BREAKING NEWS! Politistii din Timisoara au demarat cercetarile intr-un caz atipic de furt, in care sunt implicati doi tineri, posibil sot si sotie, care intra in casele "victimelor" ca reprezentanti ai unei firme de curatenie    Politia Locala Timisoara a aplicat, luna trecuta, peste 2.200 de amenzi soferilor care au parcat ilegal pe strazile orasului, dar au ridicat si 133 de masini lasate pe pistele de biciclete sau in statiile STPT    Trei tineri drogati, care injurau trecatorii, in Piata Victoriei, din Timisoara, amendati de politistii locali    Clanul Carpaci, din Timisoara, a scos la vanzare un imobil aflat in patrimoniul cultural al orasului, compus din 7 apartamente si alte spatii cu alta destinatie, la pretul de 255.000 de euro    Autoritatile turistice din Zrenjanin au promovat la Timisoara un eveniment care va avea loc, in perioada 26 august - 1 septembrie, in tara vecina: Zilele Berii, unde va putea fi vazuta "la lucru" si celebra Lepa Brena    Gheorghe Lapadat, directorul general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM, din nou la Timisoara, la un eveniment organizat de Camera de Comert, pentru promovarea facilitatilor ce pot fi accesate de intreprinzatori

DE CE S-A SINUCIS COMISARUL IONESCU? Tragedia din sediul Politiei Timis s-a declansat pe fondul datoriilor imense ale ofiterului care a decis, aparent inexplicabil, sa-si incheie socotelile cu viata! VEZI ce sume a imprumutat comisarul sef Ion Ionescu si cine sunt creditorii sai!

ionescu_caine2

Ecourile sinuciderii comisarului sef Ion Ionescu, chiar in sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, inca persista in memoria colegilor si prietenilor sai, mai cu seama ca politistul a decis sa-si incheie socotelile cu viata fara sa lase un bilet de adio in care sa explice, catusi de putin, gestul sau disperat.

“A plecat brusc de la masa, a intrat in camera armelor si si-a tras un glont in tampla! A fost gasit cateva minute mai tarziu, pravalit peste usa de acces in camera unde se pastreaza armele”, ne-a dezvaluit unul dintre colegii sai de la Dispeceratul 112.

Disparitia fulgeratoare a ofiterului de politie la o varsta la care alti barbati inca-si fac planuri de viata, sanatos tun din toate punctele de vedere, a starnit comentarii aprinse la nivelul opiniei publice, nu putini avansand ipoteza neintelegerilor conjugale sau, mai mult, a presiunilor venite din partea camatarilor verosi, cunoscandu-se faptul ca Ion Ionescu detinea o vila superba, cu helesteu de pesti exotici, pe Calea Urseni.

Dupa o serie de verificari si discutii cu oameni care l-au cunoscut pe Ion Ionescu in toate ipostazele sale, de coleg, prieten, sot, tata si profesionist, suntem in masura sa dezvaluim adevaratul motiv al sinuciderii din sediul Politiei Timis.

“Comisarul sef Ion Ionescu era un om de onoare, foarte bun profesionist, gata oricand sa te ajute! Era iubit in colectiv pentru modul sau direct de abordare a lucrurilor, seriozitate si, cum spuneam, altruismul sau. Pe acest fond, al unei imagini impecabile, incepand din urma cu cativa ani, Ion Ionescu a solicitat ajutorul colegilor si prietenilor pentru contractarea unor credite bancare. El nu mai putea sa ia imprumut, de aceea a cerut unora dintre colegi, prietenilor, unor vecini, sa ia credit pe numele lor, sa-i dea banii, obligandu-se ca ratele bancare sa le achite el, luna de luna. A insistat sa ne explice ca nu exista niciun risc! Atat de discrete au fost aceste aranjamente, incat persoanele care au imprumutat bani in numele lui Ionescu nu se cunosteau intre ele, nu stiau de existenta altor creditori, chiar daca unii erau colegi, lucrau pe aceeasi tura”, ne-a declarat unul dintre pagubiti.

Asadar, intrat in spirala unor datorii tot mai mari, Ion Ionescu a apelat la ajutorul colegilor, a prietenilor, pentru a contracta imprumuturi in numele sau, in unele cazuri oferind ca garantie parcele de teren la Sacalaz sau la periferia Timisoarei. Astfel, fiind considerat un om onorabil, de buna-credinta, a convins mai multe persoane, inca nu se stie cu exactitate numarul lor, sa faca imprumuturi si sa-i remita banii, pana la acest moment fiind identificate credite in valoare de peste 250.000 de euro.

“La un fost vecin de-al sau a lasat o datorie de 70.000 de euro, iar noi am luat credite cuprinse intre 30.000 si 50.000 de euro. Eu, spre exemplu, am ramas cu o rata de aproape 1.000 de lei pe luna, pe o perioada de 15 ani, din care au trecut abia trei”, ne spune, cu mahnire, un alt pagubit al creditelor pentru Ionescu.

Politistii care au ramas indatorati la banci pana peste cap au fost compatimiti de inspectorul sef Ion Mirescu, care le-a promis ca va incerca sa-i ajute cumva. Inca nu stim la ce solutie s-a gandit seful politistilor din Timis, insa nu este exclusa o incercare de negociere cu bancile, pentru ca pagubitii sa beneficieze de anumite facilitati la rambursarea banilor. Deocamdata, n-am reusit sa aflam opinia inspectorului sef Ion Mirescu, intrucat domnia sa, dupa cum ne-a anuntat sefa de cabinet,  se afla intr-o tot mai prelungita sedinta cu cadrele… (Gh. Ilas)

 

2 Responses to DE CE S-A SINUCIS COMISARUL IONESCU? Tragedia din sediul Politiei Timis s-a declansat pe fondul datoriilor imense ale ofiterului care a decis, aparent inexplicabil, sa-si incheie socotelile cu viata! VEZI ce sume a imprumutat comisarul sef Ion Ionescu si cine sunt creditorii sai!

  1. veronica says:

    Este incredibil ce citesc! Chiar atata cinism la un ofiter de politie!?

  2. dorel says:

    Oare ce invartea de a reusit sa plateasca atatea rate si sa aiba parcele de teren la Sacalaz si Timisoara? Si cati n-or mai fi de-stia prin IPJ? Dar pana acum ,,faimosul” SIPI ce-a pazit?

Leave a Reply

%d bloggers like this: