BREAKING NEWS! Un taximetrist din Lugoj a fost ucis cu mai multe lovituri de cutit de doi adolescenti din Darova    Un transportator important din Timisoara, la un pas sa-si inchida firma din cauza abuzurilor la care este supus de un agent de la Politia Rutiera    ACS Dumbravita a promovat in divizia C la fotbal, dupa ce la baraj a trecut lejer de Viitorul Simian, din Mehedinti, cu scorul total de 11-0    Cosmin Contra si-a transformat vila din Calea Urseni, de la periferia Timisoarei, in pensiune turistica de 5 stele    Agentia Terra Tourism, din Bucuresti, si-a anuntat partenerii si clientii ca nu-si mai poate onora obligatiile contractuale, ca va declansa procedura insolventei, si le-a recomandat sa se adreseze asiguratorului City Insurance    Fiul unui roman casatorit cu o indianca, Dinu Alex, din orasul Arumanoor, s-a sinucis dupa infrangerea Argentinei cu Croatia

MARTURIE MINCINOASA! Mostenitorul Universitatii Tibiscus Timisoara a fost condamnat la inchisoare, cu suspendare, pentru conducerea masinii in stare de ebrietate! Initial, acesta a folosit un martor fals care a declarat ca el a condus masina!

alcool-la-volan

O intelegere infractionala prin care o persoana publica, surprinsa la volan sub influenta alcoolului, a gasit un martor care a preluat asupra sa intreaga fapta penala, jurand ca el se afla la volan in momentul in care masina a fost trasa pe dreapta de un echipaj de Politie, a fost demontata de magistratii Judecatoriei Timisoara.

Ulterior, sentinta instantei locale a fost confirmata si de Curtea de Apel Timisoara, ceea ce dovedeste ca solutia de fond a fost temeinica si legala, putand constitui un adevarat precedent judiciar in acest gen de spete. Totul a inceput in 26.03.2010, cand Dragos Anca, fiul fondatoarei Universitatii Tibiscus Timisoara, Anca Augusta, a fost semnalizat in trafic pentru a trage pe dreapta.

Din cauta semnelor vizibile de ebrietate, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost unul de-a dreptul penal: o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange. In aceste conditii, politia a inceput urmarirea penala pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l la mie, insa, surpriza, in fata procurorului s-a prezentat un martor care a garantat ca, de fapt, el s-a aflat la volan in momentul intalnirii cu politistii.

Daniel Nikolaus Pantici a acceptat rolul de infractor de serviciu pentru a-si salva prietenul, insa marturia sa din timpul anchetei nu a mai fost sustinuta si in fata judecatorilor.

“In sala de judecata a recunoscut ca a mintit pentru a-si salva prietenul de la condamnare. Judecatorii au luat act de aceasta desistare si au decis sa inceteze procesul penal fata de acesta, desi fusese cercetat in stare de libertate pentru savaesirea infractiunii de marturie mincinoasa. Ulterior, pe surse, am aflat ca i s-a promis o anumita suma de bani, cateva mii de euro, pe care nu o mai primise”, ne-a dezvaluit un justitiabil care se afla in sala la momentul procesului.

In aceste conditii, Judecatoria Timisoara a dispus condamnarea lui Dragos Anca la o pedeapsa de 1 an si 8 luni de inchisoare pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l la mie, iar prietenul sau Daniel Pantici a fost achitat.

“In temeiul art. 82 C. pen. stabileste un termen de incercare de 3 ani si 8 luni. In temeiul art. 359 C.pr.pen. atrage atentia inculpatului asupra dispozitiilor art. 83 C.pen., in sensul ca savarsirea in termenul de incercare a unei infractiuni intentionate va avea drept urmare revocarea suspendarii conditionate, avand drept consecinta executarea in intregime a pedepsei aplicate in prezenta cauza, care nu se va contopi cu pedeapsa pentru infractiunea ulterioară. In temeiul art. 71 alin. 5 C. pen., suspenda executarea pedepselor accesorii pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei închisorii”, se mantioneaza in Hotararea 3142/2013. Ulterior, prin Decizia 132/2014, recursul a fost respins de catre magistratii Curtii de Apel Timisoara, astfel ca Dragos Anca va fi nevoit sa evite orice conflict inca o buna perioada de timp… (V.E.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: