EXPLOZIV! Fostul inspector sef al Politiei Timis, comisarul sef Sorin Muntean a scapat de controlul judiciar, motiv pentru care se poate intoarce la serviciu! Tribunalul Timis a dispus revocarea masurii preventive dispusa de DNA Timisoara!

sorin muntean

Tribunalul Timis a dovedit ca nu este o “anexa” a DNA si a decis sa puna capat sirului de masuri preventive in care a fost tinut, de cateva luni, fostul sef al Inspectoratului de Politie Judetean Timis, comisarul sef Sorin Muntean.


Astfel, judecatorul de drepturi li libertati Radu Herciu a admis, azi, plangerea formulata de inculpat impotriva Ordonantei nr. 126/P/2014 , din data de 30.07.2015 a DNA – Serviciul Teritorial Timisoara, si a revocat masura preventiva a controlului judiciar. Aceasta masura fusese luata inca din 02.04.2015 si prelungita printr-o serie de ordonante ale DNA, procurorul Lavinia Macovei fiind convinsa ca fostul sef al politistilor timiseni reprezinta, inca, un autentic pericol social pentru semenii sai.

“Este o decizie care face dreptate, intr-o oarecare masura, domnului Sorin Muntean, intrucat sefii Ministerului Afacerilor Interne au dispus, inca de acum doua luni, ca domnia sa sa revina la serviciu, pe o functie de executie, nu de comanda. Procurorii DNA s-au opus acestei masuri si au decis sa tot prelungeasca masura controlului judiciar, masura care limiteaza anumite drepturi si libertati, inclusiv cea de revenire la serviciu. Cu aceasta ocazie, am demonstrat ca avocatii adusi de la Bucuresti nu sunt intotdeauna o solutie castigatoare”, ne-a precizat aparatorul lui Sorin Muntean, avocatul Florin Kovacs.

Aluzia sa a tintit prestatia avocatului Catalin Dancu, adus cu surle si trambite de la Bucuresti, care n-a reusit sa obtina o solutie similara, respectiv revocarea tuturor masurilor preventive dispuse de DNA, pentru clientul sau de lux, comisarul sef Florin Bolbos, fostul inspector sef adjunct al Politiei Timis.

Cu alte cuvinte, masura dispusa astazi de judecatorul Radu Herciu se aplica doar lui Sorin Muntean, ceilalti inculpati din dosarul Politiei Timis fiind, in continuare, sub control judiciar.

In aceste conditii, dupa cum ne-a dezvaluit Florin Kovacs, fostul inspector sef al IPJ Timis se va prezenta la vechiul loc de munca, urmand sa execute sarcinile executive ce-i vor fi trasate de noul inspector sef, comisarul sef Ion Mirescu. (Gh. Ilas)

 

2 thoughts on “EXPLOZIV! Fostul inspector sef al Politiei Timis, comisarul sef Sorin Muntean a scapat de controlul judiciar, motiv pentru care se poate intoarce la serviciu! Tribunalul Timis a dispus revocarea masurii preventive dispusa de DNA Timisoara!

  1. In sfîrşit se face dreptate!Domnule comisar,lumea ştie că sunteti un om integru.Nu vă lasați inti midat de gunoaiele Dna.Polițiştii vor sa fiti şef in continuare.

  2. sorin munteanu, singurul inspector sef al ipj timis, dupa cristinn lapadat, care s-a comportat “normal” cu oamenii…ceilalti, dascalu, pandele, popescu…niste gunoaie!

Leave a Reply