BREAKING NEWS! Timisoara Saracens a pierdut finala Cupei Romaniei la rugby, contra CSM Bucuresti, intr-un meci disputat in Capitala, scor 14-24    Ion Dancea, unul dintre cei mai importanti jurnalisti banateni din generatia seniorilor, a decedat la varsta de 79 de ani    Societatea de Transport Public Timisoara a pus in vanzare, in premiera, biletul unic de calatorie valabil 60 de minute pe toate mijloacele de transport in comun    Judecatoria Timisoara explica semnificatia cuvantului interlop, in dosarul Lucian Boncu vs Dragos Bota: persoana interlopă este tocmai persoana care are o reputatie proasta, dubioasa, suspecta     Neta Saptebani a fost numita in functia de sef al Vamii Stamora Moravita, printr-un ordin emis de Ministerul Finantelor     Potrivit Bancii Angliei, economia Regatului Unit a suferit mari daune dupa referendumul pentru Brexit: aproximativ 800 de milioane de lire sterline pe saptamana sau de 4,7 milioane de lire sterline pe ora

DATI-NE BANII! Mai multi procurori DIICOT si DNA din Timisoara au dat statul in judecata pentru plata retroactiva a unor drepturi salariale! “In anumite locuri, in tara, magistratii au luat lupta pe cont propriu si au cerut executarea silita a conturilor Ministerului Justitiei”

mircea-andres

Tribunalul Mehedinti va dezbate, maine, la aproape un an de la ultimul termen de judecata, plangerea formulata de mai multi procurori din Timisoara, care  solicita plata retroactiva a unor importante drepturi salariale restante.

Dosarul 8570/101/2014, disjuns dintr-un alt dosar, ii are ca petenti pe fostul sef al DNA Timisoara, Tamas Schiffbeck, seful DIICOT Timisoara, Mircea Andres, procurorii DIICOT Daniela Bolda si Mihai Sandor, toti fiind reprezentati, in calitate de mandatar, de procuroarea Carmen Martinov.

Paratii sunt Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, DIICOT Bucuresti, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Parchetul de pe langa Tribunalul Timis si Ministerul Finantelor Publice. Sporurile salariale castigate de magistrati in instanta, dar care intarzie sa se acorde integral, se cifreaza, la nivel national, la 1,2 miliarde de lei, din care, cota Timisului din aceasta suma este de peste 30 de milioane de lei pe an.

In conditiile in care bugetul Ministerului Justitiei nu dispune de aceasta suma, a fost emis un proiect de ordonanta de urgenta care a propus o esalonare, intinsa pana in 2014, potrivit careia sumele restante ar urma sa fie platite in proportie de 34% in 2012, 33% in 2013 si 33% in 2014.

Decizia, inclusiv a unor magistrati timiseni, de a nu accepta acest nou calendar a fost sustinuta de Consiliul Superior al Magistraturii, care a avizat negativ respectivul proiect de ordonanta. In aceste conditii, au fost formulate plangeri in instanta, pentru urgentarea platilor sumelor restante, in caz contrar paratii riscand executarea silita.

cristian-pup

 

“De ani de zile asteptam ca Ministerul Justitiei sa puna in aplicare o hotarare irevocabila prin care ni s-au restituit sumele de bani retinute din salarii in ultimii 12 ani. Guvernul Tariceanu a blocat aceste plati si, pentru a preveni o bulversare de sistem, a dat trei sau patru ordonante succesive prin care s-a stabilit ca banii vor fi restituiti gradual, in transe anuale, pana in anul 2016. in anumite locuri, in tara, magistratii au luat lupta pe cont propriu si au cerut executarea silita a conturilor Ministerului Justitiei. Nu stiu daca au reusit sa-si recupereze banii. In Timisoara nu stiu sa existe astfel de actiuni, de recuperare a banilor prin executor judecatoresc. Eu astept, in continuare, ca statul sa-si indeplineasca obligatiile financiare fata de mine”, ne-a explicat, in urma cu catva timp, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Cristian Pup.

Acesta a mai precizat ca sumele restante ajung si la un miliard de lei vechi de persoana. Este vorba, in primul rand de sporurile de risc si suprasolicitare neuropsihica. (Gh. Ilas)

One Response to DATI-NE BANII! Mai multi procurori DIICOT si DNA din Timisoara au dat statul in judecata pentru plata retroactiva a unor drepturi salariale! “In anumite locuri, in tara, magistratii au luat lupta pe cont propriu si au cerut executarea silita a conturilor Ministerului Justitiei”

  1. dorin says:

    Eu am castigat cu BRD pt cimisioane ilegale. in prima instanta..la Judecatorie…am crezut ca exusta justitie…apoi au admis apelul BRD la Tribunalul Timis…. cred ca nici macar nu s-au uitat peste probe..cand e vorba inss de drepturile lor…sunt ca hienele..

Leave a Reply

%d bloggers like this: