alaturi de alt general, Atanasie Stanculescu, s-a lansat in afaceri si amandoi au devenit reprezentanti ai grupului Balli in Romania. Ulterior, dupa trecerea in rezerva, Dan Dragoi a fost asociat diverse afaceri cu parteneri celebri, precum fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, Bogdan Ionescu, socrul lui Traian Basescu, Vlad Soare, director Gelsor – grup detinut de Sorin Ovidiu Vantu, si Cristian Soare, director RAAPPS – asociat in afaceri cu Dorin Cocos. In acest paienjenis de bani si interese, incepem sa intelegem de ce plangerea penala a lui Georgica Cornu a fost uitata, undeva, intr-un fiset secret al DNA… (G.I.)

 

 

6 thoughts on “EXPLOZIV! Afaceristul Georgica Cornu a descoperit filiera prin care aproape 3 milioane de euro de la SC Confort SA Timisoara au „plecat” spre grupul de interese din jurul tandemului Basescu – Udrea! Plangerea penala depusa la DNA in 2014 sta in nelucrare din ratiuni de partid si de stat!

  1. Cu FELICITARI ptr. Dl. Georgica CORNU. Jenant ptr. Băsescu si clanul sau care pot distruge un OM !!!!

  2. caz clar de fraudare! procurorii DNA inca n-au primit verde de la Lulutza ca sa se apuce de treaba?

  3. Of, of, domnule presedinte Cornu! Imi vine sa va plang de mila! Cum ati cazut dumneavoastra om cinstit si onest in mijlocul unor fraude facute de te miri cine fara stirea dumneavoastra? Oare dumneavoastra chiar credeti ca exista oameni atat de naivi incat sa creada ceea ce spuneti? Dativa demisia din aceasta onorabila functie! Este bine si pentru dumneavoastra dar mai ales pentru institutie si membrii cameri. Trebuie sa stiti ca nu ne faceti cinste. Un om ca dumneavoastra, care toata ziua da cu subsemnatul la DNA, ne creaza o imagine deplorabila tuturor. Trebuie sa intelegeti ca nu dorim sa fim asociati cu numele dumneavoastra. A fi membru al cameriei era o onoare, acum este o rusine. Nu putem fi reprezentati de un individ ca dumneavoastra. Sunteti o rusine pentru oamenii de afaceri, subalternii si familia dumneavoastra.

  4. Dat dracu’ DNA-ul asta! Cornuletule, dute la brutarie, locul unde trebuia sa ajungi de mult. Nu te mai victimiza, fi barbat si asuma-ti hotiile!Tu si cei ca tine trebuie sa luati ceea ce meritati!

Leave a Reply