DECOLARE SUBITA! Alfred Simonis, tanara speranta a social-democratiei timisene, a demisionat din functia de director administrativ al Aeroportului International Timisoara! Plecarea sa intempestiva poate fi un semn ca DNA se apropie amenintator de afacerile aeriene semnate de Daniel Idolu

freddy1

Desi numarul pasagerilor de la Aeroportul International “Traian Vuia” Timisoara este intr-o continua crestere, dupa statisticile lansate temporar prin media, numarul “pasagerilor” ce se perinda pe la conducerea institutiei este intr-o continua scadere.


Ultimul personaj important din managementul AIT care a decis sa demisioneze, sau a fost data afara, in data de 8 iulie, este nimeni altul decat Alfred Simonis, directorul administrativ din ultimii trei ani.

Avansat de la administrarea unui mic barulet de pe strada Lidia, cu clienti extrem de dubiosi, la administrarea unui obiectiv strategic de importanta nationala, Alfred Simonis a facut parte, in 2012, din grupul de membri sau rude ai PSD Timis adusi de catre directorul Daniel Idolu la aeroport, drept recompensa politica pentru efortul facut la alegerile locale.

“Faptul ca sunt director administrativ la aeroport nu inseamna ca trebuie sa ma pricep la avioane. Avioanele sunt doar o mica parte din ce inseamna Aeroportul Internaţional Timisoara. Eu ma ocup de tot ce inseamna partea administrativa, de curatenie, de intretinere. Aeroportul nu era in forma cea mai buna atunci cand am venit noi. Foarte multe chestii au fost lasate de izbeliste. A trebuit sa muncim foarte tare ca sa ajungem cat de cat la un nivel bun”, spunea Simonis la scurt timp de la preluarea functiei.

La ce au muncit foarte tare oamenii lui Idolu? In primul rand, au dat afara vreo 40 de angajati, care nu-si mai gaseau locul in aeroport pentru ca colaborasera cu vechea conducere, apoi – incheierea unor contracte speciale cu clientela politica a institutiei, printre care si nasul directorului Daniel Idolu, resiteanul Adrian Chebutiu, impunerea unor taxe la parcare chiar si angajatilor aeroportului, declansarea unor procese impotriva vechii conduceri, impunerea unei ostilitati falimentare fata de operatorul aerian Carpatair, dar si chetuirea rapida a celor aproape 8 milioane de euro lasati in cont de vechea conducere.

In paralel cu aceste preocupari pentru a aduce aeroportul in “forma buna”, Alfred Simonis a demarat un subtil proces de fidelizare a presei timisorene, povestea sa extraordinara facandu-si aparitia, rand pe rand, in aproape toate publicatiile print si online locale.

Din interviurile platite sau moca, am putut afla cum s-a inscris tanarul politician in partid cand avea doar 16 ani, batand sfios la usa sediului de pe C.D. Loga, aidoma prietenului sau Sorin Grindeanu, la vremea lui, cum a devenit un infocat admirator al fostului presedinte, Ion Iliescu, idolul sau politic, cum a trecut prin toate functiile de partid, de la organizatia politica a elevilor, pana la vicepresedinte TSD pe tara, dar si despre ambitiile sale de a candida la Primaria Timisoarei.

Doar un mic detaliu a scapat confesiunilor publice ale lui Alfred Simonis. Cum a reusit ca, in doar trei ani de directorat la AIT, sa devina proprietarul unei vile de lux pe Calea Mosnitei, in conditiile in care, din declaratia sa de avere reiese ca, in 2012, a avut un venit de doar 600 de lei pe luna. Un mister pe care-l vor deslusi, poate, cei abilitati sa verifice averile obtinute intempestiv.

Retras de la AIT chiar inaintea concursului pentru functia de director, in urma caruia nu se stie daca Daniel Idolu mai ramane in varful echipei manageriale, Alfred Simonis isi poate permite o vara linistita alaturi de familie sau de baietii rai ai orasului, ca altadata, pentru a se relaxa inaintea marilor batalii politice din acest an, in cazul in care Victor Ponta demisioneaza, sau de anul viitor.

“Un copil poate oricand sa-l învete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodată si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste”, este citatul preferat a lui Simonis din Paulo Coelho, iar in umbra acestui enunt din clasicii literaturii universale ar putea sta motivele plecarii de la aeroport si raspunsul la intrebarea  – oare ce-si mai doreste ambitiosul politician si-i cere cu insistenta liderului PSD Timis, Sorin Grindeanu? (Gh. Ilas)

 

6 thoughts on “DECOLARE SUBITA! Alfred Simonis, tanara speranta a social-democratiei timisene, a demisionat din functia de director administrativ al Aeroportului International Timisoara! Plecarea sa intempestiva poate fi un semn ca DNA se apropie amenintator de afacerile aeriene semnate de Daniel Idolu

  1. Aeroportul Timisoara e cumva un soi de incubator pentru micutii politiciani din PSD? Hei, Idolu, ce se intampla acolo?

  2. Acest tanar si nelinistit psd a simtit ca libertatea e mai scumpa si a dezertat. In acelasi timp putem vorbi si de sobolani care parasesc o corabie care ia apa.

  3. Este posibil sa-l vedem prin Ministerul Comunicatiilor, pt ca e baiatul de suflet a lui Grindeanu! Plus ca stie unele lucruri 😉

  4. Stati linistiti ca nu ii somer baiatul. Este director la SMART Filiala de mentenanta Transelectrica Timisoara si ia bani frumosi .

Leave a Reply