BREAKING NEWS! Un procuror de la Parchetul Timisoara este urmarit penal de DNA, dupa ce a musamalizat un dosar cu interlopi mascati si o agresiune produsa asupra a doi soti    Cucsa, Gavrilita, Pau, Simonis si Suciu sunt parlamentarii de Timis care au votat modificarile la Codul Penal care transforma Romania intr-un rai al borfasilor     Cornel Samartinean, liderul PMP Timis exclude posibilitatea ca mandatul de consilier judetean pierdut de Roxana Iliescu sa fie preluat de vreun popular racordat la interesele altui partid    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis ca familia santajata si amenintata de interlopul Bogdan Tirca sa fie protejata de Politie    Mai multi angajati ai Filarmonicii Timisoara au avut castig de cauza, la Judecatoria Timisoara, in dosare care au avut ca obiect litigii de munca     Autoritatile din Columbia au confiscat 14 replici ale tricourilor selectionatei nationale de fotbal, participanta la Cupa Mondială 2018, care erau impregnate cu 5 kilograme de cocaina si urmau sa fie trimise in Olanda

INSTALART! Evenimentul anului in design la Timisoara: o demonstratie ca obiectele banale dintr-o gospodarie pot deveni creatii dupa ce trec prin filtrul artistului!

instalart 01_resize

Evenimentul de design al anului, la Timisoara, a fost, fara indoiala, InstalArt Obiect/003/Inspired By BASF. Realizat sub umbrela Romanian Design Week, acesta a pus in fata publicului sase creatii impresionante si interactive, construite pornind de la prozaice obiecte de utilitate casnica. InstalArt Obiect/003/Inspired By BASF a demonstrat cum cele mai banale obiecte din casa unui om devin creatii dupa ce trec prin filtrul artistului.

Sase arhitecti si designeri cu reputatie internationala s-au inspirat din obiectele create de designerul german Marcel Klamer si au creat, la randu-le, opere de arta impresionante, interactive, de mari dimensiuni, pe care timisorenii le-au descoperit si le-au admirat ore in sir.

”Muza” proiectului a fost renumitul designer Marcel Klamer, unul dintre cei mai puternici designeri de produs din lume, nascut in Romania si “adoptat” de Germania, unde a creat peste 600 de produse pentru companii mari din Europa şi nu numai. Marcel Klamer este nu numai unul dintre cei mai cunoscuti designeri de produs din Germania ci un artist celebru in toata lumea. El este premiat cu Product des Jahres, cel mai important concurs de design de produs din Germania, tara unde activeaza ca membru al Uniunii Designerilor Industriali. Cei sase designeri si arhitecti chemati in proiect au fost invitati sa se inspire din munca lui.

Cand a creat instalatia Investigatie (powered by Brikston), arhitectul Robert Marin  a pornit de la un castron de salata imaginat si creat de Klamer.

instalart 11

Designerul Mihai Popescu s-a inspirat in demersul sau artistic In vino veritas (powered by M1 Crama Atelier) de la tirbusonul creat de Marcel Klamer.  A pus 365 de sticle de vin pe un suport in forma de cerc cu diametrul de un metru si jumatate, care ”vorbesc” prin lumini cu privitorul ce li se adreseaza prin sunete.

Dorin Stefan a creat  Gradient De Design (powered by Uanderful) pornind de la lanterna si lupa lui Klamer.

Arhitectul Corvin Cristian l-a imaginat pe Bruce Lee cu celebrul cleste multifunctional al lui Marcel Klamer in mana in instalatia Pop Icon/ Design Icon (powered by Campari).  Intotdeauna uneltele si armele sunt frumoase.

Mario Kuibus, unul dintre cei mai apreciati arhitecti ai momentului construit Cheie (powered by BASF) -un metru cub de oglinzi ce formeaza una dintre cele mai conceptuale instalatii.

poster instalart timisoara_841x1189 A0 Stefan Barutcieff senior designer la Pilotfish, una din cele mai puternice companii de design din Germania a creat instalatia  Nino Nino (powered by DuPont/Corian) – un set de sase jucarii – masinute – pornind de la formele primare care l-au inspirat si pe Klamer (cerc, patrat, triunghi). Jucariile vor putea fi si achzitionate incepand de anul viitor, dat fiind faptul ca designerul a  decis sa isi dezvolte acest concept la scara larga.

Consulul general al Germaniei, Rolf Maruhn, Daniel Malbert, directorul Institutului Francez, arhitecti, designeri si artisti plastici s-au alaturat timisorenilor iubitori de arta care au vizitat expozitia.

 ”Timisoara este orasul in care s-a incheiat proiectul InstalArt Obiect/003/Inspired By BASF. El a fost de asemenea prezentat si in Cluj-Napoca si Iasi, iar pentru anul viitor pregatim INSTALART 004, care va fi personalizat pentru fiecare oras in parte”, a declarat artistul vizual Marius Leonte, presedintele Asociatiei Instalart.

Leave a Reply

%d bloggers like this: