SURPRIZA LA DNA TIMISOARA! Procurorul Lavinia Magdalena Macovei a fost numit, interimar, la conducerea DNA Timisoara! Ordinul semnat de Laura Codruta Kovesi transeaza, pentru sase luni, lupta pentru functia ce va fi eliberata peste cateva zile

DNA Timisoara

Sefa Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a decis ca, in urmatoarele sase luni, functia de procuror sef al DNA Timisoara sa fie ocupata de Lavinia Magdalena Macovei, singurul procuror de sex feminin implicat in lupta anticoruptie in aceasta parte de tara.


Ordinul sosit azi la Timisoara a transat, temporar, lupta pentru functia ce va fi vacantata in data de 25 iunie, cand expira al doilea mandat al actualului sef, Tamas Schiffbeck, lupta in care erau angrenati cativa procurori DNA cu cv-uri profesionale de mare anvergura.

In primul rand, Lucian Dolcu, procurorul care, inainte de a fi avansat la DNA,  a “decimat” mafia politistilor spagari de pe Valea Muresului, din Arad, iar din 2012 incoace a reusit sa faca dosare penale tuturor liderilor PDL Timis. Procurorul Adrian Golban, care a fost notat cu 10 la concursul de ocupare a functiei de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, dar a fost depasit pe ultima suta de metri de mai experimentatul Vasile Bac, a reusit sa-i timoreze pe politistii spagari din Timis, dupa ce pus la punct cateva flagranturi spectaculoase.

Fosta sefa a Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, Ionela Balan, actualmente la DIICOT, se anunta tot ca un candidat cu sanse la sefia DNA, cat si Marin Neculcea, adjunctul procurorului general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Ion Brasoveanu.

Revenind la ordinul de numire a Laviniei Macovei in aceasta functie, pana la organizarea unui concurs, este posibil ca sefii de la Bucuresti sa fi apreciat prestatia sa, ca procuror de sedinta, in dosarele vamesilor corupti din Timis si Caras-Severin, dar si faptul ca, in prezent, instrumenteaza dificilul dosar de abuz in serviciu al fostilor sefi ai Politiei Timis, comisarii sefi Sorin Muntean si Florin Bolbos.

Ca un paradox, trebuie sa spunem ca, inca din 2013, Lavinia Magdalena Macovei si-a exprimat dorinta de a pleca de la DNA la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, facand cereri in acest sesn, insa sefii de la Bucuresti au refuzat, de fiecare data, sa-si dea acordul pentru a pierde un bun profesionist. Ba mai mult, in trend cu moda femeilor care conduc justitia romaneasca, vezi Livia Stanciu, Laura Codruta Kovesi sau, mai aproape, Erica Nistor, acuma l-au avansat si in functia de sef al luptei anticoruptie din vestul tarii… (G.I.)

 

4 thoughts on “SURPRIZA LA DNA TIMISOARA! Procurorul Lavinia Magdalena Macovei a fost numit, interimar, la conducerea DNA Timisoara! Ordinul semnat de Laura Codruta Kovesi transeaza, pentru sase luni, lupta pentru functia ce va fi eliberata peste cateva zile

  1. Felicitari, doamna Macovei! Avansarea asta e pentru ca v-ati vazut de treaba, nu ati facut dosare politice

  2. Cu ” isprăvile” acestei nemernice traficante de influență am ajuns la C.E.D.O.

  3. Numita Macovei Magdalena Lavina mai este și analfabetă pe deasupra.
    Acum am înțeles că ” lupta anticorupție” este apă de ploaie.
    Păcat că această neisprăvită face gaură în buget cu al său salariu.
    Rușine celor care au numit-o în funcție.

Leave a Reply