BREAKING NEWS! Liderul PMP Timis, Cornel Samartinean, cere demisia sefului administratiei judetene, Calin Dobra, dupa ce functia de vicepresedinte al CJ Timis a fost oferita UNPR     Societatea de Transport Public va incasa 2,1 milioane de euro in urmatorii 5 ani pentru intretinerea serviciului de iluminat public din Timisoara     Romanii care calatoresc in Grecia cu masina pot fi sanctionati drastic pentru abateri minore, dupa ce Codul Rutier grecesc a devenit cel mai dur din Europa    Un medic de familie din Timis a incasat peste 10.000 de euro intr-o luna, doar din garzi, dupa ce s-a pontat ca lucreaza concomitent la 7 centre de permanenta     Comisarul sef Alin Petecel a castigat concursul organizat de IGPR pentru functia de inspector sef al Politiei Timis    Regie Autonoma „Administratia Canalului Bega” va fi condusa, in calitate de director, de Gheorghe Tatar, fostul director al Directiei Judetene de Drumuri Timis

CONFLICT DE INTERESE! Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a finalizat ancheta in dosarul fostului director executiv al APIA Arad! Gheorghe Alda este acuzat de conflict de interese, dupa ce a acordat plati unei firme din care facea parte si sotia sa!

3-gheorghe-alda

Procurorii din cadrul Parchetului de pe  langa Curtea de Apel Timisoara  au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Gheorghe Alda, fost director executiv al APIA Arad, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Din probatoriul administat de anchetatori pe parcursul urmaririi penale a rezultat faptul ca inculpatul, in calitate de director executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul Judetean Arad, a aprobat, prin semnare, in data de 17.03.2010, o decizie de acordare a platilor in cadrul schemelor de sprijin pe suprafata pentru campania 2009, in favoarea unei societati comerciale in care sotia sa avea calitatea de asociat.

In baza acestei decizii s-a platit societatii comerciale restul sumei de 56.336,24 lei pentru Schema de plata unica pe suprafata – S.A.P.S. si suma de 153.741,92 lei pentru Schema pentru plati nationale directe complementare – P.N.D.C. 1, suma totala fiind de 210.078,03 lei. Dosarul a fost trimis, spre competenta soluţionare, Judecatoriei Arad.

“Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedură penala, finalizarea urmaririi penale si trimiterea rechizitoriului instantei de judecata, situatie care nu poate infrange in nici un fel principiul prezumtiei de nevinovatie”, atrage atentia procurorul Camelia Miculescu. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: