NO ISIS! Patronii unui magazin de pantofi din Timisoara au decis sa indeparteze sigla ISIS de pe frontispiciul cladirii, pentru a evita eventualele atacuri ale anti-jihadistilor din oras! “Decizia patronilor face un bine orasului!”

ISIS-impact

La aproape sase luni de la articolul in care ImpactPress tragea un semnal de alarma vizavi de deschiderea in plin centrul Timisoarei, la cativa pasi de Prefectura, a unui magazin de pantofi sub denumirea ISIS, patronii arabi ai respectivului butic de incaltaminte au decis sa renunte la acronimul celei mai sangeroase organizatii teroriste din lume.


Nu stim daca operatiunea de indepartare a reclamei imense la ISIS, voluntare sau din neglijenta semantica, s-a facut din proprie initiativa sau la recomandarea SRI Timis, cert este ca sinistrele litere au disparut complet, peretele magazinului a fost revopsit, iar pe unul dintre geamurile cu vedere spre pantofii de pe rafturi a aparut noua denumire a magazinului – Isette.

“Decizia patronilor trebuie salutata, face un bine orasului, indiferent daca a fost luata sub presiuen sau de bunavoie, pentru ca – in contextul atrocitatilor savarsite de jihadistii Statului Islamic – acestia s-ar fi putut trezi cu magazinul atacat de rezidenti din Siria, Irak sau din alte state a caror cetateni sufera de pe urma teroristilor.. Acea sigla a ISIS, care, dupa cum au anuntat patronii in urma articolului din ImpactPress, reprezenta numele fetitei lor, putea fi perceputa ca o sfidare la adresa opiniei publice”, ne-a declarat un fost lucrator din departamentul Antitero a SRI Timis.

Reamintim ca, in octombrie 2014, ImpactPress a adus in atentia opinie publice faptul ca, la cateva sute de metri de Prefectura Timis, pe asa-zisa fasie gaza ultracentrala, functioneaza un magazin de pantofi si o casa de schimb valutar sub sigla ISIS.

isis2_impact

 

“Mi se pare extrem de ciudat ca SRI sau alte autoritati care se ocupa de siguranta nationala inca nu au vazut acest magazin care functioneaza in centrul orasului si care, la o adica, poate constitui o sursa de finantare pentru organizatia jihadista ISIS. In cazul in care acest magazin de pantofi nu are nici o legatura cu Statul Islamic din Irak si Siria, atunci proprietarii spatiului comercial au dat dovada de un mare tupeu cand si-au afisat sigla ISIS. O sfidare periculoasa la adresa comunitatii din Timisoara, intr-o perioada in care initialele ISIS sunt folosite de un grup terorist de o violenta iesita din comun, care a pornit un razboi total impotriva lumii civilizate”, atragea atentia, la vremea respectiva, un subofiter de la o unitate militara de la periferia Timisoarei.

Ulterior, stirea a fost difuzata si prin alte canale media, ceea ce i-a determinat pe proprietarii magazinului sa iasa din anonimat si sa dea asigurari ca ISIS-ul de pe peretele buticului nu reprezinta altceva decat numele fetitei lor… (V.E.)

 

6 thoughts on “NO ISIS! Patronii unui magazin de pantofi din Timisoara au decis sa indeparteze sigla ISIS de pe frontispiciul cladirii, pentru a evita eventualele atacuri ale anti-jihadistilor din oras! “Decizia patronilor face un bine orasului!”

  1. Bibire, te-ai trezit si tu?? Tu, ca un tampit care nu esti, ai auzit vreodata ca zvastica, acea cruce cu bratele indoite in unghi drept, emblema politica a nazistilor si a partidelor de tip fascist, este simbolul religios a multor popoare orientale? Mai citeste si vei vedea sub ce forme se ascunde raul 😉

  2. in alte tari democratice, unde SRI nu actioneaza doar pe campuri tactice, o sigla cu ISIS nu ar fi aparut niciodata in public, pentru ca ar fi fost distrusa imediat de protestanti! in Romania totul e posibil, toleranta merge pana la autoflagelare

  3. este o sigla!ATENTIE ! si reprezinta ceva! ATENTIE! Cei care au creat sigla ……NiMIC NU ESTE INTAMPLATOR!

  4. Felicitari ! om competent si inteligent cel care atragea atentia, la vremea respectiva, un subofiter de la o unitate militara de la periferia Timisoarei.Voi sunteti adevaratii soldati ai Romaniei

Leave a Reply