BREAKING NEWS! Samuel Dominic Fritz este candidatul USR care promite ca-l va invinge pe Nicolae Robu la alegerile pentru Primaria Timisoara de anul viitor     Politistii din cadrul IPJ Timis sunt obligati sa-si faca sedintele de tragere obligatorii la sali private din oras, in conditiile in care exista un poligon in curtea IPJ timis     Duminica, intre orele 13-15, in centrul Timisoarei se va desfasura o actiune de responsabilizare a participantilor la traficul rutier, organizata de Diana Mihai, realizatoarea emisiunii TV "Cronica rutiera"    Ministrul Fondurilor Europene a apreciat faptul ca Timisul este unul dintre cele mai importante judete in ceea ce priveste atragerea de fonduri europene, valoarea finantarilor fiind de 4,7 miliarde de lei    Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, ar fi fost filat de structuri din MAI, la cererea fostului ministru, Carmen Dan, operatiune devoala dupa ce intr-o celebra biserica din centrul Bucurestiului a fost descoperita tehnica de interceptare    Grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, a anuntat ca va concedia aproape 700 de angajati

PROCUROR ARESTAT PREVENTIV! Anchetatorul mogulului Dan Voiculescu din dosarul ICA a fost arestat preventiv pe o perioada de 30 de zile! Procurorul Emilian Eva este acuzat de luare de mita si tranzactionarea a peste 200 de opere de arta

emilian_eva

Inalta Curte de Casatie si Justitie de decis arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile a procurorul lui Dan Voiculescu din dosarul ICA, Emilian Eva, intr-un dosar de luare de mita si efectuarea de acte de comert cu opere de arta.

Conform referatului DNA, in intervalul august 2014-iunie 2015, inculpatul ar fi tranzactionat un numar de peste 200 de picturi, cu o valoare de piata de aproximativ 300.000 de euro, desi calitatea de magistrat este incompatibila cu efectuarea actelor de comert. De asemenea, Eva Emilian a clasat dosarul doctorului Dan Tesloianu care il trata pe tatal sau la Spitalul Clinic de Urgenta „Profesor dr.Nicolae Oblu” din Iasi.

„Ulterior solutionarii favorabile a acestei cauze, in intervalul august 2014 – martie 2015, Eva Emilian a pretins si primit diverse bunuri si foloase necuvenite drept contraprestatie pentru solutia favorabila adoptata, de la numitul Dan Tesloianu”, se mai arata in referatul procurorilor.

Emilian Eva si-a gasit in timp si un alt furnizor de tablouri, Tegzes Gabor, samsar de opere de arta care-si desfasoara activitatea preponderent in zona Transilvaniei.

Una dintre achizitii i-a dat batai de cap lui Emilian Eva, acesta incercand sa vanda tabloul in Marea Britanie si ulterior intampinand dificultati in a-l aduce inapoi in tara, dupa ce nu a reusit sa obtina pe el suma ceruta.

“In contextul pretinderii si primirii cu titlu de mita, in ianuarie 2014 de la Tesloianu Dan Nicolae a unei picturi semnate de Dimitrie Berea „Natura statica cu statueta de abanos”, inculpatul Eva Emilian a depus demersuri pe de o parte, pentru a valorifica aceasta opera de arta pe teritoriul unui stat strain, respectiv Regatul Unit al Marii Britanii unde intentiona sa o valorifice contra sumei de 15.000 de euro, iar pe de alta parte, pentru a disimula originea ilicita a acesteia, sens in care a obtinut acte justificative de transport si proprietate pe numele fiicei sale, Eva Bianca Madalina.

Aceasta a obtinut in luna februarie, un Certificat de export privind trei tablouri semnate de Dimitrie Berea, dintre care unul obtinut de la Tesloianu Dan Nicolae fara a cunoaste modul de transmitere a tabloului, pe care le-a transportat pâna in Anglia si le-a depozitat la un anume „RADU”, fratele numitei Pascaru Mihaela, procuror in cadrul P.T. Iasi, cu care Eva Emilian avusese anterior o relatie din care a rezultat un copil”, se mai arata in referat.

Afacerile cu tablouri erau insa la ordinea zilei pentru Eva Emilian, el se implica in acestea in mod direct, sau le desfasura prin intermediari, fie prin tranzactii directe cu colectionarii interesati, fie prin tranzactii online prin intermediul site-ului OLX.

Emilian Eva si-a sustinut nevinovatia la iesirea din ICCJ a negat ca ar fi facut afaceri cu tablouri si a subliniat ca in dosarul lui Dan Voiculescu nu au fost facute presiuni asupra sa. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: