RECHIZITORIU! Politisti de la Sectia 2 Timisoara, trimisi in judecata pentru mita! In premiera pentru obiceiul spagii, soferul denuntator a primit inapoi o parte din bani pentru a-si rezolva problema la masina

mita_TM

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatilor Iftinca Tudorel Stelica si Lucan Dumitru, acuzati de savarsirea infractiunilor de luare de mita, respectiv – complicitate la luare de mita.


Cei doi agenti de politie au fost ridicati in data de 13 octombrie, de lucratorii DGA, in urma unui flagrant de luare de mita. Ancheta a pornit de la sesizarea unui barbat, care a reclamat faptul ca i s-au cerut bani de catre doi politisti dupa ce a fost oprit in trafic avand expirate numerele provizorii de pe masina cu care circula.

Conform rechizitoriuolui, inculpatul Iftinca Tudorel Stelica, agent de politie la Sectia 2, la data de 13.10.2015, in jurul orelor 13.00, desi a constatat faptul ca martorul denuntator T. I. A. a condus pe drumurile publice un autovehicul avand valabilitatea autorizatiei de circulatie provizorie expirata – fapta ce poate intruni elementele constitutive ale infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, prev. de art. 334 al. 1 Cod Penal – a acceptat o suma 1.300 lei, pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu legate de constatarea savarsirii infractiunii comise de acesta. Suma a primit-o ulterior, in aceeasi zi, in jurul orelor 14.30, prin intermediul colegului sau Lucan Dumitru.

Denuntatorul a anuntat DGA-ul si s-a intalnit cu Lucan, avand asupra lui suma de 1.700 lei si terminale de inregistrare a convorbirii. Dovedind o generozitate iesita din comun, nemaintalnita la obiceiul spagii la sosea, politistul a oprit doar 1.300 de lei, spunandu-i ca-i da inapoi o parte din bani pentru a-si rezolva numerele.

Cei doi au fost retinuti penru 24 de ore si, ulterior, pusi sub control judiciar. In cazul in care vor fi gasiti vinovati, risca intre 3 si 10 ani de inchisoare. (Gh. Ilas)

Leave a Reply