ATAC LA PROFESIA DE AVOCAT! Juristii vor putea indeplini atributiile avocatilor si chiar ale notarilor, daca-si infiinteaza societati civile profesionale! Initiativa legislative se afla in dezbatere la Senat

avocati penali

Mai mulți senatori propun printr-o lege ca juristii sa aiba aceleasi activitatii ca ale unui avocat definitiv, fara nicio cerinta, decat sa fie absolventi a unei facultati de drept!


Senatorii Ioan Chelaru si Catalin Boboc, dar si deputatul Liviu Bogdan Ciuca sunt doar cativa dintre initiatorii unei legi care, practic, va desfiinta profesia de avocat, dand posibilitatea oricarui absolvent al unei facultati de Drept, prin infiintarea unei societati civile profesionale, sa indeplineasca aceleasi atributii ca ale unui avocat sau chiar ale unui notar.

Articolul 4 din acest proiect de lege, aflat in dezbatere la Senat, stabileste aceleasi atributii in sarcina juristilor ca ale unui avocat, inclusiv de reprezentare in fata instantei de judecata sau in fata parchetelor, atestare si acordare de data certa, precum si alte activitati specifice avocaturii.

Singura cerinta pentru a putea desfasura o asemenea activitate este absolvirea facultatii de drept, calitatea de cetatean si sa fii apt medical.

“Este acesta inceputul sfarsitului profesiei de avocat? Sau se deschide cutia pandorei pentru infiintarea unui barou paralel asemenea barolui constituional al inginerului Pompiliu Bota, al evaziunii fiscale si al incompetentei? Persoane cu diplome facute la scara blocului vor avea aceleasi competente ca ale unui avocat”, este intreabarea retorica a unora dintre avocatii Baroului Timis.  (Gh. Ilas)

 

8 thoughts on “ATAC LA PROFESIA DE AVOCAT! Juristii vor putea indeplini atributiile avocatilor si chiar ale notarilor, daca-si infiinteaza societati civile profesionale! Initiativa legislative se afla in dezbatere la Senat

  1. Cunosc foarte multi avocati cu diplome facute la scara blocului, gen Spiru haret, Hiperion …., care au intrat asa cum au int5rat in profesie, cand se intra cu un examen de forma. Nu ar trebui sa le fie teama de concurenta daca sunt buni, dar asta e problema ca cei mai multi sunt vai si amar 🙂

  2. propunem ca si soferii si instalatorii sa nu poata profesa daca nu dau examen de admitere in profesie…ca sa nu fie discriminare intre categoriile sociale…poate nu se ajung camioanele sau cheile franceze….

  3. Vai de mine și de mine, or început pârliți de juriști sa comenteze, dacă nu sunt în stare sa dea admitere în avocatură vor pe una din dos sa intre în Barou ca și jegul de Bota? Puneți va pofta în cui javrelor ca legea nu va trece!

  4. Da și marmota învelea ciocolată! Pai când vreodată știe carte un jurist făcut la apelul bocancilor cât un avocat? Hai sictir!

  5. sa nu uitam ca juristii apara interesele unor persoane juridice de anvergura, cu zeci de angajati si probleme, pe cand unii parliti de avocati abia mai iau cateva sute de lei de la oficii ! sunt foarte multi in situatia asta si de aceea cred ca, daca s-ar adopta o asemenea lege, multi avocati ae intra in somaj tehnic

  6. Da intradevar, juriștii apară interesele unor firme de anvergura, gen companiile lui Tender toate falimentare;) până și Robu a vrut sa desființeze serviciul juridic din Primărie la cât de prosti sunt, mai ales ca în dosarul Politehnica cu finanțarea Clubului lui Iancu tot juriștii incompetenți și or dat avizul de legalitate:) De aceea or ajuns inculpați și primarele Ciuhandu și mai ales juristul șef Cojocari!!@

Leave a Reply