PROTECTIA CAMATARILOR LEGALI! O institutie financiara nebancara, care practica o dobanda anuala efectiva de aproape 450 la suta, isi face reclama pe o cladire apartinand comisarului sef adjunct al Protectiei Consumatorilor Timis! “Proabil cineva m-a compromis! Nu stiu!”, se apara Mihaela Ignat

telecredit_ignat

In plina campanie publica a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), care a declarat razboi deschis bancilor pentru eliminarea clauzelor abuzive din contractele de credit, comisarul sef adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis, Mihaela Ignat, face reclama la o institutie financiara nebancara care ofera imprumuturi cu dobanzi de aproape 5.000 la suta pentru 20 de zile.


Mai exact, acoperisul unei case care apartine comisarului sef adjunct, aflat pe strada C-tin Brancoveanu nr. 1, a fost invelit cu un banner imens prin care se face reclama la Telecredit, o institutie financiara nebancara, care are o Dobanda Anuala Efectiva (DAE) de 4.969% la 20 de zile.

Dupa cum au descoperit jurnalistii din echipa media a lui Marius Tuca (www.mariustuca.ro), in mai 2011, Mihaela Maria Ignat a semnat un contract de inchiriere cu firma Diario Vivir, pentru apartamentele 3 si 4, situate pe Strada Constantin Brancoveanu, nr 1, din Timisoara. Pe 2 iunie 2011, Mihaela Maria Ignat a luat un credit in valoare de 220.000 CHF, pe care l-a garantat cu un contract de inchiriere si cu salariul de la Protectia Consumatorilor. Contractul de inchiriere pentru cele doua apartamente a fost incheiat de Mihaela Ignat cu firma Diario Vivir SRL, inca din 20 mai 2011.

Potrivit documentelor de la Registrul Comertului, firma Diario Vivir este detinuta de Cristian Mihai Patrascu (40%), Liviu Vasile Pascu (40%) si Alin Florentin Curt (20%). Firma are ca obiect de activitate intermedieri in comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun. Numele primului asociat mai apare in alte doua firme. Cel de-al doilea tot in alte doua firme, iar ultimul in trei firme.

Mihaela_Ignat

 

De pe site-ul Primariei Municipiului Timisoara, reiese ca, in 2011, firma Diario Vivir prin comisarul adjunct Mihaela Maria Ignat, a depus o cerere pentru amplasarea firmei pe fatada aferenta spatiului comercial. Intrebata despre aceste aspecte, comisarul Mihaela Ignat, a repetat intr-una ca ea este functionar public. „Nu stiu daca am incheiat vreun contract cu firma Diario. Care e problema ca sunt proprietar? Nu stiu daca am incheiat vreun contract, nu imi aduc aminte. Nu am contract cu aceasta societate.”

Mai mult, Mihaela Ignat, nu si-a mai adus aminte daca apartamenetele ii apartin: „Posibil sa fie si o confuzie de nume”. Creditele contractate de firma MSN Distribution au fost luate pentru achizitionarea unui imobil situat pe strada Constantin Brancoveanu, nr 1, din Timisoara. Tot aici, Mihaela Ignat detine doua apartamente. Acoperisul acestui imobil a fost invelit cu un banner prin care se facea reclama firmei Telecredit. Am incercat sa aflam de la Mihaela Ignat cum a ajuns reclama pe imobilul sau, dar aceasta a spus ca nu stie.

„Nu stiu despre ce vorbiti. Habar nu am. Puteti sa verificati. Eu va spun ca nu am nici o legatura. Informatiile nu sunt reale. Proabil cineva m-a compromis. Nu stiu. Va doresc o zi minunata ca eu am de lucru”. Intrebata care este motivul pentru care se duce la firma Telecredit, Ignat a raspuns nervoasa ca nu este treaba noastra pe unde umbla ea noaptea.

Firma Telecredit este o institutie financiara nebancara (IFN) care ofera imprumuturi oamenilor care au nevoie de o suma cuprinsa intre 100 si 1.500 de lei, pe o perioada maxima de 30 de zile. Pentru aceste imprumuturi se percepe o dobanda de 1,2 % pe zi. Dobanda anuala efectiva (DAE) este de 4.969% pentru un credit contractat pentru 20 de zile, in schimb daca perioada creste la un an, DAE devine 438%. Acest IFN ii are ca asociati pe Fenelon Catalin Neagu (95%) si Adriana Neagu (5%). Director general este Vasile Neagu. Acesta are si calitatea de administrator, alaturi de Cristina Roxana Mitran si Melania Cristea. Am incercat sa obtinem un punct de vedere de la firma Telecredit, dar nu la numarul de telefon postat pe site-ul companiei nu a raspuns cineva. (Vlad Enciu)

7 thoughts on “PROTECTIA CAMATARILOR LEGALI! O institutie financiara nebancara, care practica o dobanda anuala efectiva de aproape 450 la suta, isi face reclama pe o cladire apartinand comisarului sef adjunct al Protectiei Consumatorilor Timis! “Proabil cineva m-a compromis! Nu stiu!”, se apara Mihaela Ignat

  1. Aceasta hoata trebuie urgent arestata. Cate abuzuri si coruptie face aceasta femeie de la protectia consumatorului este inimaginabil. Politia trebuie sa o aresteze urgent pana nu e prea tarziu.

  2. Mai japita ordinara ce esti, tu esti compromisa din nastere. Cum tu esti asociata cu interlopi si mergi in control sa faci legea? Tu infractoare jegoasa si curva politica ce esti. Cand te ai uitat in oglinda ultima data? Imi sa vomit cand ma uit la tine japita.

  3. DNA ul a uitat pe matracuca ăsta. Un trafic de influență îl demonstrezi zilnic, ce relații poate avea oare.

  4. Cine a pus-o pe curva asta șefa sa se intereseze instituțiile abilitate, dar tot aceste instituții sa se intereseze de COMISARII ȘPĂGARI care vin in control si nu pleaca din unitatea controlată fara sa le dai o atenție constând chiar si in produse, chiar doar si 10 lei dar sa fie ceva. “Instituții ale statului faceti-va treaba!!!”

  5. concubinul acestei doamne face mari afaceri cu terenuri, deci imprumuturile sunt doar de forma

Leave a Reply