BREAKING NEWS! Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au votat pentru continuarea protestului impotriva OUG 7, urmand ca in 18 martie, ora 16, sa iasa, din nou, pe treptele Palatului Dicasterial     In aceasta seara, de la ora 19, la emisiunea Bursa afacerilor, de la TV Europa Nova (telenova.ro), vor fi prezenti organizatorii si partenerii Telemaratorului Sperantei, eveniment caritabil care va avea loc in 12 si 13 aprilie, la Casa Tineretului din Timisoara    Grupuri de voluntari de la mai multe institutii si societati comerciale din Timisoara au plantat, sambata, pe dealul de la Cralovat, in Timis, 17.000 de puieti forestieri     Propunere legislativa inedita a senatorului Alexandru Baisanu: soferii contravenienti pot alege cand sa predea carnetul, oricand in urmatoarele 12 luni de la savarsirea contraventiei    Laura Codruta Kovesi a refuzat sa comenteze speculatiile privind motivele care l-ar fi determinat pe fostul sef al DNA Timisoara sa se sinucida     Sindicalistii solicita Nestle Timisoara compensatii pentru inchiderea fabricii, respectiv 50 de salarii compensatorii, iar pentru angajatii cu varsta de peste 55 de ani - o pensie viagera reprezentant 80% din salariul brut

BRACONAJ LA LEII PUBLICI! Omul de afaceri Iosif Ingrisch isi pazeste fondurile de vanatoare din Timis cu ajutorul jandarmilor! “Campania de prevenire a braconajului cinegetic desfasurata de Gruparea de Jandarmi Mobila nu este altceva decat o actiune mascata de paza gratuita a unor fonduri private de vanatoare!”

Poster campanie

Campania de prevenire a braconajului cinegetic anuntata, pentru acest an, de Gruparea de Jandarmi Mobila „Glad Voievod” Timisoara a starnit revolta detinatorilor de fonduri de vanatoare din Banat, in conditiile in care aceasta actiunea de protejare a vanatului se limiteaza strict la fondurile private ale fostului sef al benzinariilor Lukoil din vestul tarii, Iosif Ingrisch.

Desi este condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare si 100 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii intr-un dosar de deturnare de fonduri europene, venerabilul Iosif Ingrisch, seful unei loji masonice din Timisoara, a gasit destula intelegere la comandantii Gruparii de Jandarmi Mobila pentru a-si asigura paza fondurilor de vanatoare din bani publici. Astfel, pana la sfarsitul anului, jandarmii vor executa misiuni de supraveghere, control, asigurarea protectiei si conservarii fondului cinegetic si piscicol de pe raza comunelor Cenei, Uivar, Otelec, Giulvaz, Foeni, Ghilad si a orasului Ciacova.

“Ceea ce se urmareste in cadrul acestei campanii este diminuarea activitatilor de braconaj cinegetic, promovarea unor bune practici privind vanatoarea si cresterea gradului de respectare a legislatiei specifice. In prima etapa, jandarmii au informat autoritatile despre desfasurarea acestei campanei. Cu ajutorul acestora, in perioada imediat urmatoare, vor avea loc dezbateri tematice cu cetatenii privind beneficiile comunitatii in ceea ce priveste conservarea fondului cinegetic. De asemenea, impreuna cu reprezentantii asociatiei, jandarmii vor desfasura activitati de sondare a opiniei publice privind implicarea cetatenilor in activitati ilegale. In continuare, urmeaza sa fie desfasurate actiuni comune de supraveghere a activitatilor de vanatoare impreuna cu personalul asociatiei pentru sanctionarea celor care nu respecta prevederile Legii nr. 407/2006 privind vanatoarea si protectia fondului cinegetic si ale Ordonantei de Guvern nr. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura”, ne-a comunicat purtatorul de cuvannt al Gruparii de Jandarmi Mobila „Glad Voievod” Timisoara, plutonier major  Nicolae Bocanca.

Iosif Ingrisch

 

Misiunea de paza cinegetica a jandarmilor pe fondurile de vanatoare ale lui Iosif Ingrisch a starnit rapid revolta altor detinatori de fonduri din Timis, Arad si Caras-Severin, care reclama faptul ca o campanie impotriva braconajului finantata din bani publici putea fi desfasurata pe fondurile de stat, in niciun caz pe arealuri de vanatoare private.

“De fapt, acum inteleg! Ingrisch, care are trei sau patru fonduri de vanatoare, vrea sa i le pazeasca Jandarmeria pe gratis, sub masca unei campanii impotriva braconajului! Inteleg sa ii adune in caminul cultural pe oameni sa le spuna cum sta treaba cu braconajul, de parcă tăranii nu stiu, dar partea draguta e ca vajnicii jandarmi urmeaza sa facă actiuni de supraveghere a fondurilor, adica pază gratis de la stat, totul sub umbrela unei campanii cu dedicatie doar pentru o asociatie privata de vanatoare!  Probabil ca nu a putut sa-i prosteasca pe cei de la Politia de Frontieră, cu care are protocol de colaborare pentru fondurile de vanatoare de la granita – stiu sigur acest lucru, ca batea la ochi – si atunci a gasit solutia cu jandarmii. Care in loc sa pazeasca orasul, ii păzesc mistretii la Ingrisch moca! Exista astfel de protocoale cu Romsilva, dar pentru fondurile statului, nu pentru fondurile private!!! Mare pisicher Ingrisch asta!”, ne-a atras atentia un proprietar de fonduri de vanatoare din Timis.

In noul context al campaniei, asteptam si punctul de vedere al reprezentantilor Gruparii de Jandarmi Mobila „Glad Voievod” Timisoara, intrebarea principala vizand existenta sau inexistenta unui contract de prestari servicii in spatele acestei campanii, deocamdata finantata din bani publici… (Gh. Ilas)

 

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: