MACHIAZA-TE SI DARUIESTE FEMINITATE! Fetele diagnosticate cu cancer de la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara, care si-au pierdut parul in urma tratamentelor cu citostatice, pot fi ajutate! Trebuie doar sa accepti vizita unui artist make-up la tine in birou! (P)

spital

Ora 8.30. Spitalul Clinic pentru Copii Louis Țurcanu, Timisoara. Medicii sunt la vizita si urmeaza sa intre si in salonul 3 de la etajul 2. Acolo Diana si Bianca ii asteapta cu nerabdare, pentru ca de 4 luni incoace ei au devenit prietenii lor, iar spitalul a devenit acasa.


Bianca are 15 ani si in vara a fost diagnosticata cu cancer. O lovitura grea atat pentru ea, cat si pentru familia ei. Abia asteapta sa iasa din spital, incat sa alerge in parc si sa-si vada prietenii, pe care i-a lasat acasa. Pana ajunge inapoi la Orastie, Diana este colega ei de salon si cea mai buna prietena. La doar 16 ani, pe Diana boala a facut-o sa renunte la pasiunea ei pentru sport. Se pregatea sa mearga la competitii, insa, de cand este internata in spital a inceput sa citeasca tot mai multe carti de psihologie si filosofie. Vrea sa stie cine este ea si incotro se indreapta. Zi de zi fetele se privesc in oglinda pentru a-si vedea chipul, pentru a vedea daca le-a mai crescut parul. Nu le-a crescut. Si nu sunt singurele care traiesc acest vis urat. 50 de fete, anual din spitalul timisorean isi pierd, pentru o perioada de aproximativ un an parul, din cauza tratamentelor cu citostatice.

“In una din vizitele mele la spital am intalnit o adolescenta de 14 ani. Niste ochi albastri, foarte mari, mi-au atras atentia. Mi-am dorit sa vorbesc cu ea. Am vrut sa-i fac o fotografie, dar nu m-a lasat. Am inteles atunci ca nimic nu o ingrijora mai tare decat lipsa parului. Acest efect al chimioterapiei era unul care pe mine, ca adult, ma ingrijora cel mai putin. Nu m-am gandit niciodata ca aceasta fata frumoasa, chiar si fara par pe cap, sufera atat de mult din aceasta cauza. Acum stiu ca toate fetitele si-ar dori sa gaseasca o posibilitate de a trece mai usor peste aceasta perioada inevitabila, cand faci chimioterapie,” spune Carmen Uscatu- coordonator platforma Bursa de Fericire.

61334462

Drumul bolii e lung si greu, iar pe chipul fetelor abia se asterne un zambet palid. Parul este atat un simbol al feminitatii, cat si un conector al organismului cu lumea exterioara, ce transmite semnale despre starea de sanatate.

Eliza Sidorov, make-up artist la Elysees Make-up Studio din Timisoara stie cat de important este parul pentru o femeie si mai ales pentru o adolescenta, care acum isi creeaza propriile valori si repere in viata. “Sunt femeie si stiu cat de important este parul pentru a ma simti completa, ca femeie. Tocmai de aceea vreau sa le ajut pe adolescente sa-si descopere feminitatea, sa-si dea seama cat sunt de frumoase. Am facut si o sesiune de make-up pentru ele, incat sa se uite in oglinda si sa-si priveasca chipul cu drag,“ ne spune Eliza.  

Prin campania ”Machiaza-te si daruieste feminitate” ne propunem, ca in 3 luni sa cumparam minim 10 peruci pentru fetele diagnosticate cu cancer de la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara. Impreuna le putem darui un strop de incredere. Cum? Tu ne chemi sa-ti facem un machiaj de zi la tine la birou, iar noi ne ocupam de achizitionarea perucilor. Pretul unui machiaj este de 50 lei la biroul tau.

Te asteptam cu drag sa ne chemi la biroul tau fie telefonic la numarul 0752.655.953, fie pe adresa de e-mail:  office@machiajintimisoara.ro  

”Machiaza-te si daruieste feminitate” este o campanie de responsabilitate sociala realizata de Elysees Make-up Studio in parteneriat cu Garajul de PR, Bursa de Fericire, Impact Press, Timisoreni.ro si EvenimenteBiz.ro. (Mara Ion)

Leave a Reply