AVERTISMENT! 50 de avocati din Baroul Timis risca suspendarea din exercitarea profesiei, din cauza neplatii taxelor profesionale! Restantierii au fost avertizati sa-si achite integral datoriile, dupa ce trei colegi de-ai lor au fost suspendati deja

valeriu-rauta

Consiliul Baroului Timis a notificat nu mai putin de 50 de avocati sa-si plateasca taxele si contributiile profesionale catre barou, UNBR si sistemul propriu de asigurari de sanatate, daca doresc sa evite suspendarea iminenta din exercitarea profesiei.


Restantierii au fost avertizati ca risca suspendarea din exercitarea profesiei, intrucat Legea 51/1995 si Statutul avocatilor stipuleaza clar ca “in caz de neplata totala sau partiala a taxelor si a contributiilor profesionale catre barou, catre U.N.B.R. si catre sistemul propriu de asigurari sociale, timp de 3 luni de la scadenta acestora si pana la lichidarea integrala a datoriilor” nu mai pot pune concluzii la nicio instanta de judecata.

De altfel, in sedinta Consiliului Baroului din data de 13 octombrie, avocatii Roxana Oana Fales, Cristina Mezei si Florin Pop au si fost suspendati pana la plata integrala a datoriilor, altii, cu cel putin trei luni de neplata a datoriilor, fiind invitati sa se prezinte la sedinta Consiliului Baroului din data de 27 octombrie.

Printre nominalizati se regasesc si avocati cu un oarecare succes la public, precum Paula Ardelean, Cosmin Bolosin, Claudiu Ban, Sebastian Bolda, Melania Uidumac, Vlad Jinaru, Dinu Tavala, Mirela Tavala, Paul Ciucur, Cristina Obesterescu, Eniko Stanciu, Mimi Olteanu, Diana Sas, Marius Carceie si altii.

Chestionata asupra acestei situatii dificile in care se gasesc unii colegi de-ai sai, avocata Carmen Obirsanu, membra in Consiliul de Administratie al Casei de Asigurari a Avocatilor Timis, spune ca trebuie sa existe o anumita solidaritate de breasla. “In fiecare profesie exista o anumita solidaritate de breasla! Noi, avocatii, de ce nu am fi solidari, de ce sa nu dovedim ca intelegem problemele colegilor nostri? Nu am propus suspendarea restantierilor intrucat avem convingerea ca acele cote restante vor fi platite cat de curand!”, a precizat Carmen Obirsanu.

Pe de alta parte, exista si avocati nemultumiti de toleranta fata de restantieri, in conditiile in care platesc cote maxime catre barou. “Tolerarea celor care intarzie sa-si achite taxele profesionale nu este corecta fata de ceilalti colegi! Sunt avocati care o duc greu, care nu au clientela, dar se imprumuta pentru a fi cu taxele la zi, in timp ce altii, chiar si dupa patru luni de neplata, beneficiaza de clementa conducerii baroului! Aceasta atitudine trebuie corectata, altfel ne vom trezi ca tot mai multi colegi vor amana plata cotelor profesionale”, spune si avocatul Florin Kovacs.

5 thoughts on “AVERTISMENT! 50 de avocati din Baroul Timis risca suspendarea din exercitarea profesiei, din cauza neplatii taxelor profesionale! Restantierii au fost avertizati sa-si achite integral datoriile, dupa ce trei colegi de-ai lor au fost suspendati deja

  1. Dna Obirsanu, pozitia dvs in problema avocatilor care nu-si platesc la timp taxele si cotele profesionale este publica si a fost exprimata in emisiunea Bursa afacerilor, unde ati participat alaturi de confratele dvs Florin Kovacs. Daca intre timp v-ati schimbat opinia, in sesnul ca restantierii nu ar trebui pasuiti, o consemnam cat se poate de repede

  2. se stie ca unii avocati nu au clientela, dar de la oficii tot pot face cativa banuti sa-si plateasca taxele

  3. Draga Gigi nu mi-am schimbat opinia insa te rog sa mentionezi ca aceasta opinie am exprimat-o inainte de sedinta de ieri la care nefiind membra a Consiliului Baroului nu am participat.
    Ai lasat sa se inteleaga ca ieri as fi spus asa ceva. Te rog sa nu te superi dar adevarul este ca ieri noi nu am discutat.

Leave a Reply