BREAKING NEWS! Judecatoria Timisoara a dispus ca procurorii sa reia ancheta in dosarul sotilor Vasile si Felicia Barbut, din Calea Lipovei, batuti cu bestialitate de agresori care purtau cagule     Un nou protest la Timisoara, duminica, de la ora 19, in Piata Victoriei, la care pot participa toti cei care cred ca, pana la urma, "Coruptia poate fi invinsa!"     Politia Locala din Timisoara a demolat colibele improvizate din zona cartierului Ronat, in care locuiau 18 oameni fara adapost     Proiectul ecologic de protejare a naturii, "Dealul lui Cireasa", implementat de fostul comisar de politie Doinel Malcoci, langa Banloc, aproape de finalizare    Calin Popescu Tariceanu, atac virulent la Procurorul General, dupa delegarea Laurei Codruta Covesi la PICCJ: Este un gest de aroganta, de sfidare, nu intelege ce inseamna statul de drept     67 de persoane s-au prezentat Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babes” din Timisoara, in primele 14 zile din iulie, dupa ce au fost muscate de capuse

SECRETE BINE PAZITE! Judecatoria Timisoara a decis punerea in libertate pe celui mai vanat traficant de arme din istoria Romaniei! Acesta a parasit Penitenciarul Timisoara inainte de Revelion, cu destinatia Israel

naor

Cel mai vanat traficant de arme din istoria Romaniei, Shimon Naor, a fost scos din inchisoare in secret, inainte de Revelion, dupa ce instanta a admis cererea de eliberare conditionata formulata de condamnat.

Desi decizia magistratilor putea fi contestata in termen de 3 zile de la comunicare, procurorii nu s-au impotrivit punerii in libertate a contrabandistului, ceea ce demonstreza ca operatiunea de scoatere de dupa gratii a lui Shimon Naor fost una urmarita si coordonata in campul tactic al instantelor de catre oamenii serviciilor secrete.

Altfel, procurorii aveau obligatia profesionala sa atace decizia instantei de judecata.

“Admite cererea de liberare conditionata formulata de condamnatul Naor Shimon de sub efectul pedepsei de 11 ani inchisoare, aplicata de Tribunalul Bucuresti prin s.p. nr. 435/2014, pentru savarsirea infractiunii, prev. de Legea 141/1997. Dispune liberarea conditionata a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei inchisorii nr. 775/2014 emis de Tribunalul Bucuresti si atrage atentia acestuia asupra consecintelor nerespectarii dispozitiilor art. 61 C. pen 1969. In temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de contestatie in 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi,10.12.2015”, se precizeaza in hotararea 3084/10.12.2015”.

Shimon Naor a fost arestat in 2010, la Paris, in baza unui mandat international de arestare, si extradat in Romania, el avand de executat o pedeapsa de 11 ani de inchisoare, pentru trafic de arme. Desi in ultimii ani a facut mai multe cereri in instanta pentru a fi eliberat, acestea i-au fost respinse de fiecare data, pana la sfarsitul anului trecut. Shimon Naor, care are dubla cetatenie, romana si israeliana, a fost arestat pentru prima data in 1999 dupa ce anchetatorii au descoperit ca acesta livra armament romanesc pentru gherile din teatrele de razboi africane. La acea vreme, Naor detinea la Tel Aviv  firma „Orient Energy Agencies & Services Ltd” prin intermediul careia achizitiona mitraliere si tunuri antiaeriene de la companiile producatoare din Romania.

Ulterior, pentru a le putea transporta in zone aflate sub embargo, Naor  falsifica documentele care insoteau marfa.

Insa, in ianuarie 2000, la doar trei luni de la arestare, Shimon Naor a reusit sa scape din mana autoritatilor romane, dupa ce a mituit mai multi magistrati care  se ocupau de dosarul sau. Drept urmare, Tribunalul Bucuresti a dispus, la 10 ianuarie 2000, punerea in libertate a traficantului.

Naor a plecat in Israel, iar, in acelasi an, SRI a interceptat mai multe discutii telefonice purtate intre avocata traficantului, Lidia Peter, si un intermediar din care a reiesit ca trei magistrati si un avocat au fost mituiti pentru a-l ajuta pe  Shimon Naor sa fuga din tara.

In 2003, judecatorii Rodica Fesiuc si Valentino Acatrinei de la Curtea de Apel Bucuresti au fost condamnati pentru coruptie la pedepse de trei, respectiv cinci ani de inchisoare.

Procurorul Cristian Bojinca, de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru complicitate la dare de mita si trafic de influenta. In acelasi dosar, avocata traficantului, Lidia Peter, a fost condamnata la sase ani de inchisoare pentru trafic de influenta.

“Sa se termine odata cu conspiratia. M-au pedepsit destul, m-au terminat financiar si psihic. Le cer doar putina compasiune. Mesajul meu catre cei care au facut asta, si care se impotrivesc transferului meu, e scurt: ”Gata, ati castigat! Ati castigat o lupta pe care n-am vrut-o. Daca mai au ceva de intrebat, sa ma intrebe. Tot ce-mi doresc este sa imbatranesc in tara mea. Eu n-am ce sa mai pierd. Ce sa-mi faca? Sa ma omoare? Si-asa o sa mor. Sper, insa, din suflet, ca inca mai exista oameni cu cap in tara asta. Asa sper”, le transmitea condamnatul anchetatorilor, in urma cu doi ani, in cadrul unui interviu publicat de un site de stiri, iar sistemul se pare ca a fost induiosat de rugamintea contrabandistului… (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: