EXCLUSIV! O profesoara de biologie si-a scos parul la vanzare pentru a-si finanta o excursie in Rusia! “Visez la calatoria cu Transsiberianul de cand eram copil, de aceea mi-am lasat parul sa creasca!”, spune tanara

nico_alda

In plina campanie nationala de donare de par pentru copiii bolnavi de cancer, dupa modelul britanic “Little Princes Trust”, o fosta absolventa a Facultatii de Biologie din cadrul Universitatii de Vest Timisoara a anuntat ca este dispusa sa renunte la podoaba capilara, insa nu gratuit, ci in schimbul unei anumite sume de bani.


Nicoleta Alda, profesoara de biologie la Liceul “Mihai Viteazu” Ineu, nici nu vrea sa auda de o eventuala donatie, in conditiile in care viseaza ca din banii obtinuti pe par sa-si finanteze o excursie in Rusia.

“Nu sunt un om atat de bun incat sa ma lase sufletul sa-l donez! Parul meu este natural, nu a fost vopsit niciodata, nu a fost tuns niciodata! Are aproape un metru lungime si ma astept sa primesc in jur de 3.000 de euro de la saloanele interesate, care colecteaza par. Abia astept sa il vand, pentru ca asta imi va permite sa ma tund periuta. Cu acesti bani, plus altii, o sa-mi finantez un vis mai vechi, acela de a face o calatorie completa cu Transsiberianul, sa vad Rusia. Stiu ca un bilet costa aproape 15.000 de dolari”, spune Nicoleta Alda.

Totusi, in cazul in care profa din Ineu se va decide sa-si doneze parul, trebuie sa spunem ca „Little Princess Trust” (LPT) este un concept nou in Romania, initiat la Iasi, dupa un model britanic, iar actuala campanie se desfasoara in mai multe orase din tara. Acesta presupune donarea de par pentru confectionarea de peruci ce vor fi oferite copiilor bolnavi care si-au pierdut parul in urma tratamentelor prin care au treacut. Cea mai scurta codita de par trebuie sa aiba minim 17 cm. In rest, parul poate fi drept, ondulat, carliontat, vopsit, atat timp cat culoarea este naturala si nu o nuanta stridenta precum rozul. (Mara Ion)

Leave a Reply