BREAKING NEWS! Presedintele CECCAR Timis, dr. Ovidiu Constantin Bunget, va fi prezent, luni seara, de la ora 19, la TV Europa Nova, la emisiunea Bursa Afacerilor, pentru a explica efectele perverse ale taxei pe lacomiei     Teza de doctorat a Codrutei Kovesi sustinuta, in 2011, la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timișoara, contestata, sub pretextul plagiatului, de o asociatie din Cluj care lupta pentru reforma universitara    Plangere penala impotriva lui Ion Tiriac si a altor vipuri dupa vanatoarea de la Balc, petentul Federatia de Protectia Animalelor si Mediului considerand aceasta activitate "un masacru"    Primarul Nicolae Robu a anuntat demararea in forta a unei campanii de modernizare a cartierului Kuncz, care va incepe cu daramarea gardurilor ilegale construite pe domeniul public    Mitropolia Banatului impreuna cu parohiile si ONG-urile ce sprijina activitatile Bisericii au investit, in 2018, peste 4,6 milioane de lei in actiuni filantropice si de intrajutorare sociala     Judecatorul Florin Motiu, de la Curtea de Apel Timisoara, si-a depus candidatura pentru un post la Inalta Curte de Casatie si Justitie

MISTER ELUCIDAT! Ambasada Tunisiei in Romania a confirmat ca in noaptea de 22/23 octombrie o aeronava a companiei Tunisair a aterizat pe Aeroportul International Timisoara! “Avionul a avut autorizatie de survol si aterizare”, a precizat Excelenta Sa Boutheina Labidi

Excelenta Sa Boutheina Labidi

Excelenta Sa Boutheina Labidi, ambasador al Tunisiei la Bucuresti, a decis sa inlature misterul care invaluie prezenta aeronavei companiei Tunisair pe Aeroportul International “Traian Vuia” din Timisoara, in noaptea de 22/23 octombrie, si s-a adresat redactiei Impactpress pentru a face cateva precizari necesare in acest caz.

In asteptarea unui comunicat oficial din partea Ambasadei Tunisiei la Bucuresti, consemnam, sintetic, punctul de vedere al diplomatului tunisian.

“Aeronava Tunisair a intrat legal in spatiul aerian al Romaniei, detinand in acest sens autorizatie din partea Autoritatii Aeronautice Civile Romane. Aterizarea pe Aeroportul International Timisoara s-a facut, de asemenea, in urma autorizatiei primite de la controlorii de zbor.

Tocmai de aceea, consideram nepotrivit termenul de intrare clandestina, cata vreme pilotii detineau toate documentele necesare aterizarii la Timisoara. In cazul in care marfa transportata cu aceasta aeronava a fost descarcata fara ca vamesii sa fie prezenti la aceasta operatiune, consideram ca ne aflam in fata unui litigiu comercial si nu a unei aterizari clandestine. Nu cunoastem natura relatiilor dintre conducerea Aeoportului International Timisoara si serviciile de la sol, lipsa de comunicare in acest caz, dupa cum ati consemnat in articol, insa operatorul aerian din Tunisia nu poate fi facut responsabil pentru aceasta necomunicare institutionala.

O sa va punem la dispozitie toate documentele acestui zbor, ale marfurilor, valoarea acestora, pentru ca publicul sa afle adevarul si nu un punct de vedere al reprezentantei diplomatice a Tunisiei in Romania. Nu dorim ca acest scandal de la Timisoara sa se repercuteze negativ asupra imaginii Tunisiei, in conditiile in care compania Tunisair a respectat toate reglementarile aviatice pentru a ateriza pe aeroportul din Timisoara”, ne-a declarat Excelenta Sa Boutheina Labidi.

In conditiile in care directorul Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu, a negat existenta acestui zbor de noapte straniu, cu o incarcatura care a fost descarcata rapid, in nici 30 de minute, asteptam sa lamureasca lucrurile, sa spuna opiniei publice daca a fost un transport strategic si de ce natura a fost acesta, pentru ca “litigiul comercial” de pe AIT sa nu se transforme intr-un scandal diplomatic. (Gh. Ilas)

6 Responses to MISTER ELUCIDAT! Ambasada Tunisiei in Romania a confirmat ca in noaptea de 22/23 octombrie o aeronava a companiei Tunisair a aterizat pe Aeroportul International Timisoara! “Avionul a avut autorizatie de survol si aterizare”, a precizat Excelenta Sa Boutheina Labidi

 1. Ziarist says:

  Pai ce are autorizatia de survol cu faptul ca marfa nu avea acte? Cu faptul ca vama nu a participat la descarcarea avionului? Cu faptul ca un avion de pasegeri transporta marfa? Oare avea autorizatie sa faca asta? Si pentru un camion sa faca transport de persoane sau invers iti trebuie licenta pentru asta . Un sir de infractiuni care trebuie cercetate.

  • Operațional says:

   Da cine trebuie sa ancheteze Infracțiunile din aeroport? Oare directorul Chivu are vreo vina? Oare nu el după ce a primit informatia din turn trebuia sa alerteze pe toată lumea? Poate i-l întreaba cineva?

   • Gogu says:

    Prietenilor sunteti in totala necunostinta de cauza! Au fost toate servicile informate, pctf,vama,sri, si mai mult au fost si la aeronava, lucru demonstrat cu filmari din partea AIT………..Vedeti ce indivizi lucreaza in servicii si va veti da seama de incompetenta lor si cum tura de zi nu stie ce a facut tura de noapte………..daca ii pui pe unii din ei sa scrie dupa dictare….rup pixul…

 2. Ziarist says:

  Cred ca vorbim de trafic international de droguri. Romania de azi

 3. Chivu says:

  Chivule vei raspunde penal. Nu ai anuntat pe nimeni, vei platii handicapatule

 4. Infractiuni says:

  Totul miroase a infractiune. Nimeni nu face nimic in tara asta? In ce tara traim?

Leave a Reply

%d bloggers like this: