DIICOT, PRIMA INFRANGERE IN DOSARUL SEX CU MINORE! Curtea de Apel Timisora a dispus sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la dreptul avocatului de a pune concluzii intr-o cauza, chiar daca a fost audiat si ca martor! “Este o decizie fara precedent, care poate aduce modificari in Codul de Procedura Penala!”

Florin-Kovacs

Curtea de Apel Timisoara a dispus, astazi, sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la exceptia de neconstitutionalitate a doua articole din Codul de Procedura Penala, care, in prezent, nu permit unui avocat sa-si exercite mandatul de aparator intr-o cauza, daca acesta a fost audiat ca martor in aceeasi cauza.


Exceptia a fost invocata de avocatul Florin Kovacs, care a sesizat instanta ca, pentru a i se invalida mandatul de avocat a unuia dintre inculpatii din dosarul grupului de proxeneti de la Timisoara, procurorul DIICOT Carmen Martinov l-a citat ca martor si a procedat la audierea sa in primele zile ale anchetei, inaintea altor martori cu greutate si inculpati, tocmai pentru a-l scoate din dosar. In aceste conditii, desi Codul de Procedura Penala, la articolul 88, precizeaza ca “nu poate fi avocat al unei parti sau al unui subiect procesual penal martorul citat in cauza”, instanta, dupa ce a citit declaratia absolut nerelevanta in economia anchetei data de avocat la DIICOT, a decis sa-i permita lui Florin Kovacs sa-si apere clientul.

Iar ca derogarea de la lege sa aiba si o oarecare acoperire, pentru ca decizia sa nu poata fi criticata de DIICOT pe motiv de nelegalitate, judecatorul de drepturi si libertati a decis sa solicite prezenta in sala si a unui avocat din oficiu, care sa puna, de asemenea, concluzii in cauza.

Revenind la cererea agentului de politie Ovidiu Gitan de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, instanta a decis sa respinga cererea, in ciuda pledoariei de peste o ora a avocatului Kovacs. Trebuia sa spunem ca decizia Curtii de Apel de a permite avocatului sa puna concluzii in dosar, desi a fost audiat si ca martor, nu este chiar o premiera. In urma cu 10 ani, judecatorul Gheorghe Bugarschi, de la Tribunalul Timis, i-a permis aceluiasi avocat sa-si exercite mandatul de avocat in dosarul Cafeaua verde, in care a fost implicat fiul generalului de politie Iosif Panduru, chiar daca in prealabil fusese audiat ca martor de catre seful de atunci al DNA Timisoara, procurorul Vasile Vlad Speriusi. (Gh. Ilas)

22 thoughts on “DIICOT, PRIMA INFRANGERE IN DOSARUL SEX CU MINORE! Curtea de Apel Timisora a dispus sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la dreptul avocatului de a pune concluzii intr-o cauza, chiar daca a fost audiat si ca martor! “Este o decizie fara precedent, care poate aduce modificari in Codul de Procedura Penala!”

 1. Si care este avantajul justitiabilului?
  Agentul de politie nu vrea sa inteleaga ca el este singurul perdant. Kovacs isi face numarul face scandal si politaiul sta la inchisoare si plateste distractiile avocatului.
  Ce va castiga justitiabilul peste un an cand se va finaliza procesul la Curtea Constitutionala?
  Nimic, arestul sau preventiv va fi fost legal;.
  Asa se intampla cand clientii se imbata de faima avocatului.

 2. Ce prost esti Dragoş sau cum te o fi chemând! Pai avocatul Kovacs l a eliberat si pe fostul sef al Politiei judetului, după 3o de zile, dovada faptului ca este cel mai bun avocat din Romania, aşa ca oricât ai vrea sa il blamezi trebuie sa retii un lucru: Kovacs the best!!!

 3. Te inseli baietele Munteanu a stat luni bune la zdup si nici acum nu a scapat de control judiciar.

 4. Valeleu, nu mai ai ce sa zici de maestru Kovacs si te ai gândit sa te iei de frumoasa lui soţie??? Jigodie ce esti!

 5. Hai da ma in judecata .ca pot face dovada ca esti femeia cu mustaţã;)))

 6. Am auzit ca pe Florin Kovacs l-a invins si popa din Catedrala din Timisoara.
  L-o fi blestemat popa.

 7. Cred ca dna avocat Obirsanu e supaarata foc ca a renuntat politistul la serviciile domniei sale si s a apucat sa l înjure pe maestru Kovacs!.

 8. Femeia aia a spus ca politistul nu a platit onorariul Inseamna ca nici nu era facut contract. Ce treaba a avut ea acolo?
  Avocata desteapta. Clientul nu plateste aparare nu primeste.
  Politistul acuma ca l-a angajat pe Kovacs trebuie sa vanda casa din Dumbravita ca sa-i plateasca maestrului taxa pe prostie

 9. Asa de destept este Kovacs ca i-a ramas clientul in arest cu doua recuzari

 10. Pai ce sa facă Kovacs dacă initial având o avocat pe Obirsanu , politistul a fost retinut si dus la arestare? Kovacs trebuie sa repare prostiile avocatei de top Obirsanu! Ea nu era in stare sa facă vreo cerere de recuzare, ca nu o duce mintea;)

 11. Florine iti aduci aminte cand ne-am intalnit la restaurantul din Calea Lipovei ?Era si Tomus si Paul Acum faci pe avocatul.

 12. Obarsanco ai vazut cum ti l-am dat de gol pe Kovacs?
  Dle Kovacs urat din partea dumitale sa te comporti asa. Dupa ce aperi niste perversi sexuali te folosesti de diverse pseudonime ca sa iti creezi impresia de mare specialist in drept.
  Ca sa stii madam Obarsanu cine ti-a facut binele semnez de asta data cu un nume real Mihaela M.

 13. Daca judecatorii i-au dat voie sa-si reprezinte clientul in sala, inseamna ca au sesizat efortul procurorului de a-l face martor si de a-l scoate din dosar.

 14. Vai da nu se poate, Mihaela M.ce nume real ai?@ Te rog sa ne pupi in fund pe toti fanii maestrului,))))))))

 15. Ba Kovacs tu nu ai dubla personalitate ci multipla personalitate. Locul tau este la etaj pe Vacarescu. Ia-ti medicamentele , lapticul cald si la culcare Altfel intri in camesa de forta.

 16. Nu se pacalesc defectii intre ei. Sa nu uitam ca tatal lui Aurelian Tomu; e fost colonel de securitate iar stramosii lui Florin Kovacs sunt manglitori de curent electric la nivelul comunei Remetea Mare.

Leave a Reply