BREAKING NEWS! Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au votat pentru continuarea protestului impotriva OUG 7, urmand ca in 18 martie, ora 16, sa iasa, din nou, pe treptele Palatului Dicasterial     In aceasta seara, de la ora 19, la emisiunea Bursa afacerilor, de la TV Europa Nova (telenova.ro), vor fi prezenti organizatorii si partenerii Telemaratorului Sperantei, eveniment caritabil care va avea loc in 12 si 13 aprilie, la Casa Tineretului din Timisoara    Grupuri de voluntari de la mai multe institutii si societati comerciale din Timisoara au plantat, sambata, pe dealul de la Cralovat, in Timis, 17.000 de puieti forestieri     Propunere legislativa inedita a senatorului Alexandru Baisanu: soferii contravenienti pot alege cand sa predea carnetul, oricand in urmatoarele 12 luni de la savarsirea contraventiei    Laura Codruta Kovesi a refuzat sa comenteze speculatiile privind motivele care l-ar fi determinat pe fostul sef al DNA Timisoara sa se sinucida     Sindicalistii solicita Nestle Timisoara compensatii pentru inchiderea fabricii, respectiv 50 de salarii compensatorii, iar pentru angajatii cu varsta de peste 55 de ani - o pensie viagera reprezentant 80% din salariul brut

INFUZIE DE JUDECATORI! Avocatii cu cel putin 18 ani de vechime si fostii judecatori si procurori care au profesat minim 10 ani, fara abateri, ar putea intra in magistratura fara concurs! “Pensia mea este mai mare decat indemnizatia de judecator!”, spune un fost judecator din Timisoara

romulus_proks

Decimarea corpului de magistrati de catre DNA, care au trimis dupa gratii mai multi judecatori in ultimii ani, a determinat Consiliul Superior al Magistraturii sa incerce “chemarea sub arme” a fostilor magistrati, dar si a avocatilor care-si doresc o cariera in roba de judecator.

Astfel, potrivit unor modificari legislative discutate in CSM, fostii magistrati care au profesat minim 10 ani si au incetat aceasta activitate din motive neimputabile lor si avocatii cu o vechime in profesie de cel putin 18 ani ar putea intra in magistratura fara concurs, potrivit unor modificari legislative discutate in CSM.

Membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au discutat, saptamana trecuta, in Comisia nr. 1, o serie de propuneri de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Astfel, Comisia CSM propune ca “persoanele care au ocupat minim 10 ani functia de judecator sau procuror, care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, pot fi numite, fara concurs sau examen, in functiile vacante de judecator sau procuror, la instante sau parchete de acelasi grad cu cele unde au functionat sau la instante ori parchete de grad inferior”.

De asemenea ar putea fi numite magistrati, fara concurs, “persoanele care au indeplinit functia de magistrat asistent la Inalta Curte de Casatie si Justitie cel putin 18 ani si care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, precum si avocatii cu o vechime in profesie de cel putin 18 ani”, potrivit unei alte propuneri de modificare.

In vederea numirii, aceste persoane ar urma sa sustina un interviu in fata plenului CSM. Propunerile comisiei urmeaza a fi discutate in plenul CSM.

“In niciun caz nu as reveni in magistratura, desi am mai fost rechemat de fostii colegi! Pensia mea este cu aproape 1.000 de lei mai mare decat salariul de judecator. Poate as fi tentat, daca s-ar cumula pensia cu salariul”, spune Romulus Proks, fost judecator la Tribunalul Timis.

De asemenea, unul dintre avocatii cu o clientela bogata din Baroul Timis, exclude varianta unei accederi catre magistratura. “In cele mai rele luni ca avocat, cum este aceasta perioada de vara, cand instantele sunt in vacanta, castigul meu este de cateva ori mai mare decat unul de judecator. Atunci, pentru ce sa schimb roba de avocat cu cea de judecator? A fost o perioada cand multi judecatori, retrasi din activitate sau iesiti la pensie, au dat navala in barou, pentru ca invidiau veniturile avocatilor. Ulterior, si-au dat seama ca o clientela se formeaza in cel putin zece ani de activitate la bara”, a precizat avocatul Florin Kovacs. (Gh. Ilas)

 

2 Responses to INFUZIE DE JUDECATORI! Avocatii cu cel putin 18 ani de vechime si fostii judecatori si procurori care au profesat minim 10 ani, fara abateri, ar putea intra in magistratura fara concurs! “Pensia mea este mai mare decat indemnizatia de judecator!”, spune un fost judecator din Timisoara

  1. lidia says:

    daa, pe Proks il asteptam cu drag 😉

  2. Remetea says:

    Cine Proks care cersea tigari de la avocati in vremea cand era judecator si dupa ce s-a pensionat facea curatenie in biserici?
    Cand colegul lui din fotografie aranja dosare Proks se facea ca nu vede
    Acuma se vrea din nou judecator. Mai sunt case de dat la tigani????

Leave a Reply

%d bloggers like this: