EXPLOZIV! Fosta procuroare Constanta Carstea intentioneaza sa candideze la functia de primar chiar in comuna natala a presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin! “Sansele sunt mari, pentru ca are notorietatea unei persoane incoruptibile!”, spune un localnic

constanta_impact

Pensionata din magistratura in urma cu sase ani, in urma unui decret semnat de presedintele Traian Basescu, fosta procuroare Constanta Carstea se pregateste sa iasa din conul de umbra in care a intrat in ultimii ani si sa revina in viata publica.


Astfel, dupa cum au aflat locuitorii din Remetea Mare, localitate aflata in apropierea Timisoarei, unde se afla vila de lux a fostei sefe a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Constanta Carstea intentioneaza sa candideze, anul viitor, la functia de primar a comunei, din postura de candidat independent.

“Constanta Carstea are toate sansele sa castige Primaria la alegerile locale din iunie 2016, pentru ca are notorietatea unei persoane incoruptibile si e foarte bine vazuta de oamenii din comuna! Lumea stie ca s-a luptat cu mafia tigarilor de contrabanda, cu Zaher Iskandarani, cu Mujea Marcelini, ca a existat chiar si un atentat la viata sa, dejucat de garzile de corp. Sigur, competitia se anunta foarte dura, in conditiile in care sunt anuntati vreo 14 candidati pentru functia de primar, inclusiv fostul primar Mihai Petre, actualmente consilier local, si actualul primar, Ilie Golubov, de la PSD, care este sustinut de prietenul sau Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis”, ne-a declarat, confidential, un consilier local din Remetea Mare.

De altfel, inca de cand a iesit la pensie, Constanta Carstea a fost curtata de diferiti lideri politici, care au incercat un transfer de imagine de la justitiarul momentului asupra formatiunilor lor, insa Silvia Conti a Banatului – cum a fost numita Constanta Carstea de catre presedintele Emil Constantinescu, cu aluzie la eroina serialul Caracatita – a refuzat orice oferta.

“Am primit mai multe oferte de a intra in politica, insa, deocamdata, vreau sa ma odihnesc! Nu ma gandesc la nimic altceva…”, spunea Constanta Carstea imediat dupa iesirea la pensie, la sfarsitul lunii octombrie 2009. Intre timp, atitudinea fostului procuror s-a schimbat, mai cu seama ca, la varsta de 62 de ani, cat a implinit Constanta Carstea in acest an, in data de 13 august, simte ca inca se poate face cariera intr-o politica fara prea multi lideri autentici.

Constanta Carstea a condus Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, in calitate de prim-procuror, intre anii 1997 – 1999, perioada in care a fost considerata cel mai puternic simbol antimafia din Romania. La un moment dat, era pazita de 12 politisti, fiindca se lansase zvonul ca urma sa fie lichidata la ordinul mafiei.

Emil Constantinescu a denumit-o, simbolic, Silvia Conti a Banatului, iar procurorul general al Romaniei, Nicolae Cochinescu, a afirmat ca “daca in tara noastra ar mai fi sapte procurori de talia Constantei Carstea, cursul Justitiei ar fi altul”.

Revenind la alegerile locale de anul viitor, trebuie sa spunem ca, in cazul in care va castiga cursa pentru Primaria Remetea Mare, fosta procuroare va conduce destinul edilitar a 2.302 persoane, printre care politisti judiciaristi, avocati celebri, judecatori, procurori anticoruptie si chiar si pe cel al presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, care domiciliaza de o viata pe raza idilicei localitati banatene… (Gh. Ilas)

 

8 thoughts on “EXPLOZIV! Fosta procuroare Constanta Carstea intentioneaza sa candideze la functia de primar chiar in comuna natala a presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin! “Sansele sunt mari, pentru ca are notorietatea unei persoane incoruptibile!”, spune un localnic

  1. felicitări, un om de calibru, lumea o iubeste in Remetea Mare si cred ca si Bojin s ar bucura sa avem un asemenea om care a facut cinste magistraturii române!!!

  2. Eu o sustin din toat─â inima dac─â vine si candideaz─â din parte Psd! O apreciez pe dna Cirstea si este un locuitor de vaz─â al comunei!

  3. Atunci Primaria Remetea va fi un adevarat Spital de Nebuni. Femeia asta este dusa cu pluta Sufera de tulburari de comportament de tip maniacal
    Isi va lua o casa noua asa cum a divortat de forma pentru a obtine un al doilea apartament prin anii 90

  4. Remetea va fi prima comuna condusa de un procuror! in felul asta Justitia se va afla chiar in mijlocul smenurilor lui Bojin

  5. mare om, mare procuror….de fapt porecla madamei era “Silvia de la Conti(nental)”!prietenii stiu de ce! a facut cuplu demn de “Caracatita” cu Mihai Petrachioiu, supranumit “corado catani de banat”, fost sef la economic si dat afara pe usa din dos de la politie….astazi”mare om de afaceri”, implicat in dosarul arestarii sefilor de la politia timis! doua personaje rapace din “justitia recenta” a judetului, capabile sa-si F**A mamicile ca sa le mearga bine!

Leave a Reply